Traktorin automaattiohjaus

On ollut mietinnässä traktoriin tämmöstä automaattista ohjausta toteutettuna GPS paikannuksella. Löytyy yli kilometrin pituista peltoa paljonkin, jota pitäisi ajaa edestakaisin 6km/h mahdollisimman suoraan. Tähän hommaan on kyllä olemassa valmiita laitteita, jotka maksavat sen 10 000 euroa.

Tarvisi GPS paikantimen, jolla pääsisi ainakin 20cm tarkkuuksiin ja siitä saisi dataa suoraan tietokoneelle usbia pitkin.

Itse en hallitse (toistaiseksi ainakaan) yksityiskohtaista suunnittelua, mutta periaatteen voin sanoa.
Tarvitset traktoriisi servon ohjauspyörälle (ilmeisesti kaasua ei tarvitse muuttaa, käsikaasu/tms. toimii?). Sitä ohjaa tietokone sopivalla ohjelmalla, johon on kiinnitetty tarkkuus GPS-moduuli. Pitäisi pystyä käyttämään RTK-mittausta (Real Time Kinematic), eli jossa GPS-tietoa verrataan yhteen tiedettyyn sijaintiin. Näin päästään tarkkuuteen 5 cm.
Mistähän tämmöinen ohjelma löytyisi, joka karttaperustaisesti osaa antaa käskyjä servolle (seurata ennaltamääritettyä reittiä)?

Jos ylläolevassa oli virheitä, saa korjata. Ja myös hardwaretietoa peliin!

Kaveri ymppäsi “Nikko” autoon älyä, ja onnistui saada se kulkemaan haluttua reittiä. Jos reitiltä poikettiin niin servoilla käänneltiin renkaita sen mukaan paljonko ollaan pielessä.

Hän käytti Arduinoa, sd shieldiä ja jotain ihan perus gps antennia. Tarkka se ei ollut… Homma toimi niin että sd kortille halutut koordinaatit , kortti arduinoon ja menoksi :slight_smile:

Kääntäjä rakkoria tekemässä? :wink: