Tietokoneen muuntaja + autovahvistin

Hei. Minulla on sellainen kombinaatio, jossa on tietokoneen muuntaja ja autovahvistin joka on liitetty tietokoneeseen. Kaikki toimii periaatteessa hyvin, mutta kaiuttimista kuuluu älyttömät linjahäiriöt.

Mikä mahtaisi auttaa tilanteeseen? Jokin stereo potikka? Olen koittanut kierrättää tietokoneen linjalähdon valmis tietokonepurkkien kautta. Se kokoonpano käsittää “subbarin” jossa on voimakkuuden säädin yms. ja lähtö pikkukaiuttimille. Eli subbarin sisällä on vahvistin (varmaan max. 2*5W) Pikkukaiuttimille tarkoitetusta suodatetusta lähdöstä ole vetänyt linja vahvistimelle, mutta tuntuu että linjahäiriöt ovat jopa pahemmat, kuin suoralla kytkennällä.

Galvaaninen erotin voisi auttaa asiassa. http://www.elektrolinna.fi/kauppa/index.php?ryhma=C0004C835&infosivukoodi=GLI-2RCA
Vaikuttaa ihan maahäiriöltä joka todennäköisesti korjaantuu tuolla erottimella.
Rakenna speakkerilähtöön 3,5mm plugi -> rca adapteri tai osta valmiina.

Kiitoksia!

Löytyi yksi piuha 3,5mm -> 2*rca galvaanierottimella miljoonalaatikosta :slight_smile: Tilanne parani huomattavasti, joten suuret kiitokset! Aivan hiljasimpia äänenvoimakkuuksia ei voi vieläkään kuunnella häiriöiden takia, mut bileisiin tämä kokoonpano oli suunniteltukkin :slight_smile:

Juuh, se häiriö tulee osittain varmasti virtalähteestä jota käytät. Siinä on kuitenkin rippeliä ja kilohertsiluokan häiriötä jonkinverran hakkurista johtuen.

Joo tuo laturivinkunaan eli tehonsyöttöhäiriöön auttaa kaksi komponenttia. Ensin joku kiva ferriitti ja siitä johto läpi ja sen jälkeen kapasitanssia vahvistimen eteen.