Lakaisurobotti (ammattikoulun päättötyöni)

Tein päättötykseni lakaisin robotin protomallin.Robotin logiikkana toimii Arduino BT, joka on bluetoothilla toimiva ja mahdollistaa robotin etäohjaamisen bluetoothilla varustetulla tietokoneella tai puhelimella. Robotilla on edessään ultraäänianturi, jolla robotti pystyy havaitsemaan edessä olevat esteet. Esteen nähdessään robotti tekee peruutusliikkeen, väistää ja jatkaa matkaansa.
Ajomoottoreina toimivat kaksi servoa. Servot ovat muutettu ympäripyöriviksi, jotta niitä voidaan käyttää ajomoottoreina.
Laitteeseen on tehty kaksi valmista ohjelmaa, joilla pystyy ohjaamaan robottia käsin tai laittamaan robotin itsenäisesti liikkumaan. Ohjelman vaihtaminen käy helposti tietokoneelta.
Laitteessa on kolme virtakytkintä. Takana olevat kaksi kytkintä antavat servoille ja Arduinolle virran. Päällä oleva kytkin on tarkoitettu ohjelmaan, jossa robotti toimii itsenäisesti.

Työni on nähtävillä Salpauksen kevätnäyttelyssä

Olisin halunnut julkaista koko lopputyöraporttini mutta pituudesta johtuen en alkanut sitä tekemään. Jos joku haluaa koko raportin niin voin lähettää sen sähköpostitse.

Lauri editoi 22.5.2011: Lopputyöraportti on nykyään ladattavissa pari viestiä alempaa.
työni ruuviin.jpg

Unohtui laittaa yksi video

Hienoa on.
Ja onneksi olkoon valmistumisen johdosta.
(amis 1984-86).
:wink:

Kuvaa katsoessa tulee mieleen… että jos ulträänilähete-keilasta haluaa mahdollisimman hyvän ja kauaskantoisen, kannattaa pitää huolta että vähintään lähettävän pään transduserin runko ei missäännimessä ota kiinni metallikoppaan ja johda ultraäänitaajuista tärinää runkoon. Kyllä se lähettimen kuori aina kiteen mukana tärisee. (vai mahtaako metallimötikän sisällä olla vaimennusmassaa?)

Välttämättä vaikutusta, mutta jos hifistelylinjalle haluaa mennä, pistää väliin varmuudeksi vaikka teippiä

No eipä muuta. Ihan perus overkilli-lopputyö. Silloin kun minä olin nuori, niin silloin sähköamiksesta pääsi jos osasi tehdä ledilampun kytkennän ledistä, vastuksesta ja paristosta.

Tässä olisi tämä raportti.
Lopputyö torstai 3.pdf (3.11 MB)

Ihan hieno… :slight_smile:
Mitä sait arvosanaksi?

Kiitokset :wink:

Eipä paljoo massoja ole. Niin kun raportissakin sanotaan, että laite on protomalli. Eli kehittämisen varaa on. Plus harjalla olevat välityksen ovat vähän väärät, että meenaa laminaatitkin lähtee lattiasta :smiley: Videoo laitan kun saan laitteen takaisi näyttelystä :wink:

Asteikkolla 0-3 oli 3