Ruuvipenkin tulevaisuudensuunnitelmat. Mielipiteitä?


#1

Julkaisin Ruuvipenkki-sivuston lähes kymmenen vuotta sitten. Silloin opiskelin sähkötekniikkaa Oulun yliopistossa ja sain juuri ensimmäisen työpaikkani elektroniikka- ja ohjelmistosuunnittelijana Offcodella. Koska tuolloin sulautettuun elektroniikkaan keskittyviä harrastussivustoja ei Suomessa juuri ollut, tuli Ruuvipenkki tarpeeseen.

Sivusto kasvoi nopeasti yhdeksi suurimmista suomalaisten elektroniikkaharrastajien kokoontumispaikoista. Ruuvipenkissä on julkaistu yli sata käyttäjien kirjoittamaa artikkelia, minkä lisäksi tuotin sinne itsekin paljon sisältöä. Myös sivuston keskustelufoorumi oli aktiivinen.

Vuonna 2011 käynnistynyt RuuviTracker-projekti oli tuolloin suurin yhteisön kanssa rakenneltu hanke. Suunnittelin siihen elektroniikan ja ohjelmistopuolta rakensivat useat asiasta kiinnostuneet henkilöt. Suuri kiitos heille. Tuotetta ei kuitenkaan valitettavasti saatu tuolloin resurssipulan takia koskaan massatuotantoon ja myyntiin asti. Huom: RuuviTracker herätetään nyt uudelleen henkiin!

Myöhemmin blogimaisen sivuston päivitystahti alkoi hiipua muiden pahojen kiireideni takia ja kun uusin Ruuviprojekti RuuviTag joukkorahoitettiin vuonna 2016, oli tarve vaihtaa kieli suomesta englantiin. Tällöin Ruuvipenkki jäi tavallaan oman onnensa nojaan, koska Ruuvin käyttäjäkunta laajeni pelkistä suomalaisista n. 100 maahan. En myöskään yrityksistä huolimatta löytänyt taannoin apuvoimaa suomalaisen sivuston päivittelyyn. Kommunikaation hoitaminen jatkossa ainoastaan englanniksi oli tuolloin ainoa toimiva ratkaisu.

Näen kuitenkin, että Ruuvipenkille olisi edelleen tarvetta. Opiskelijat, makerit ja muut näitä asioita harrastavat voisivat hyötyä yhteisestä portaalista sekä elektroniikka- ja ohjelmistoaiheisesta suomenkielisestä sisällöstä.

Mutta kuinka tämä saadaan jälleen toimimaan?

Ehdotukseni ensimmäisiksi toimenpiteiksi:

Blogissa voi olla useita toimittajia ja Mediumiin sisällön tuottaminen on helppoa ja mielekästä.

Millaisia ajatuksia tämä herättää? :sunglasses:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita.


#2

Mainio avaus. Omalta osaltani voin ohjata Vekotinverstaalla vierailevia tuonne Ruuvipenkin keskustelufoorumille. Tällaista paikkaa ei ole oikein ollut ja keskustelu on hajallaan esim. facebookin ryhmissä. Sopisiko tuonne vielä kotiautomaatioon/älykotiin liittyvä kategoria vai onko Ruuvipenkki tarkoitettu vain koodaustaitoisille elektroniikkainsinööreille? :slight_smile:


#3

Hienoa! Kyllä lisää kategorioita voidaan luoda ihan tarpeen mukaan vaikka millaisia.


#4

Me tutkimme juuri kuinka saadaan nätisti Ruuvipenkin vanha phpBB-foorumi importattua Discourseen. Saadaan sitten kaikki lukija-artikkelit ja vanhat käyttäjätilitkin siirrettyä. Kerron, kun tästä lisätietoa. Pystytään sitten myös ilmoittamaan kaikille vanhoille käyttäjille, että uusi koti on nyt täällä.


#5

Nyt olemme onnistuneesti siirtäneet kaikki Ruuvipenkin vanhat viestit ja käyttäjät tänne uudelle foorumille. Lukitsin myös vanhan foorumin.

Tervetuloa kaikille keskustelemaan tänne nyt myös siis suomeksi! :sunglasses:

Mikäli kukaan huomaa vanhassa tunnuksessaan kummallisuuksia, ilmoitelkaa. Salasanan palauttaminen onnistuu tiliin linkitetyn sähköpostiosoitteen avulla.


