Signaalin lukeminen häiritsemättä [RATKAISTU]

Mitenhän voisin lukea tietokoneen VGA lähtöön tulevaa synkronointi signaalia häiritsemättä näytölle menevää signaalia? Saan kyllä oikean lukeman (70 Hz BIOSissa, 60 Hz käyttöjärjestelmässä) vertikaalisesta tahdistuksesta, mutta tällöin näytölle ei tahdo tulla kuvaa. Jos irrotan johdon hetkeksi, kuva ilmestyy, mutta tämä pitää tehdä käsin ja lisäksi aina näyttötilaa vaihdettaessa (esim. BIOS -> Käyttöjärjestelmä).

Kytkentä on tällä hetkellä seuraava: Näytönohjaimesta (kärähtäneen VGAn takia DVI-I liittimen) pinneistä optoerottimeen ja sitten optoerottimen transistori (?) puolella on 5V ja Arduinon kakkos pinni (interrupt elikkäs keskeytys pinni). Arduino on kytketty (toiseen) tietokoneeseen tulostamaan sarjaporttiin (noin) sekunnissa mitattuja keskeytyksiä. Lukema on yllättävän tarkka 70 Hz signaalilla 69-71, yleensä 70.

Ilmeisesti ongelma on siinä, että tuo optoerotinkin vaatii virtaa toimimiseensa, joten voisiko mittauksen suorittaa jotenkin muuten tai voisiko tuota signaalia jotenkin fiksusti vahvistaa, jotta molemmat voisivat olla kytkettynä.

Muokkaus: Merkkasin ratkaistuksi. Kiitos vastauksista, vastaus oli vastus. :slight_smile:

LM1881 erottelee tahtipulssit komposiittivideosta, josko tuosta vois soveltaa?

Sinun on rajoitettava vastuksella opton läpi menevää virtaa.

No niinpä tietysti. Yksikertainen ratkaisu on paras. Kaivelin laatikosta vastuksen (100 ohmia näköjään) ja näyttäisi pelittävän hyvin. Kiitos vastauksista.

Tosin täytyy korjata, että käynnistyksessä ja konsolissa tuo taajuus on 70 Hz, itse BIOSin asetuksissa se on 60 Hz samoin kuin käyttöjärjestelmässä. :slight_smile:

Testasin vielä HSyncillä ja se antoi tasaisen 31405 tai 31373 lukeman tuolla 70 Hz näyttötilalla, mutta työpöydällä se näytti 0:aa eli pulssit ovat liian lyhyitä, mutta tuo VSync riittää minulle.