Sähköpyörään virtalukko

Hei. Rakentelin tuossa valmiista kitistä itselleni sähköpyörän ja rupesi harmittamaan että siinä ei ole minkäänlaista virtakytkintä vaan joutuu ottamaan virrat pois aina avaamalla xt60 liittimen ja kipinän saattamana taas kytkeä takaisin. Tietysti olisi myös kiva ettei kukatahansa ketä keksii laittaa liittimen kiinni pääse ajelemaan :unamused:

Totesin hetken selailun jälkeen että ei ole oikein olemassa virtalukkoa josta voisi kulkea luokkaa 50a (beter safe than sorry) virta ja josta saisi avaimen pois. Joistain päävirtakytkimistä saa avaimen pois mutta ne on kaikki ihan julmetun isoja rumia muovisia kokkareita. Joku oli ratkaissut homman siten että oli ostanut viisi 12v relettä ja pienen virtalukon. Releet oli kytketty ohjauspuolelta sarjaan koska 14s li-ion akustosta tulee 58.8v täydessä varauksessa ja “toiselta” puolelta rinnan että varmasti kestää virrat :mrgreen:

Itse ajattelin ratkaista homman siten että vain yksi rele joka on mahdollisimman iso. Päädyin 24v 80a malliin ja tietysti pieni virtalukko josta pääsee virta ebaystä ostetun dc to dc step down moduulin läpi releen ohjaukseen. No sehän toimi hetkeen hyvin mutta kun latasin akun täyteen niin seuraavalla avaimenkäännöllä ei tapahtunutkaan mitään paitsi vähän hajua :neutral_face: Testailin että tämä kiinan ihme muunnin ei enää toimikkaan. ko vehkeessä pitäisi olla lm2576hv jonka pitäisi toimia 63volttiin asti mutta olisikohan kyseessä jonkinlainen kopio tai uudelleenbrändäys koska hajosi?

Eli mitä neuvoja löytyisi jos tarkoituksena on ohjata 24v relettä 45-58.8v jännitteellä vai pitäisikö keksiä jotain ihan muuta? Omat elektroniikkataidot ei ole mitään huippua tosiaan joten jouduin turvautumaan valmiisiin tekeleisiin.