Tuulettimen ohjaus

Tuli tässä tarve ohjata tuuletinta. Ei siinä mitään. Maailma on pullollaan FETtejä ja silleen. 12V sisään ja 7805:lla mikrokoiralle ja vähän lämpötilaa nuuhkimaan. Sitten arvotaan PWM kohdalleen. Aivastamalla romut reikälevylle. Oon nyt laiska kukkanen, minkä lehmä eilen söi. Löydän tietoa itsekin ja voin miettiäkin, mutta ihan varmasti joku muukin on leikkinyt :slight_smile:

Nyt saa oikaista. Eli kolmikarvainen PC:n flekti sisältää plus ja pakkassähkön. Kolmas karva maattuu joka kierroksella. Sieltä ei siis tule mitään jännää jännitettä.

Tuli mieleen, josko buutissa voisi jollain kummallisuudella voltaa nostaa. Eli konkka diodi härpäkkeellä väräyttelisi jännitteen korkeammaksi. Saisi varmasti liikkeelle tuon laitteen. Onnistuuko tämä jollain värkkäämisellä, jossa moottorin takapotkulla nostettaisiin jännitettä tai muuta vastaavaa?

Eli voiko tuuletinta käyttää jonkin sortin induktorina, jolla saisi ladattua konkan korkeampaan jännitteeseen? Buutissa vain vetelisi Hillittömällä taajuudella konkan 20V ja sitten huudattaisi kaiken kerralla kunnolla läpi. Jos se ei siitä lähde niin sireeni päälle ja palokunta paikalle.

Tuleeko tuollaisesta muuten edes takapotkua, kuten releistä? Laitan mä sinne joka tapauksessa 1Nuuka diodin ja 1D10T powerin sisääntuloon…

ööh, eikös se 100% PWM:llä lähde pyörimään, vai oliko suunitelmissa käyttää alijännää. Epäilen jotta ei kovin kummoista potkua tule tuulettimesta.

Ei. Kyllä ihan oikeilla jännitteillä mennään. Mietein vain josko joku olisi tämmösen ratkaissut ja virittänyt.

Moro,

Tollaisia versioita on tullut väsättyä. Tämä on PS3:lle tehty.
limba.kuvat.fi/kuvat/Elektroniik … G_5064.JPG
Tästä vois kommentoida ja paketoida koodit. (ATTiny2313 + LM75A)

Tuota tehtiin kaverin kanssa eli usb ohjaus vielä. (ATMega32u4 + LM75)
limba.kuvat.fi/kuvat/Elektroniik … G_6534.JPG