Weller WTCP termostaatin korjaus

Uusi käyttäjä, eka viesti, olkaa helliä. :smiley:

Sain tuollaisen Wellerin WTCP juotinaseman, joka ei toimi. Ihan perusmalli, on/off -nappi, eikä mitään säätöjä, näyttää jokseenkin samalta kun tuo, mutta ikää lienee kymmenisen vuotta.
partco.biz/verkkokauppa/prod … s_id=11463

Siitä näyttäisi olevan tuo kahvan sisällä oleva termostaatti rikki. Virta näyttäis kulkevan sen läpi vastukseen, eli sen varmaan kuuluisi aueta sopivassa lämpötilassa? Nyt se on koko ajan auki. Kokeilin pikaisesti ohittaa sen ja kolvi lämpeää ihan normaalisti, mutta varmaan turhankin kuumaksi, jos sitä pitää päällä…

Kyljessä olevalla osanumerolla löytyy netistä varaosia, hinta vaan tuntuu hurjalta, esim:
partco.biz/verkkokauppa/prod … s_id=11486

Kympin lisähinnalla sais jo uuden kahvan: :unamused:
partco.biz/verkkokauppa/prod … s_id=11483

Onkohan joku joskus korjaillut tuollaista halvemmalla? En oikein osaa hakea tollasta termostaattimötikkää mistään, kai niitä irrallisenakin saa?

…kakkosvaihtoehtona mieleen tuli tehdä tolle “PWM”-ohjaus. Sehän naksuttelee relettä aika hitaaseen tahtiin päälle/pois, niin ei olis kummonenkaan homma sekään.

Terve!

En suosittele PWM-ohjausta releelle. Meinaan ei välttämättä ole kiva semmonen kauhee räpätys joka kuuluisi juottimesta :smiley: Eikä relekään kovin pitkäikäinen olisi, jos ei sitten siihen tarkotukseen olisi tehty ja ne tahtoo maksaa… Ehkä helpoin lienee jos rakennat oman säätökytkimen vain PTC/NTC vastuksesta ja releestä?