Speden nopeustesti-peli

en etsimällä löytänyt… Mutta löytyykö jostain valmista sarjaa tai ohjeita rakentaa legendaarista Speden nopeustesti-peliä? Tarkoitus olisi tehdä siitä isonnettu versio, nappulat parin metrin päähän toisistaan. Eli valojen vaihteluväli voi joutua sätää normipeliä hitaammaksi :slight_smile:

mutta tosiaan löytyiskö mistään valmista rakennuspohjaa?

Teppo

Tarkotatko sellaista peliä jossa on neljä kytkintä ja -lamppua, kun lamppu syttyy pitää painaa oikeaa kytkintä mahdollisimman nopeasti? Pitääkö toteutuksessa olla jokin määräaika minkä aikana nappulaa pitää painaa? jos pitää, pitääkö ajan vähentyä pelin edetessä? Haluatko pelin tavallaan menevän jumiin, jos painaa väärää painiketta tai painaminen kestää liian kauan? Pitääkö pelin laskea pisteet eli painallusten määrä?

En tiedä onko valmiita ratkaisuja, mutta onnistuisiko jollain mikrokontrollerilla?

Kuvailit Elko pelin juuri oikein :slight_smile: eli kaikkiin olettamuksiin kyllä.

Eli miten se toteuttettaisiin tosta noin vaan mikrokontrollerilla?

Saisiko alkunopeuden säädön jollain valittua esim viisiportaisesti, 2,5s, 2s, 1,5s, 1s, 0,5s ja siitä sitten kiihtyy jollaine kaavalla?

On aika paljon sama kuin tuo salibandy peli jonkin verran pelilogiigga eri…

Teppo

Alkuperäinen “Speden nopeustesti” ei rajoita painamiseen käytettyä aikaa mitenkään, tosin nappia kannattaa painaa nopeasti, koska muuten painettavia nappeja ja niiden järjestystä on mahdoton muistaa.

Tuohan on melko helppo ohjelmoida (siis jos on vähänkin perehtynyt esim. Arduinon tms. ohjelmointiin), myöskään nopeuden kiihdyttäminen ei ole ongelma. Eikä aloitusnopeuden valinta.

En tiedä fooeumin tavoista, mutta kysyn nyt näin :slight_smile: että olisikojollain osaavalla kiinnostusta ohjelmoida kyseinen peli jollekkin halvalle pohjalle? :slight_smile:

Teppo

Moro!

Kiinnostusta voisi ehkä olla täällä päässä, kuulostaa hauskalta projektilta ja jos toinen tekee ns. mekaniikan ja toinen elektroniikan/softan niin menee työtkin melkein tasan ;D, Ajankohta voisi olla tuossa heinäkuussa kun lomat pukkaa päälle jolloin varmaan aikaa olisi, tai pitäisi olla :wink:

Tässä tuli heti mieleen että alustana toimisi joko arduino, launchpad tai vaikkapa arm-pohjaiset mikrokontrollerialustat, mutta halvin lienee launchpad. Kohtuullisen muistimäärän omaavia lutikoitakin saa siihen. Jos haluat suunnitella meikäläisen kanssa tätä eteenpäin niin nakkaa vaikka sähköpostilla aiheesta, osoitteen löydät tiedoistani.

  • Mika

Hiphei!

Kyseinen peli on itsellä ollut mielessä myös! Olen vieläkin melko keltanokka näiden elektroniikka hommien kanssa, mutta tuon laitoksen elektroniikka puoli tuskin on kovin monimutkainen, ja kenties tuo parin 7-segmentin ohjauskin melko yksinkertainen jollain tarkoitukseen sopivalla IC-piirillä?.

itse oon lähinnä tarkoitukseen sopivia led valaistuja nappuloita koittanut etsiä, mut ei oo tullu viel vastaan ( / etsiminen ollut hyvin vähäistä ja laiskaa) :stuck_out_tongue: Kellään ehdottaa jotain tiettyjä buttoneita?