#6

Mitenkäs muuten jos on ollut vanhat tunnukset ja täällä uudet, niin olisiko noita syytä yhdistellä tai vastaavaa? Näkyy “joku” Tomin1 kirjoittaneen vanhan lukija-artikkelini. Tavallaan sillä ei kyllä ole mitään väliä, kun tuskinpa noita vanhoja viestä tarvitsee muokatakaan tai mitään sellaista.


#7

Tunnusten yhdistely olisi käsityötä, joten ei taideta siihen nyt alkaa. Laitan kuitenkin nyt asetuksen päälle, joka sallii muuttaa käyttäjänimeä. Voit halutessasi sitten ottaa vanhan käyttöön uudelleen.

EDIT: “The maximum number of days after registration that accounts can change their username (0 to disallow username change).” on nyt asetettu toistaiseksi arvoon 3650 (10 vuotta).


#8

Hieno homma että Ruuvipenkin toiminta jatkuu. Olenkin katsellut surullisena Ruuvipenkin hiljaista hiipumista. Toivottavasti saadaan Ruuvipenkki heräteltyä uuteen nousuun! :sunglasses:

  • Jaso

#9

Hienoa että toiminta jatkuu! Josko tämän myötä innostuis itsekin uudelleen rakenteleen.


#10

Ruuvipenkki oli kyllä aikanaan mainio foorumi aloittelevalle elektroniikkaharrastajalle aka. itselleni. Nyt harrastuksen ‘vakavoiduttua’ (uusi päivä elektroniikan parissa on aina lähtökohtaisesti hauskempi kuin edellinen :grin:) on mukava nähdä kaikkien englanninkielisten alustojen seassa myös joku kotimaankielinen. Toivottavasti porukka löytää paikalle ja saadaan ruuvipenkkiin jälleen aktiivinen yhteisö jolta tarvittaessa saa apua ongelmiin ja kommenttia sätöksistään. :sunglasses::wink:


#11

Mahtavaa että ruuvipenkki ja etenkin ruuvitracker jatkaa eloaan.


#12

Olinkin jo unohtanut koko sivuston…


#13

Ja jos vaikka sais inspiraatiota rakenteluun taas :grin:


#14

Kotiautomaatio on lähellä tätä ja sitähän voi harrastaa monella tasolla ja myös sekaisin eli valmiita palikoita yhdistää omiin tekeleisiin.


#15

Hämäävää kun vanhoissa viesteissä ei näy vuosilukua. Saisiko sen sinne?


#16

Hieno homma! Mahtavaa jos saatais tämä elvytettyä tasolle ennen ruuvipenkin hiipumista…:muscle:


#17

Toivottavasti foorumiin saadaan uutta eloa :slight_smile:


#18

Hyvältä kuulostaa. Itsekin enemmän tai vähemmän askarrellu ainakin GSM-modulien kanssa nyt lähinnä SIM808, jossa jopa BT-yhteys GPS lisäksi. Jos tuosta innostuisi tännekin jotain sitten tekemään. Tuohon kun voisi liittää yksinkertaisen kännykkä aplikaationkin ainakin. Joiden tekeminen on yllättävän “helppoa” mitä siihenkin tullut hieman sekaannuttua tai ainakin niiden yksinkertaisten viritysten. Siitäkin voisi ehkä jonkinlaisen oppaan tehdä joku ehkä jopa itse.

Tai sitten voisi ehkä kokeilla liittää PN532 RFID-lukijaa kaikkeen tuohon myös, jota nyt tullut kokeiltua onnistuneesti. Josta ajatuksena tehdä jotain nettiinkin suomeksi ehkä jossain välissä. Tietysti ruuvipenkki.fi ja foorumi voi sitä intoa lisätä :slight_smile:


#19

Hieno homma että ruuvipenkki on edelleen hengissä! :+1:

Pysyykö tuo vanha blogi ja sivusto vanhassa osoitteessaan luettavissa mitenkä pitkään? Omaan makuuni tuo vanhan foorumin layout ja ulkoasu on huomattavasti helpommin luettava ja vähemmän “sekava/hämäävä/jotain” kuin nämä “modernit härdellit” :stuck_out_tongue:


#20

Kyllä minulla näkyy :thinking: Ei vaikuta edes mille kielelle foorumialusta on säädetty, molemmat suomi ja englanti toimivat ok.