Sähköpostihälytykset ja välityspalvelin

Voisiko ruuvi android appiin saada hälytyksensiirron sähköpostilla tai mieluiten usealla valinnaisella vastaavalla medialla (sms, whatsapp, ym.)?
Ymmärtääkseni nykyinen hälytystoiminto näkyy vain siinä puhelimessa, jossa appi on asennettuna.

Hälytyksensiirto mahdollistaisi kohteiden yksinkertaisen etävalvonnan, jossa yksi puhelin pyhitettäisiin välittämään tietoja. Jopa yksinkertainen varashälytin voisi toimia, etenkin jos liikemäärähälytykselle saataisiin asetettua raja-arvo esim. liikettä/minuutti ja tietysti hälytys myös siitä, että ruuvitag tietoja ei enää saada asetettavan ajan sisällä.

Onko tällainen toiminta kenties jo olemassa välityspalvelimen HTTP POST viestien kautta? Vai välittääkö se vain mittaustietoja? Tuosta välityspalvelimen käytöstä en löytänyt tarkempaa tietoa, ainoastaan viittaus “lue lisää ohjesivuilta” mutta ilman linkkiä.
Muistelen kyllä tuota ominaisuutta joskus käyttäneeni mittaustietojen siirtoon. Ehdottaisin tarkempaa dokumenttia asiasta helposti saataville, esim linkki appista. Ei olisi pahitteeksi myöskään yksinkertainen käyttötapaus jonkun suositun ja mieluusti ilmaisen HTTP POST siirtoa käyttävän sovelluksen kanssa.

Hei @johncollin , Ruuvi Station Android sovelluksessa on jo olemassa HTTP POST -ominaisuus. Tämä löytyy sovelluksen asetukset sivulta kohdasta välityspalvelimen asetukset. Toiminnon avulla sovellus lähettää yksinkertaisesti viimeisimmän mittaustiedon kaikista Ruuvi Station -sovelluksessa olevista antureista haluttuun HTTP-osoitteeseen. Toiminto ei synkronoi tietoja eri Ruuvi Station -sovellusten välillä ja vaatii vastaanottavan palvelimen joko omasta takaa tai palveluna. Erilaiset HTTP POST -tietoihin liittyvät lisätoiminnallisuudet riippuvat siitä mitä kyseinen palvelu mahdollistaa.

Käyttäjäystävällisin ja joustavin tapa olisi tässä tapauksessa hankkia Ruuvi Gateway, jonka kuulemat anturitiedot synkronoidaan pilvipalvelusta kaikkiin niihin laitteisiin, joissa Ruuvi Station on asennettuna ja käyttäjä kirjautuneena. Ruuvi Gateway tarjoaa sitten jo useita joustavia tapoja reitittää anturitietoja myös eri palveluihin HTTP ja MQTT toiminnallisuuksien kautta. Gateway-reitittimen kuuluvuusalue on myös tavallista mobiililaitetta kattavampi useimmissa käyttöolosuhteissa.

Kiitos Marko tiedosta. Arvelinkin, että HTTP POST:in kautta ei onnistu kuin mittaustietojen siirto.

Ruuvi Gateway tosiaan lienee käyttäjäystävällinen tapa, mutta ei lompakkoystävällinen. Lisäksi pidän android puhelinta helpompana sijoittaa kuin gateway-häkkyrää tällaisessa kuvaamassani ad-hoc tarpeessa. Onnistuukohan ruuvi gatewayllakaan tuollainen hälytyksen siirto helposti, vai joutuuko tekemään koodinpätkää?

Hei @johncollin ,

Ruuvi Gateway lähettää kuulemiensa antureiden mittaustiedot käyttäjän asetuksissa määrittämään palveluun ja hälytys tulee aina vastaanottavasta päästä, eli jos käytössäsi olisi vaikkapa ilmainen Home Assistant Ruuvin laitteiden integraation kanssa niin hälytys tässäkin tapauksessa konfiguroitaisiin (tai koodattaisiin) HA:n puolella. Huomaa, että näissä vaihtoehdoissa pienimuotoinen koodaaminen tai vaihtoehtoisen palvelimen ylläpitokustannus tulee myös melkeinpä väistämättä eteen.

Ruuvi Cloud-tilaus ei ole pakollinen ja ilmaisella tilaustasolla hälytykset kyllä näytetään sovellukseen kirjautuneissa laitteissa maksimissaan 10 minuutin viiveellä, mittaushistoria, hälytyssähköpostit tai push-viestit on sitten tilaustason takana. Gatewayn mukana tulee 6kk Ruuvi Cloud Pro -koodi, eli sillä pääsee käsiksi tehokäyttäjän ominaisuuksiin saman tien.

Androidissa olevaa välityspalvelinominaisuutta ei ole tarkoitettu korvaamaan dedikoitua laitetta, kuten Ruuvi Gatewayta, enkä sitä oikein suosittelisi muuhun kuin väliaikaiseen tarpeeseen.

1 Like