Esitelkäähän rojektia sen valmistuessa / rojektin aikana!

vekoy.com/index.php?cPath=63_201_2764

vekoy.com/index.php?cPath=63_201_2745

Ensimmäiset kytkimet on tarkoitettu 12 Voltille ( osa 24) toisessa linkissä ois paremman näkosii, mut vaan 3 värii ja 230 Voltille, joten valo ei syttyis.

Tietysti, jos ensimmäisen linkin kytkimien eteen laittaa tällaiset:
vekoy.com/index.php?cPath=63_201_2755

Sivun puolestavälistä alkaa pyöreet linssit, värejä oli ainaki punainen, keltainen, sininen, vihreä ja valkoinen.
Noista vaan viritteleen.

SP-elektroniikasta löytyy näitä jättikytkimiä: spelektroniikka.fi/kuvat/58% … niikka.pdf

Sieltä vaan tilaamaan :wink:

Onkohan näin (voi kyllä varmaan ollakin), kun ledeillä itsellään on kuitenkin aika pieni kynnysjännite ja noiden tuotesivuilla sanotaankin 1.7 V ledin kohdalla. Voihan sillä olla etuvastus, mutta se saattaa olla vaihdettavissa (siis jos on tarpeeksi kätevä käsistään). 230 V taas kuulostaa enemmän siltä mitä kytkin kestää.

Voit olla oikeessa, en oo testannu, se oli vain oletus ku kait sen ledinkin pitää kestää se 230V. Vois olla “tavallisella” kuluttajalla ihmettelemistä ku laittaa virrat päälle semmoseen kytkimellisee jatkojohtoon, jos sen ledi yllättäen räjähtääkin :smiley: .

Tarkoitatko sellaista, missä vehje välkyttelee tietyn sarjan ja pelaajan pitää toistaa se?
se on toinen nopeustestipeli.

Kumpaa tässä muuten haettiin, sellaista joka välkyttelee tietyn sarjan, sarja pitenee ja nopeutuu vaikeuden kasvaessa jos kilpailija toistaa sarjan väärin, peli loppuu.
kouluelektroniikka.fi/cgi-bi … odid=MK112

Vai tällaista:
Laite sytyttää tietyn valon, ja sitä nappulaa pitää painaa nopeasti, sitten peli sytyttää toisen nappulan valon ja pelaajan pitää painaa sitä, peli päättyy jos painaa väärää nappulaa (päättyy kait myös silloin, jos on liian hidas painamaan) . Tuo väärän nappulan painaminen voi olla kohtuu epätodennäköistä kun nappulat on ilmeisesti tarkoitus sijoittaa useamman metrin päähän toisistaan.

Itellä muistuu vain tuo se tietyn randon sekvenssin toistava laite, mihin piti naputella samassa järjestyksessä se sekvenssi takasi toiston aikana. Jos et ehtinyt painamaan, niin se kiihdytti tahtia nopeammin.

Tollanen on itellä muistikuva Speden Spelit/“nopeus testi” laitteesta

elko

eli tuo jälkinmäinen vaihtoehto. Eli kun valo syttyy se pitää painamalla sammuttaa. Yksi kerrallaan. Siihen hain tollasta rakennussarjaa vielä näyttö pitäisi olla. Mutta nyt ollaan kehittelemässä monipuolisempaa laitetta joskin perusidealtaan samaa :slight_smile: aloitus nopeus säädettävä ja kaksinpeli mahdollisuus…

T

Onko tämä projekti edennyt mihinkään suuntaan? Minua alkoi myös kiinnostamaan kyseisen värkin rakentaminen. Oulun sähköteekkarit on rakennelleet jonkinlaisen version, josta saattaisi olla apua omaa suunniteltaessa. http://www.ee.oulu.fi/~elekerho/spelit.htm

Aloin suunnittelemaan/tekemään itselle tuota kyseistä nopeuspeliä. Onko ideoita, mistä kannattaisi etsiä sopivaa koteloa? Ajattelin, että se voisi olla suurinpiirtein saman tyylinen ja kokoinen kuin tuo alkuperäinen, tai ehkä jonkun verran pienempi. Ja suht tukevahan tuo kotelo saisi olla.