Se euron BT-moduuli.

Kyselen nyt vielä täällä kun tuo uutisen kommentoiti ei tunnu enään olevan aktiivinen. Elikkä tilasiko kukaan noita ja jos tilasi niin saiko toimimaan ihan USB:n kautta?

Itse kokeilin yhdelle kappaleelle jotakin rävellystä sen säälittävän samsungin datasheetin mukaan, mutta eipä kone tunnistanut mitään eloa USB-portissa.

Olisi kiva jos porukka täällä hivenen jakaisi kokemuksiaan ja mahdollisia kytkentöjään?

-Norush

Tiedoksi asiasta ensimmäistä kertaa lukeville: ruuvipenkki.fi/2010/11/04/la … h-moduulit

Itseäni moduuleissa ei kiinnostanut alunperinkään USB-mahdollisuus, vaan itse moduulin ohjaaminen mikrokontrollerilla UARTin kautta AT-komennoilla.

Valitettavasti minulla ei ole ollut vielä aikaa perehtyä moduuliin tarkemmin, mutta se on suunnitelmissa vielä jossain vaiheessa.

Moduulihan tarvitsee erikseen antennin, joka voisi harrastuskäytössä esimerkiksi piirilevylle syövytetty mutkitteleva liuska-antenni tai sitten esim. valmis pintaliitoskeraamiantenni.

Mikäli sen sijaan kiinnostaa ainoastaan tietokoneen kanssa toimiva edullinen USB-BT-palikka, niin tämä on aivan ok vaihtoehto: dealextreme.com/details.dx/sku.11866

Itseasiassa olen testannut tuon USB-palikan toimivaksi LUFA:n ja AT90USBKEY-kehitysalustan kanssa. Alustasta löytyy siis USB-host-tuki.

Itsekkin lähinnä olisin tahtonut herättää moduulin eloon tuolla USB:llä :stuck_out_tongue:

Kyseessä on CSR:n Bluecore2 ulkoisella flash-muistilla. Samsung tuskin on mitään softaa tehnyt siihen, he ovat vain laittaneet tarvittavat komponentit näppärään koteloon ja tehtaalla ohjelmoivat asiakkaan haluaman firmiksen.

Noihinhan voi tehdä oman softan CSRn kehitystyökaluilla, tai sitten käyttää CSRn valmiita HCI-firmiksiä, eli näitä jotka näkyy USB BT-dongleina(esim toi edellinen DX-palikka). Jos jostain jonkun softan löytää, sen voi päivittää tuohon joko USB-dfun tai ohjelmointipinnien kautta päivityssoftalla ja laitteella.

Noista moduuleista on vaikea sanoa mitä siellä on sisällä, voi olla ihan mitä vain missä noita on joskus käytetty.

Jos seurasitte partcon ohjetta (kuva), niin siihen pitää pari muutosta tehä.

Ite laitoin 3x 1N4002 diodeita sarjaan käyttöjännitteeseen ja lisäsin tantaalin maitavasten. Tällä saatiin käyttöjännite oikealle hehtaarille.

Toinen minkä huomasin, että omalla kaapelilla oli väärin oli ne värit mitä meni DP ja DN nastoihin. Eli USB data plus ja data miinus ristissä. Tuo voi johtua, kun käytin tuntematonta usb kaapelia, jonka katkasin. Tällöin VID ja PID oli 0x0000

Windows 7 64 bit Ultimate tunnisti “täysin” tuon moduulin. Eli ei jäänyt tunnistamattomia laitteita. En vielä ole ehtinyt testata tuota antennin kanssa.

Lähinnä kiinnostaa tulevaisuudessa tehä tuolle AT stack AVR:lle, kahtoo miten aikaa piisaa

Ja mistäs halpoja liittimiä? Tässä on liitin joka löytyy WLAN purkin kyljestä ja siihen saa hyvin suoraan antennin kiinni. WLAN toimii samalla taajuudella kuin BlueTooth joten niiden antenneja voi käyttää ja saa jo mukavan kantomatkan. Liitin on kalliimpi kuin moduuli tai antenni!!?!

http://www.partco.biz/verkkokauppa/product_info.php?products_id=7924

eBaysta saa halvalla WLAN antenneja, noin 20 vuorokautta kestää matka. Nämä ovat varmaan sopivan pienikokoisia antenneja,
http://cgi.ebay.com/SMA-antenna-Linksys-Dlink-wireless-router-2dbi-/140421294483?pt=AU_Computers_Networking_Accessories&hash=item20b1c2e993

Tällä 10dBi saa varmaan jo pitkän kantomatkan, yksi tuollainen mutta 5dBi tuli jo postissa… WLAN purkissa antenni kasvatti kuuluvuutta reilusti, kunnon testejä en ole tehnyt. :blush:
http://cgi.ebay.com/10dBi-Omni-Wireless-Booster-Antenna-WLAN-Router-RP-SMA-/170561926239?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b648745f

Limban ohjeella (konkkaa en laittanut) tuo moduuli asentui Windows XP:ssä bluetooth-dongleksi (Laitehallinnassa Bluetooth devices ja Microsoft Bluetooth Enumerator). Ainakin tiedonsiirto onnistui puhelimeen summittaisella 45mm lanka-antennilla. VID: 055D PID: 0BB1 => Samsung bluetooth device.

