Tietokoneiden upotus/modaus yms

Ajattelin tämmöisen aiheen tehdä kun täällä vielä nii vähän aiheita on.

Aiheena on siis kaiken näköiset ideat mihin tietokoneen voi upottaa ja liittää. Siis vaikka yöpöytään upottaminen. Sekä kotelointi. Koteloinnilla tarkotan itsetehtyjä koteloita vaikka puusta.

Laittakaa vinkkejä tänne.
Iteltä löytyis yks vanhempi pöytäkone ja sille pitäis keksiä joku kotelo jossa se nopeasti on saatavilla netissä surffailuun.
Ylläpito voi siirtää/poistaa jos tarve

Kyllä yleisen keskustelun palstalla saa jutella tietokonekoteloiden modifioinnistakin, ei huolta :wink:. Vielä parempi paikka olisi PatenttiNetin keskustelufoorumi, mutta se on tällä hetkellä valitettavasti kuollutta kamaa. PatenttiNetinkin herättäminen henkiin on suunnitteilla, mutta ottaa vain aikaa käydä kaikki materiaali läpi jne.

Mielestäni varsinkin videotykillä varustetun kotiteatterin tapauksessa olisi kätevää, jos HTPC-laitteisto sijaitsisi lähempänä itse tykkiä kuin screeniä. Tietokoneen rakentaminen sohvan sisälle ratkaisisi tämän hienosti. Tällöin esim. Blu-ray-levynkin vaihto onnistuisi sohvalta nousematta :wink:. Sohvakoteloinnin tapauksessa paloturvallisuuteen on tietysti kiinnitettävä suurta huomiota.

Mikäli edullinen videotykkiscreeni kiinnostaa, kannattaa lukaista aiheesta kirjoittamani artikkeli.

kannattaa lukea metku modsin http://metku.net/ artikkeleita siellä oli jokunen puuhun rakennettu http://metku.net/index.html?path=mods/woodenspire/index ja muitakin erilaisia itse rakennettuja koteloita.

Eräs paikka missä on mielenkiintoisia modeja on Bit-Techin modi osio
bit-tech.net/modding/
Tuolta saanut mm. pari ideaa miten muokata metallia.

Mainittakoon tuossa pikku vinkkinä seuraavanlainen osoite: http://www.formfactors.org/devlist.asp?FFID=-1&CatID=-1, mistä löytyy liuta suht näppäriä Intelin opuksia avuksi omaa lootaa rakennettaessa (mm. emon reikien mitoitus, psu:n, i/o-levyn mitat, jne). :wink:

Mikäli koppa tulee hifi-laitteiden, ym. läheisyyteen, niin saattaisi olla hyvä kiinnittää huomiota myös EMI-suojaukseen, johon löytyy ainakin seuraavasta opuksesta suht seikkaperäiset ohjeet (esim. tuuletusaukkojen reikien mitoitukseen) http://www.formfactors.org/developer%5Cspecs%5Cmatxemc.pdf (sekä pykälän verran enemmän viilausta high end -hemmoille: http://www.formfactors.org/developer%5Cspecs%5Cuseam_overview_098.pdf)
Ainakin monesti kun noita kotelomodeja on katsellut, niin EMI:stä ei juuri ole murehdittu, vaikka muuten jälki olisikin ensiluokkaista… :neutral_face:

Paloturvallisuudesta vielä sen verran, että eikös muuten noissa kaupallisesti valmistettavissa pc-koteloissakin ollut periaatteessa perusvaatimuksena että on valmistettu itsestään sammuvista materiaaleista (esim. metallit tai ABS- ja PVC-muovit)?

Tietokoneen upottamisesta tuli jotenkin mieleen

youtube.com/watch?v=qZ8L1Prl6tk