RuuviTag + aurinkokenno

Koitin hiukan haeskella olemassa olevaa tietoa tästä aiheesta mutta tuntui olevan yllättäen melko vähäistä. Ajatuksena siis olisi käyttää aurinkokennoa tägin sähkönsyöttöön. Olisiko foorumilaisilla mitään tietoa, miten toteutusta kannattaisi alkaa miettimään?

Löysin netistä yhden valmiin Reference Design Kitin eli ilmeisesti solar + BLE on ihan toimiva kuvio:
https://www.cypress.com/documentation/development-kitsboards/cyalkit-e02-solar-powered-ble-sensor-beacon-reference-design

Käyttökohteeksi ei ole mielessä niinkään ulkoilma, vaan ajatus olisi tutkia huoneiden käyttöasetetta laittamalla tägit loisteputkivalojen yhteyteen: Valo on päällä => Tägi saa virtaa => Huoneesta tulee BLE-viestejä indikoiden aktiivisuutta.

Kaikki vinkit toteutukseen ovat tervetulleita!

edit: Ainakin yksi kaupallinen ratkaisu juuri käyttökohteeseeni on näemmä olemassa: https://www.beco.io/2016/08/17/the-beco-beacon/

Olemme tutkineet näitä jonkin verran, toistaiseksi emme ole löytäneet järkevän kokoista, hintaista ja himmeässäkin valossa luotettavasti toimivaa ratkaisua. Becon tapainen loisteputkeen suoraan kiinnitettävä laite on varmasti tehtävissä.

Yksinkertaisimmillaan laite olisi varmaankin jokin energianharvestointi-evaluointikitti johon on juotettu paneelin johdot ja lähtö olisi RuuviTagin virransyöttöön juotettu.

Jos tavoitteena on kuitenkin mitata valoisuutta, harkitsisin myös fotodiodin tai -transistorin juottamista testipisteen 25 ja nRF52n maaläpivientien väliin ja tagin ohjelmointia niin että fotodiodin tila luetaan GPIOn tai ADCn ylösvedon ollessa päällä ja fotodiodin mukaan ohjattaisiin datan lähettämistä.

Kiitoksia vastauksesta!

Nyt kun tosiaan mietin hieman tuota fotodiodi/-transistoriasiaa niin taitaa itse asiassa olla kaikin puolin järkevin polku ja huomattavasti yksinkertaisempi kuin aurinkokennon virittely. Kun lähetyksessä säästellään niin varmaankin myös patterin kesto kasvaa aika merkittävästi vakiosta. Täytyy tutkia asiaa!