Vesiverto V-15M vesimittarin lukeminen

Hei,

Tuli muutettua uuteen kotiin muutama viikko takaperin ja huomasin keittiössä sekä kylpyhuoneessa Vesiverto V-15M -vesimittarit kylmälle sekä kuumalle vedelle. Osa mittareista on kytketty EVH-230-M yksikköön joka ilmeisesti juttelee taloyhtiön lukulaitteen kanssa sähköverkon välityksellä (Purkin sisältä löytyy PL3150-L10 ECHELON -piiri).

Haluaisin lukea vesimittareita suoraan koska keskusyksikkö on vielä toistaiseksi pois käytöstä. En vain saanut omissa testeissä mitään järkevää niistä ulos.

Mittareihin menee kaksi piuhaa ruskea (+) ja valkoinen (-). Toiseen suuntaan mittaamalla näkyy diodi ja toiseen suuntaan 5,6Mohm vastus. Voisiko tuo toimia kuten npn-transistori ja millä käyttöjännitteellä uskallan kokeilla niitä?

Jos joku tietää näistä mittareista jotain niin olisi siitä erityisen kiitollinen. Tarkoitus on rakentaa lukulaite (www-sivusto) näille mittareille josta voin seurata reaaliajassa vedenkulutusta. Alustana suoraan raspberry pi jos mittareista jaa jollain kostilla pulssia ulos, muussa tapauksessa väliin ATMEGA mikro-ohjain. Suunnitelmat ja koodi tulee yleiseen jakoon jos projekti edistyy.

Eiköhän tuo toimi ihan alasveto periaatteella eli kiskoo tuota +piuhaa maihin. Kytke + etuvastuksen kautta jännitelähteeseen. Voisi kuvitella että tuo pelittää n. 5-30v alueella mutta varmaa ei voi sanoa ilman datalehteä. Luulisi että 24v jännitteelle tuo on tehty kun automaatiojärjestelmiin kytkettäväksi.