Ruuvi tag pro ei päivitä automaattisesti dataa mobiilisovellukseeb

Mahtaako olla joku vika, ominaisuus tai asetus? Lisäsin uuden ruuvotag pro anturin ios mobiiliaplikaatipon. Iphone 14 pro max ja kaikkista uusimmat päivitykset. Ios jotain 16 ja rapiat.

Aiemmat kaikki toimii, vaikka niissäkin on eroja firmiksissä. Toisissa on vaan se v3.31.1 ja toisissa taas sama mutta lopussa vielä +default

Päivitin tähän jo montaa eri reittiä sen firmiksen mutta joka kerta sama lopputulos, ei ikäänkuin pysy yhdistettynä, ei päivitä dataa ennenkuin heiluttelen sitä. Miksei lämpötilatieto päivitä sitä muutaman sec välein? Vasta rajumpi liikuttelu auttaaHei Timo, huomasin jo viestisi myös support-sähköpostistamme, jatketaan asian selvittelyä siellä!

Vastataan kuitenkin tähän, niin jää talteen myös muille:

 • Antureiden ohjelmistoversio ei yleensä vaikuta tällaisiin ongelmiin ja versiot v3.31.1 ja v3.31.1+default ovat sama versio. Sovellus näyttää välillä sen vähän eri tavalla riippuen mitä kautta data kulkeutuu. Ongelmat eivät siis johdu hyvin usein ohjelmistoversiosta.

 • Lähtökohtaisesti anturi lähettää mittaustiedot kerran sekunnissa. Puhelin sitten kaikki tai osan tiedoista, riippuen etäisyydestä ja signaalin voimakkuudesta. iOS-laitteella on mahdollista yhdistää laite, jolloin anturilta voi hakea historiatiedot ja myös taustaskannauksen saa kytkettyä päälle. Tämä kuitenkin lähtökohtaisesti lyhentää kantamaa hieman.

 • Anturin heiluttaminen ei vaikuta laitteen ohjelmiston toimintaan, vaan laite lähettää tietoa koko ajan samaan malliin. Mikäli tämä jotenkin vaikuttaa, voisi ongelma olla esimerkiksi huono paristokontakti laitteen sisällä. Tämän saa tarkastettu avaamalla laitteen, poistamalla piirilevyn ja taivuttamalla kultaista paristokontaktia hieman alaspäin. Kun laitteessa vilkkuu vihreä LED, niin laite lähettää jatkuvasti tietoa erittäin suurella todennäköisyydellä.

 • Mikäli anturi on paljussa ja laitteen ympärillä on vesimassaa estä se hyvin tehokkaasti kaikki Bluetooth- ja Wi-Fi-alueella olevat signaalit. Onko ongelma sama vaikka laite ei olisi vedessä eli mikäli anturi ottaa vaikka puhelimen viereen, niin päivittyvätkö tiedot samaan tapaan kuin muista antureista?

 • Joskus iOS-laitteiden kanssa on ongelmia mikäli anturi on yhdistetty useampaan laitteeseen samaan aikaan. Onkohan tämä mahdollista?

Hei

Todella vaikea tämä viestin kirjoitus forumille puhelimesta. En esim nöe vastaustasi enkä ilmeisesri saa sitä kopioitua

Muistin varassa siis

 1. Firmis asia, ok. Testasin päivittää myös sitä release candidatea pitkällä lähetysviiveellä mutta ei vaikutusta se ei nöyttänyt lähettelevän sitäkään vähää. Palauttelin 3.31.1 version

 2. Vihreä valo vilkkuu 2-3 sec välein himmeenä, mutta ei tosiaan päivity puhelimeen. Historiatietoja ja yhdistämistä ei pysty tehdä kun se tosiaan ”irtoaa” eikä näytä edes rssi voinakkuutta kun ei siis ole yhteydessä kuin sattuman varaisesti. Nyt oli esim yli vuorokauden kestäbyt viimeisestä päivittyneestä tiedosta aplikaatioon, avasin sen (ruuvi station) ja osa muista tageista näytti myös pitkää aikaa mutta päivittyi lähes heti 0sec ja alkoi 2-3 sekunnin välein päivittämään. Tuo palju tag jöpötti 1vrk 12h ja niinpoispäin. Kun klikkasin sen auki, kävin katselemassa sen tietoja esim rssi yms niin yhtäkkiä se päivitti lämpötilat ja liikemäärät. Mutta ei sen jälkeen taas ollenkaan. Jotenkin se ”herää” vastaanottamaan kun pidän sitä anturikorttia auki tässä sovelluksessa? Mutta ei tosiaan saa yhteyttä vaikka sillä ”parita ja köytä taustaskannausta” toiminnolla, ei vaan onnistu. Parhaassa tapauksessa päivittää sovellukseen mittadatat.

 3. Paristokontaktit pitäs olla ookoo, ja tosiaan se valo vilkkuu tasasesti 2-3sec välein

 4. Ei ole paljussa vaan olohuoneen pöydällä perus anturin vieressä, joka toimii normaalisti.

 5. En tiedä voiko olla muualle yhteydessä, kyseessä siis pakasta vetästy anturi jonka otin ihan juuri käyttöön. Voiko joku ottaa siihen automaattisesti väkisin kiinni?

Näyttää tuo toinenkin, patterin lämpöanturina toimiva perustagi olevan vähän saman henkinen mutta sen ”timer” nollaantuu melkeen heti kun avaan ruuvi atation aplikaation.


Vika liittynee sovellukseen, koska anturit toimivat samalla tavalla ja mikäli niissä vilkkuu valo ne toimivat 99,x% todennäköisyydellä. Tämä on vähän mystinen vika, jos tiedot tiedot päivittyvät normaalisti ja osaan antureista eivät päivity. Koska vastaavaa vikaa ei ainakaan ole muilla käyttäjillä meidän tiedon mukaan, niin sen ei pitäisi olla mikään yleinen vika. Tällöin yleensä ongelma ratkeaa jollain yksinkertaisella tavalla.

Seuraavat jutut tulevat mieleen:

 • Eihän sovelluksessa ole päällä asetusta “Pilvitila”? Vasemman ylänurkan valikosta ja Ruuvi Cloud asetuksista?
 • Vaikuttaako anturin poistaminen ja asentaminen uudestaan?
 • Onko puhelimeen asennettu jotain muita sovelluksia, jotka olisivat Bluetooth-yhteydessä johonkin toisiin laitteisiin?