witness camera

jotain tämänkaltaista ideaa on tullut myös mietiskeltyä,ja kun en tiedä tästäkään kaikkea niin kyselempä täältä jälleen,josko tuottaisi tulosta.

eli itse kameraa en ole suunittelemassa/rakentamassa vaan miettinyt kun tuollaiselle muistikortille tallentaa kuvia kokoluokassa esim.5megan tarkkuudella,niin onkos sellaisen kuvan/kuvien lähettäminen
verkon yli mahdollista vaikka sähköpostiin?
tiedän kyllä että noissa valmistuotteissa kuvat on luokkaa 300kt,mutta joskus olisi tarvetta tarkemmille
kuville.

linkki aiheeseen.
riccibitti.com/witnesscam/schematic.htm

Jos olisit tekemässä kameraa niin ei tarttis saarnata tästä asiasta.

Eli on erilaisia kuvauschippejä. Niitä, joita laitetaan oikeisiin kameroihin ja niitä joita tungetaan puhelimiin. Koska jälkimmäiset ovat kuraa, saat niistä ulos JPG:tä tmv pakattua informaatiota, joka on käsitelty voimakkaasti. Tästä syystä minulla on videonpätkä, jossa Cessna rullaa ja sillä on korkkiruuvi hitaasti pyörimässä nokalla. Itsellä on esimerkiksi yksi kamera, joka tekee megapikselin kameralla raakaa kuvaa ja tiedostokoko on 3megaa ja toisaalta 10 megapikselin kamera, joka tekee vajaan megan kuvia. Arvaa kummassa on enemmän yksityiskohtia.

Varmasti saat hyvää kuvaa siirrettyä, mutta maili voi olla hieman väärä tapa. Jokin pieni ATK ja mokkula ja jonnekin (esim kotikone ja dyndns) sitten webbipalvelu jonne uppia kuveja. Näistä sitten pikukuva mailiin, koska usein maileissa on ongelma kokorajoitukset ja postilaatikon räjähtäminen silmille.

Ja edellä mainittu ATK voi olla sitten vaikka suurin piirtein Atmelin Ethernutti tai jokin ARM. Ei tarvita raakaa laskutehoa kovastikaan.