Xenon-valojen häiriönpoistaja

Iltaa

Onkos mitään ideaa millä lähtisi toteuttamaan autossa käytettävien Xenon valojen häiriönpoistoa? Käytössä on 2x 55W polttimot, ballistin kautta luonnollisesti. Ballistiin kytkettäessä virrat tulee häiriötä niin että autosta lakkaa radio kuulumasta.

Kokeiltu automankan ja ballistin parempaa / huonompaa maadoittamista tuloksetta. Käsittääkseni jonkinasteinen diodisilta + ilmeisesti käämillä häiriöt pois voisi toimia. En vain ole ammattilainen tällä alalla joten vinkkiä otetaan mieluusti vastaan.

Onko mitään keinoa mitata miten tuo häiriö valoista tulee?


Tuomo

Itse juuri muutin HID salkun työkalulaatikoksi ja laitoin sisämuoveihin kasvaan kissalle ruohoa eli suomeksi asensin lampun.

Koska kulkupelini on ruotsalaisvalmisteinen auto, nuuskein asiaa suuremminkn. Ainakin VAG ja Volovo kärsivät pyyhkijämoottorin maaongelmasta. Eli kannattaa ottaa erillinen maa lampuille. Lisäksi löysin hyvän häiriönpoisto-ohjeen. forums.swedespeed.com/showthread.php?129216 Ei muuta kuin rakentelemaan.

Tuo ainakin lupaa korjata useimmat ongelmat ja tehdä veroilmoituksen ja vielä pitää vaimonkin lämpimänä.

Kokeilin ballisteja suoraan akunnapohinkin ilman että ballistin runko oli maadoitettu -> sama radiokohina. Seuraavaksi kokeilin minus ja ballistin runko akun minus napaan ja virta suoraan plus navasta -> sama radiokohina.

Täytyy tutkiskella tuota vinkkaamaasi kohinanpoistajaa. Lisäksi täytyy tässä kokeilla laittaa toinen akku auton viereen ja käyttää lamppuja siitä, testata siis tuleeko häiriö johtoja pitkin vai ilmateitse.

Kertokaa toki jos saatte ongelman jollain ratkaistua ennen minua!


Tuomo

Tuossa kytkiksessähän oli kai lähinnä homman nimi ettei auton elektroniikka hokaa että siltä puuttuu polttimot ja vikavalo palaa?

Mä laitoin tässä yhteen mopoon just xenonikitin, ja sen setin omissa piuhoissa oli kovasti saman näköiset suodatinmokkulat kuin vaikka webbikamerassa tms. Käytännössä siis muoviklipsuilla kasassa olevat pienet toroidit joiden ympäri johto kiersi pari kierrosta. (ja päällä jonkinlainen kutistemuovi)

Ite lähtisin kokeilemaan laittamalla ballastin maajohtoon jonkin sortin kelan väliin, tai sitten tuollaisen suodatinmokkulan purkaisin jostain…

Kannattaa ehkä tsekata myös radioantennin maadoitus koriin, jos antennin juuressa on huono maadoitus niin voi korin ja johtosarjan maan välissä oleva pienikin vaihtojännite tehä ikävää radiovastaanotolle.

Tjoo.

Häiriöllä on noin kolme tietä tulla. Joko maata pitkin, käyttöjänistä pitkin ja ilmaa. Ilman voi tarkistaa, siten, että ajaa valoja irtoakusta ja kuuntelee päriseekö radio. Tod näk ei, koska ballasti on yleensä metallikopassa. Lampun johdot voivat tietenkin toimia antennina.

Mitä tulee tuohon huonoon radio antennin maadoitukseen niin se on erittäin hyvä epäilty. Jos ajatellaan, että grammari on ratakiskolla (oikeasti ohkaista kuparia) kiinni akun miinus navassa ja antenni on kahden maalikerroksen, joiden välistä on pelti vedetty pois kautta kiinni tuossa miinus navassa niin helposti tässä syntyy jännite-ero. Sitten kun ruoste raiskaa antennin jalkaa niin sinne syntyy puolijohde ja diodi-ilmaisin on valmis.

Itse asensin kerran vuosituhannen toisella puolella syntyneeseen autooni uudet linssiumpiot ja D2S-kannalla olevat xenon-tuikut. Radiossa oli häiriöitä tasan niin kauan ennen kuin vedin kaikilta neljältä ballastilta erilliset maadoitusjohdot auton runkoon. Joskus näköjään auttaa ja joskus ei.

Nykyisessä autossa onkin tehdasvalmisteiset kaasunpurkausvalot ja lasiin kuvioitu antenni, niin ei ole vielä tarvinnut huolehtia häiriöistä. Toisessa historiikkimenopelissä on onneksi vanhan mallin hehkulankapolttimot, jotka ovat mukavan oranssit väriltään. Eikä tarvitsisi xenoneillakaan huolehtia häiriöistä radiossa kun koko vastaanotinta ei löydy :smiley:.

Vaikuttaa siltä että vetelen ensin auton ulkokautta akulta nipun johtoja ja otan kunnon virrat ja maat mankalle, antennille ja ballisteille.

Onkos suotavaa oikein antennin runko, eli siis antennin liitoskohta maadoittaa, vai riittääkö että antennin tuon vaippakerroksen johtaa puhtaasti maihin?

Autossa kattoantenni, farkkumalli ja siellä se keskellä kattoä törröttää. Ikävä lähteä kattoa alas repimään, mutta tarvittaessa sekin sitten on tehtävä.


Tuomo

meneekö lampun korkeajännite johdot kuin peltiä pitkin, joillakin on ollut sitä ongelmaa että johdoista vuotaa häiriötä rrunkoon.
Toinen millä voi kokeilla häiriön pienentämistä että asentaa ferriitin ballstin virtajhtn ja ison kondensaattorin.
Jos ajotietokone herjaa valoista että olis palanut niin noihin myydään lisävastuksia tai ihn voi itekkin laittaa 20w vastuksen väliin.

Tosin vaikea sanoa mistä johtuu kun itellä on ollut parissa ja nykyisessä autossa xenon lisäpitkät ja niistä ei ole kyllä mitään häiriötä tullut.

Mulla farkun antenni on maadoitettu ja siinä on sisäinen vahvistin.

Ootko kokeillut erillisellä antennilla, esim semmoisella joka litetään ikkunaan kiinni, tosin tuo häiriö ei olis muutenkaan hyväksi ainankaan uudemmissa autoissa.