Stereoiden humina AARGGGHH!

Nyt jo pidemmän aikaa ollut sellanen ongelma että kytkiessäni stereot kiinni tietokoneeseen ja valitessani kanavan alkaa kauhea humina. humisee vaikka laittaa volyymit nollille ja muten päälle. miten saan huminan loppumaan? huminaa ei kuulu jos laitan johdon kiinni kännykkään eikä myöskään jos laitan ulkoiseen cd soittimeen.

piuha on siis rca->3.5 stereoplugi
vahvistin on pioneer sx-777
koneessa integroitu 8-kanavaine äänikortti

oon koittanu eri piuhoja ja säädellä vahvaria mutta ei auttanu.

onko tämä nyt jotain ground-loop huminaa vai mikäsenytoli. vahvistin ja cd-soitin maadoittamattomia ja tietokone maadoitettu. (pistotulpat)

maalenkki. ground-loop brummi jne…

Kos tosiaan on niin, että ATK on maissa ja maadoitettu pistorasiakin. Sitten on suojaeristetty muu järjestelmä niin päästään helpolla.

Joko galvaaninen erotin linjaan. Tai jos stereoissa on antenni niin mielummin sinne. Samoin voidaan ehkä TV antenni erottaa, jos senkin ääni tuodaan stereoille.

Toslinkillä näitä ongelmia ei olisi.

SUURKITOKSET!
galvaanista erotinta ei ole joten nyt pitää aina irrottaa antennikaapeli kun kuuntelee tietokoneelt musaa. kaikkea olin kyl yrittäny mut ei tullu mielee irrottaa antennia :blush: :smiley:

clasohlson.fi/Product/Produc … =164544172

Kalliiksi tuli :slight_smile:

Mitä tuommosessa johdonpätkässä käytännössä on?

Itsekin saatan kaivata jotain, koska haluaisin kiinnittää omaan viritinvahvistimeeni kaksi tietokonetta (käytössä eri aikaan, eri sisääntulot), mutta jos molemmat ovat kiinni, vaikka pois päältäkin niin vahvistin on hiljainen (tarkemman kuvauksen voin antaa jos testaan uudestaan). Kyseessä siis on vanhanaikainen JVC:n vahvistin ajalta ennen pintaliitoskomponentteja. Toinen tietokoneista on maadotettu, toisessa on PicoPSU (18,5 VDC) ja läppärin virtalähde (maadotettu) ja vahvistin on suojaeristetty (tulpasta ja merkinnästä päätellen, metallirunko tuossa kyllä on, mutta en tiedä sen enempää). Ja se PicoPSU:ta käyttävä tietokone on kytkettynä kahden USB-DVB-T-virittimen kautta antenniin.

epanorama.net/circuits/antenna_isolator.html

Eli joko muuntaja tai konkat. Konkilla voi helposti tehdä suodattimen, joka antaa 75 ohmin tulo ja lähtöimpedanssit ja vaimentavat kilohertsien taajuuksia isolla kädellä. Eli niitä pörinöitä joita 50 Hz brummi yleensä on harmoonisten kanssa. Päästökaista on sitten jossain megahertseistä ylöspäin.

Antennin puolella on parempi erottaa, koska voidaan käyttää suodatusta. Muuntajat linjajohdoissa kuuluvat selkeästi. Subbarini jyrähtävät jos ajan ilman erotinta. Eli ne kuuluvat äänessä. Ja muutenkin muuntaja ei ole audiolle ilman erityistä miettimistä kiva juttu. Sitten tietenkin voit hankkia 1:1 veerkkomuuntajan ja erottaa ATK:n. Minulla on esimerkiksi lyhytaalto etunen tehty noin. Putkivehje.

Mutta maadoittaminen vaatii miettimistä usein. Jos ääntä siirretään RCA-tökkelillä niin silloin on katsottava, että mistä kaikki ollaan maissa. Maat ovat suojamaadoitettu sähkön syöttö, antennikaapeli ja vesipatteri. Jos kaksi laitetta on maadoitettu eri maihin ja niiden välillä on vain RCA tökkeli varmasti pörinä. Jos ne on maadoitettu molemmat sähköverkkoon, niin ei tule pörinää.

vekoy.com/product_info.php?products_id=17619