Superkonkka

Huomasin sattumalta ledsee.com -sivustolla superkondensaattoreita. Ajattelin laittaa tiedoksi jos jotakuta kiinnostaa; olivat niin suuria (ja halpoja) ettei ihan joka paikassa ole myynnissä, eikä ainakaan tuolla hintaa. 50F 2.7V goldcap maksaa alle 4 e ja 400F 2.7V goldcap kympin. Niin, luvut ovat faradeita eikä mitään mikrosellaisia. Mielessä oli vaan että mikroporosessori puksuttaisi sillä aika pitkään, ja välillä voisi ladata aurinkopaneelilla silloin kun sitä on tarjolla :slight_smile:

Tämä ei ole mainos; ajattelin itse kokeilla vaan tuollaista 4F 5.5V -versiota (maksaa 2,5 euroa). Sillä voisi ATTinyxx pyöriä hyvinkin.

Tuosta kaupasta tilasin joskus aiemmin TS02N 2-Channel Touch Sensor IC -piirejä, jotka jäivät ajan puutteen takia kokeilematta. Halpoja ainakin olivat. Viime viikonloppuna tinasin sen kiinni adapteriin (ovat 8SOP) niin pääsisin testaamaan. Kaupan palvelu oli OK, ja tavarat tulivat niin kuin muistakin, jotain led-kamaa taisin hankkia.

Tämä vaan jos jotakuta kiinnostaa, ja ilman muuta jos jollain on kokemuksia noista kahdesta aiheesta niin kuulisin mielelläni.

/Esa