Ohjelmointilaite

Heipä hei!

Innostusta löytyisi aloittaa AVR:n mikrokontrollereilla leikkiminen, ja jostain pitäisikin tilata ohjelmointilaite kyseistä harrastusta varten.
Mitään suurempia Butterfly tai Dragon -alustoja en usko tarvitsevani - lähinnä vain jotain koodin syöttämiseksi palikkaan.

Ebayssa näyttäisi olevan USB ASP -mallisia ohjelmointikapuloita vaikka millä mitalla, eikä hintakaan vaikuttaisi olevan paha. Onkos mielipiteitä laitteista?

Tuossa muutama:

http://cgi.ebay.co.uk/USB-ASP-ISP-51-AVR-Programmer-Download-Adapter-ATMEL-/280559763822?pt=UK_Computing_DesktopComponents_RL&hash=item4152aa416e
http://cgi.ebay.co.uk/USB-ISP-Programmer-ATMEL-AVR-ATMega-ATTiny-/370428280787?pt=UK_BOI_Electrical_Components_Supplies_ET&hash=item563f3effd3
http://cgi.ebay.co.uk/Mini-USB-AVR-JTAG-Programmer-Debugger-AVR-ATMEGA-/280541461007?pt=LH_DefaultDomain_205&hash=item415192fa0f

Muita edullisia vaihtoehtoja tarjolla? :wink:

No ainakin USBtinyISP on ihan näppärä jos tarvitsee atmellin avr tuotteita ohjelmoida. Itselläni harkinnassa että hankkisin tuon. Saa suomestakin parilla kympillä.

Tosin jos koneesta sattuu löytymään rinnakkaisportti niin sitten saattaa päästä jo ihan miljoonalaatikon tavaroilla, tekemällä passiivisen ohjelmointi kaapelin ja hakemalla netistä sopivan ohjelman.

Ihan kymmeneen euroon en p√§√§se, mutta USBTinyISP on itsell√§ni k√§yt√∂ss√§, ja sit√§ my√∂skin suosittelen. Robomaa ja Paeae -verkkokaupoista saa rakennussarjan n. 24‚ā¨ hintaan. On toiminut hyvin.

Miten ois AVR ISP mkII?? search.digikey.com/scripts/DkSea … ND&site=FI
Toimii kuin junanvessa ja ei hintakaan hirveasti enempi ole kuin noisa muissa.
Tälle löytyy mm. Arduinon IDE:stä tuki joten saat tolla upittua bootloaderin piiriin ilman sen kummempia säätämisiä… :wink:

Itselläni on juuri kyseinen laite. Hintaansa nähden toimii oikein hyvin. Pelittää mainiosti niin AVR Studion kuin avrdudenkin kanssa.

Ohjelmointilaitteita voi rakentaa itsekin. Googlettamalla varmaan löytyy softaa ja kytkentäkaaviota.

Itse tahtoisin AVR JTAG ICE Mk II jostain, mutta on vain törkeähkön kallis. Onko jollakulla jotai hyvää ja halpaa paikkaa sen hankkimiseen?

Itse olen onnellisesti käyttänyt USBASP:tä. Alustana tosin Linux. AVRstudion tuesta en tiedä.

Jeps, tuo AVR USB ASP on käsittääkseni ihan hyvä, jos itse haluaa tuollaisen väsätä http://www.fischl.de/usbasp/. Tosin, hieman paradoksaalissahan on, että tuo tarvitsee ohjelmoidun AVR:n toimiakseen :slight_smile:

Sitten tietysti löytyy tuo parallel-porttiin rakennettava yksinkertainen malli. Haluaisin kuitenkin USB-porttiin liitettävän, koneestanihan ei enää tuollaista rinnakkaisporttia näes löydy.

Olen nyt kahden vaiheilla, ebaysta postikuluineen 10 euron ‚Äútikku‚ÄĚ vai partcolta Ladyadan USBtinyISP http://www.ladyada.net/make/usbtinyisp/ ‚Äď mit√§√§n ohjelmointilaitteiden Ferrariahan en halua, sill√§ projektit ovat alussa viel√§ suhteellisen pienimuotoisia.

Itse olen oppinut arvostamaan debuggaus mahdollisuutta ohjelmointilaitteessa. Varsinkin monimutkaisten projektien yhteydessä nopeuttaa ja helpottaa virheen löytämistä huomattavasti.