Itsekin rakensin juuri tuon euron BT-modeemin ja se tunnistui Windowsissa.

Nyt vielä puuhailemaan UART/SPI-väylän pariin…

Terve, tässä gerberi kuvat tulostettavaksi kaksipuoliselle “testaus piirilevylle”. Toiseen riviin saa vaikkapa piikit alaspäin koekytkentälevyyn (leveä malli) ja toiseen “reikäriman” niin saa kytkentälankoja laitettua…
Käytin ensimmäistä kertaa piirilevyllä olevaa foil antennia, ja hämmästyksekseni :open_mouth: se toimii upeasti. Kuuluvuus on todella hyvä, ja windowsin BT laitehallinnasta löytää kaukanakin olevan kännykän.
Tässä linkki tuon foil antennin lähteeseen, tässä gerber kuvat tulostettavaksi. :arrow_right:
Kailan tohtorityö älykodista, jossa tuo moduli käytösä->

Nyt ne on loppu :cry: Oisin just ollut tilaamassa…

Terve, oisko sulla muussa muodossa noita kuvia. Kovin monella ei luultavasti ole gerber laitteita, joten vaikka jpg tai png muodossa kuvat olisi paljon käytännöllisempiä.

Kokeilin noita gerbereitä gerbv:llä ja alapuolta tarvitsi siirtää X: -17664.0000 Y:-13937.0000 millsiä.

Onkohan ne tehty ihan oikein?

Tein noista PDF tiedostot ja tar.gz paketin.http://vuokko.nukku.net/bt_levyt_pdf.tar.gz levy_translat_xor.pdf on XOR operaation läpi ajettu kuva noista päällekkäin. Löytyy tuolta, kunnes Fusebox tarjoaa parempaa tavaraa. Ja anteeksi projektiin sekaantumisesta.

Muuten avasin noi PDF:t, niin näyttäs olevan oikosulkuja moduulin nastoissa.

Tutkinpa itse uudelleen. Gerbereissä ei ole oikosulkuja. Siitä ulos otettaessa PDF tai PNG antaa kuitenkin oikosulun. Otanpa tuon paketin pois netistä, ettei kukaan mene käyttämään ikinä missään pahassa. Kiitoksia huomiosta.

Tässä PDF kuvat siten että yläpuolen kuva on peilikuva. Itse teen tällaiset protolevyt “20 minsan silitysrautamenetelmällä” jossa tulostan yksinkertaiset levykuvat ohuelle kiiltävälle mainospaperille ja monimutkaisemmat siniselle silitettävälle siirtokalvolle.
Kuvio silitetään silitysraudan 2 -kuumuudella ja paperi liotetaan hankaamalla saippuavedellä pois. Syövytän levyt lämpimässä, melko jytkyssä Natriumpersulfaattiliuoksessa, jota lasertulostimen muste kyllä hyvin sietää.
Piirilevyn toisen puolen voitelen sormella rypsiöljyllä ja asetan levyn varovasti kellumaan kuvio alaspäin nesteeseen. Pintajännitys pitää levyn puhtaana sakasta ja se syöpyy nopeasti.
Kahdella kohdistusreiällä toinen puoli sama homma, ja taas voi valmiin puolen suojata rypsiöljyllä roiskeilta. Nopeata, siistiä ja turvallista.

(kuvassa alapuolen syövytys menossa, yläpuoli jo valmis)

Muuten tuli tosta antennista mieleen. Pitäskö noi antennien maa tasot olla paremmin toisissaan kiinni?
Ne kyllä lähtee suurinpiirtein samasta kohtaa moduulilta.

Itellä on rikkinäisestä läppäristä pöllittyjä WLAN ja BT antenneja, nillä aattelin ekaksi testailla.

Kyllä hyvä yhteys maatasoon varmasti pienentää vaimennusta. Antennit on toisalta hyvin monimutkaisia ja pienetkin asiat voi vaikuttaa suuresti säteilykuvioon. Toisalta taas antennina voi toimia mikä tahansa langanpätkä. Kotona ei oikein voi hyvyyttä testata muutoin kuin kokeilemalla kantomatkaa, vaikkapa lähettämällä isoa tiedostoa puhelimeen ja kävelemällä poispäin antennista.
Olisi jännää päästä piirtelemään kuvioita ja testaamaan niiden ominaisuuksia jollakin FEM ohjelmalla.
Comsol:ssa tämä ilmeisesti onnistuu, mutta tuskin kovin yksinkertaista

Itellä oli mielessä tuo ettei ala liikaa harmonisia tekeen.

Kiitoksia, kun laitoit PDF-muodossa tiedostot jakoon.

Onkos tuosta miten paha tehä PS filet.

Itellä on tuota SP:ltä hommattua sinistä siirtokalvoa, niin sais tuohon kalvoon useamman printin. Nyt kun tuota kalvoa ekaa kertaa testaa, niin varmasti aluks menee päin helvettiä ne yritykset.

Mikäs olis sopiva softa noihin gerbereidden panelointiin. Varmaan paneloinnilla helpoin tehä.