Ruuvitag liiketunnistus

Hei,

Ostin ruuvitägin itselleni joululahjaksi. Olen kiinnostunut tuosta liikkeen tunnistamisesta ja siitä syntyvästä alertista. Eli ihan pienenkin liikkeen tulisi antaan notification eventti (kappale on normaalisti paikoillaa), mutta…

  1. Kun liikutan ruuvia, niin ruuvi station applikaatiossa (android) kyllä pieni alarm symboli vaihtaa väriä valkoiseksi melkein joka kerralla, mutta itse androidin notification event (Ilmoitukset) tulee vain satunnaisesti (enkä ole vielä saanut selville sen logiikkaa). Miten tämän eventin saisi tulemaan ja hälyyttämään aina kun liikettä on havaittu?

  2. Entä vaatiiko tuo liiketunnistus alert, että tuo apsi on päällä, vai osaako tuo ruuvitägi jotenkin puskuroida tuon liike eventin, niin että se ilmestyy aplikaatioon ja tekee ilmoituksen kun applikaatio käynnistettään ja ollaan tägin kuuluvuusaluella tai jos puhelin tuodaan tägin kuuluvusalueelle applikaation olessa jo käynnissä?

Hei,

Tässä saattaa olla taustalla Androidin taustaskannaus, Android skannaa Bluetoothia satunnaisesti silloin kun Ruuvi Station ei ole avoimena

Liiketunnistus on toteutettu laskurilla, jos Ruuvi Station on suljettu niin seuraavan avauksen yhteydessä Stationin pitäisi huomata että laskuri on kasvanut.

Hei,

Kiitoksia vastauksesta! Vähän kyllä harmittaa, että vaikka applikaatio huomaa liikkeen ja “kirkonkello” symboli vaihtaa väriäkin, niin hälytys sitten kuitenkin “kuittaantuu” itsestään. Tällöin käyttäjä ei yleensä huomaa, että liikettä on tapahtunut, kun ei jää jälkeä sinne androidin ilmoituksiin & ääni.

Ilmiesesti tuo väriä vaihtava “kirkonkello” ei ole suoraan tuottamassa (tai ei ole sama asia) noita puhelimen ilmoituksissa näkyviä ja kuuluvia alarmeja? Koitin laittaa background scanning 10 sekuntiin, mutta ei se parantanut asiaa.

Ehkä tuon saisi paremmin toiminaan Home Assistantin kautta? Mikä mahtaa olla tällä hetkellä paras kikkare, jolla tuon Ruuvitägin saisi HA:han, onko se tuo baldan
ruuvitag-discovery ? Näitä HA&Ruuvi kikkareita näyttää olevan muutamia muitakin.

Voin vahvistaa, että ainakin ESPHomen kanssa toimii hienosti (nyt kun Ruuvi Gateway ja virallinen integraatio ei ole vielä valmiina):

Riippuu vähän HA raudasta yms, mutta tuo käyttää python blesonia mikä ainakin raspberryllä ja intelin nuceilla ollut ylivoimaisesti vakain ja vähiten koko skannaussysteemin jäätymisiä yms:

Asensin HaasOS:n virtuaalikoneeseen, onko mitään softa kikkaretta, jolla tuon ruuvin saisi toimimaan siinä suoraan ilman ESPhome tms. HW:ta?

Tuo mun linkkaama käsittääkseni pitäisi asentua suoraan tuohon HaasOS:iin jotenkin.

Pitää kokeilla jossain vaiheessa kun on aikaa. Kiitos linkistä.