AVRISP MKII on todettu erinomaisen hyvin toimivaksi. K√§y l√§hes kaikkiin AVR prosessoreihin (itse k√§yt√§n eniten ATTINY13, ATTINY2313 ja ATMEGA328.) Kuusi piuhaa kiinni prosessoriin, s√§hk√∂t p√§√§lle ja piiri on ohjelmointivalmis. Voin suositella! Hintaa on laitoksella noin 30‚ā¨

Tarvisin ohjelmointilaitteen pic16fxxx
Piireille ja ajattelin tehdä tälläisen: semis.demon.co.uk/uJDM/uJDMmain.htm

Ohjelmistona ic-prog. Pari ongelmaa on eli zeneri ei ole 5.1v mutta löytyy 4.6v, 4.7v ja 6.2v kelpaako joku noista?
Ja toinen on että kannettavastani ei löydy sarja porttia eli tuo portti pitäisi muuttaa usbeeksi. Vaikeaa? Ohjeita?

Kun en vielä paljoa näistä ymmärrä niin törmäsin jo uuteen ongelmaan tutkiessani tuota ic-progia.

Eli kun mulla on hex,amr ja pari muuta niin miten ohjelmoin ne tuohon picciin? Joku järjestys?

Ite oo käyttänyt tällästä jokusen ajan ja tuossa nyt on että on 16F84 ja 16C84 picille vain mutta olen ohjelmoinut 16F84/A mallien lisäksi 16F627

http://koti.mbnet.fi/matjarv/elektron/picprog/picprg1.htm
Tarvisi hankkia semmoinen USB - LPT sovitin että saisi käytettyä pöytäkoneessa eikä aina tarvisi käynnistellä leffa konetta yhden ohjelmoinnin takia, ainoa kone missä on vielä printteri portti.

Ilmeisemmin 16F628 menee kanssa, ainoahan ero on muistin koko ilmeisemmin mitä olen nopeasti tutkiskellut.
Mitäs muita piirejä nyt olis mitä tuolla mahdollisesti vois ohjelmoida?

Häviö. USB-sarjaportti toimii joskus siedettävästi, mutta USB-rinnakkaisportti ei. Ne on tarkoitettu tulostimia varten. USB liitäntäinen ohjelmointilaite voisi olla se juttu, mikä olisi tätä päivää.

Mietint√§. Muuten hyv√§ tuo usb ohjelmointilaite mutta n√§in mikropiirien alottelijana ei ole inspiraatiota viel√§ pist√§√§ noin 80‚ā¨ summaa johonkin ohjelmointilaitteeseen, ellei sitten l√∂ydy jonkunlaista usb versiota mink√§ voi ite kyh√§t√§‚Ķym

Olimex.com ja
PIC-MCP-USB
60 euroa ja postikulut varmaan.
atomi.net (suomalainen kauppa) sama tuote 90 euroa ja varmaan PK. Edukkaampia sarjaliitäntäisiä sitten löytyy.

Ei ole ilmaista harrastaa elektroniikkaa.

Elektroniikan harrastus on ollut edullista mutta ilmeisemmin mikrokontrollereiden kanssa alottaminen vaatiikin enemmän panostusta, onneksi nyt ei oo mikään henkihätä tuon usb:n kanssa kun on vielä yksi kone jossa on printteri liitäntä.

Jos nyt näillä eväillä menen kun homma toimii näinkin, tosin jatkossa kunnon värkkihän on jo plussaa kun nuohan tukee jo jokusen piirin.

Tosin joillakin ihmisill√§ 80-100‚ā¨ on iso raha vaikka pist√§√§kin rahaa muuten harrastukseen, tosin jossakin se raha on s√§√§tett√§v√§ ja onhan se jopa viisasta ett√§ yritt√§√§ s√§√§st√§√§, eih√§n se raha puussa kasva, paitti leuhkivien porvareiden taskussa :slight_smile:

Edit: bebekillä okattelin pirukseni moista http://www.bebek.fi/kauppa/lisatiedot.php?&tuote_id=14011

Huomasin tämän ketjun täällä ja tulin vähän itsekkäästi mainostamaan, mutta myös jakamaan tietoa että ohjelmointikortin tekeminen ei ole vaikeaa. Linkki sivuilleni, missä aiheesta lisää: http://www.hutasu.net/rakentelu/AVR128-Demoboard.php. Niin, kuten huomaatte kyseessä AVR-mcu :wink:

Mitä siirtokalvoa käytit ja mistä hankit sen?

Omat kokemukset siirtokalvoista on olleet ristiriitaisia. Toisinaan vedot ovat olleet ihan kauniita ja toisinaan hirvittäviä räpellyksiä.

Minusta tämä on mielenkiintoinen. Nyt vaan odottelen uudelle Unolleni tukea. :stuck_out_tongue:
arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP

En tiedä mihin kaikkeen tuo kykenee, mutta ainakin näyttäisi kaikki Arduinoihin tarvittava onnistuvat.