Taustaskannausongelma (Android, OS12)

Olemme saaneet ilmoituksia parilta käyttäjältä taustaskannausongelmasta Android 12 käyttöjärjestelmässä. Palautteen mukaan taustaskannaus tallentaa tietopisteitä vain 1-3 tunnin välein, vaikka skannaus käyttäisi 1 minuutin intervallia.

Tunnetut laitteet:
Samsung Galaxy S20+
Samsung Galaxy S20 FE

Lisää omat laitetiedot tähän ketjuun, jos ongelma kuulostaa tutulta. Mukaan ohjelmaversio, laitteen mallitiedot ja mahdolliset järjestelmän virransäästöasetukset.

Galaxy S10:n UI 4.0 päivityksen jälkeen tagien skannus huonontui merkittävästi. Asensin jopa tagit uudestaan Ruuvi Stationiin, mutta tilanne ei parantunut. Edes tagin vieressä seistessä puhelin ei tahtonut löytää sitä, saati sitten hakea siitä tietoja.

En tiedä, mistä ongelma johtuu (taustaskannauksen hitaus vai heikennetty skannausteho). Virransäästöominaisuudet eivät pitäisi olla päällä.

Eilen olin kotona aamulla sekä klo 19-07 välisen ajan. Viimeinen päivitys tageistä on tullut klo 11:52-12:20 (eli illalla ja yöllä ei lainkaan).

Samsung Galaxy S10
UI 4.0
Android 12
Kaivan tagien versioita huomenna.

Oletko huomannut muutoksia skannaamisessa myös silloin kun sovellus on auki, vai onko ainoastaan taustaskannaus huonontunut Android-päivityksen myötä?

Sovellus avoinna skannaus toimii ainakin paremmin kun taustaskannauksessa, mutta on selkeästi hitaampaa kuin aiemmin. Aiemmin päivitys tuli yleensä sekunneissa, tällä hetkellä päivitykseen meni kokeilussa noin 1 - 1,5 min keskeiseltä paikalta.

Taustaskannaus on nyt s√§√§detty luurissa 5 minuuttiin, mutta silti p√§ivityst√§ ei oltu tehty l√§hes 20 minuuttiin. Kun avasin sovelluksen, kului ehk√§ noin minuutti kun tagien tiedot p√§ivittyiv√§t. Sis√§ll√§ oleva ‚Äúhelpoin‚ÄĚ tagi viimeisen√§.

Kiitos lisätiedoista. Seuraamme tilannetta ja yritämme pystyä toistamaan ongelman. Mainittakoon, että omalla Samsung S21 Ultrallani skannaus ja taustaskannaus toimivat moitteetta Android 12:lla. Mitään ei ole sinänsä siis rikki, mutta jotkin puhelinmallit tuntuvat kuitenkin oudosti muuttaneen käyttäytymistään päivityksen myötä. :thinking:

Minulla Samsung A52 ja sovellus ei löytänyt yhtä tag’ia. Poistin sen sovelluksesta ja yritin lisätä sen takaisin mutta sovellus ei löydä sitä. Asensin uuden firmwaren mutta tilanne ei kotkaantunut ?

Oma Samsungini pitää käynnistää uudelleen kokonaan noin viikon välein jotta mikään Bluetooth-laite löytyy, oletko jo kokeillut puhelimen uudelleenkäynnistämistä?

Käynnistin puhelimen uudelleen ja eilen tagit taas löytyivät. Outoa oli että kaikki muut paitsi yksi toimivat aiemminkin ja nRf connect toimi koko ajan. Sain sitten bootin jälkeen myös lisättyä poistamani tag’n .