Vakiovirran purkulaite LiPo-akuille

Hei kaikille!

Otsikon mukaisesti olisi tarkoitus rakentaa kytkentä, joka purkaisi LiPo-akkuja jännitteestä riippumatta vakiovirralla, jota lisäksi pystyisi säätämään esimerkiksi väliltä 5-10 A. Tarkoituksena olisi käyttää purkulaitetta tietokoneeseen kytketun akkulaturin/purkajan rinnalla niin, että akkuja testattaessa kokonaispurkuvirran saisi nostettua laturin 1A:sta noin 10 A luokkaan. Laturina tullaan käyttämään Orbit Microladeria, josta saa sarjaportin kautta akun jännitteen ja virran suoraan tietokoneelle. Laturin ohjelmisto tukee rinnakkaisvastuksen käyttämistä, mutta tässä olisi siis tarkoitus saada pidettyä purkuvirta vakiona myös akun jännitteen laskiessa.

Akut ovat pääasiassa 2S ja 3S paketteina joten 10A virralla noin 120 wattia pitäisi saada hukattua. En kuitenkaan usko jäähdytyksen olevan mikään ongelma.

Osaisiko joku tönäistä projektin kanssa oikeaan suuntaan ? Mikrokonrollerilla voisi seurata akun jännitettä, mutta digitaalisia potentiometrejä ei taida saada (halvalla) useiden wattien luokassa?

EDIT: Näköjään en ollut ajatuksen kanssa ihan yksin liikkeellä: rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1105873
Hyviä toteutusideoita otetaan silti mieluusti edelleen vastaan.

Niin… :smiley:
Tuossa vastaava kytkis, kun piirtelin tuonne toisaalle tänne, niin linkkaan saman kuvan!
HAITTANA, et puuttuu se purkamisen katkaisu!


Ja tuo 10ohmin (tää pitää mitoittaa uudelleen sen vaikka 10A mukaan => 0.07ohm ja 7W, eli aika paha yhdistelmä) vastus pitäis olla sit auka tuju jo, kun sen yli jää kuitenkin se luokkaa 0.6-0.7v!
Mut JOS toi kytkentä muuten, niin vaikka trankku korvataan OPAlla, niin sit mittavastuksen yli riittää todella pienikin ohjausjännite!

Jotain tällaista voi hahmotella jos käyttää instrumentointivahvaria. Jännitelähteet yms. puuttuu. Ylempi on siis normiopari ja alempi instrumentointivahvistin. Toimii kyllä vaikka molemmat olisivat opareita. Alemman piirin vahvistus vain on helppo asettaa instrumentointivahvistimella: