Ruuvitagin lähetys pätkii

Missähän mahtaa olla vika, kun ajoittain ulkona oleva ruuvitagilta ei saa mittauksia RuuviCollectorille. Samaan aikaan sisällä olevat tagit logittavat dataa ongelmitta, joten vastaanottopää näyttäisi olevan kunnossa. Välillä nämä katkokset ovat joitain tunteja, mutta esimerkiksi vuoden vaihteen ympärillä oli 4 päivän totaalinen stopppi. Patteri sanoisi 2.7v jännitettä

Moi,

Jos katsot RuuviCollectorilla MeasurementSequenceNumberia, nollautuuko se usein ulkona olevissa tageissa? Jos laskuri nollautuu niin tagit sammuvat jostain syystä, jos laskuri nousee ~65 000 tienoille tasaisesti ennen nollautumista niin ongelma on radiosignaalin vastaanotossa.

Hei,

Kiitos nopeasta vastauksesta. Näyttäisi siltä, että tagi putoaa linjoilta ennen kuin tuo 65k laskuri tulee täyteen.

Grafanasta katsottuna näyttää tältä:

Kyseinen tagi ostettu reilu 6kk sitten, mutta eri erää kuin sisällä olevat kaksi toimivaa tagia. Kyseisen tagin kanssa on ollut aina pientä pätkimistä, mutta tuo uudenvuoden neljän päivän hiljaisuus taisi olla tähän astinen “ennätys”.

Moi,

Laskuri näyttää hyvältä, voisiko ulkona olla vaikka jotain säähän liittyvää mikä katkaisee yhteyden? Vesi pysäyttää BLE-signaalit todella tehokkaasti, esimerkiksi lumi tagin ja RPin välissä voisi olla syynä.

Ruuvi sijaitsee autokatoksen umpinaisessa seinässä, heti välikaton alla, joten vettä tai lunta sinne ei kyllä pääse. Voiko sillä olla merkitystä miten päin itse tagi on suhteessa vastaanottimeen? Onko signaalin keila millainen suoraan tagin takapuolella?

Tagin asennolla on hiukan merkitystä, vahvimmillaan signaali on eteen. Vaikutus ei kuitenkaan ole kovin suuri.