Ruuvi Gateway home-assistanttiin node-redin kautta

Moi

En jaksanut enää odottaa gatewayhyn home-assistant tukea, niin tein node-rediin pienen kikkareen, joka luo Ruuvigw laitteen (Device) ja tagi “entities” home-assistanttiin. Koodi löytyy githubista Githubista. Tagin tietojen purkamiseen tarkoitettu osuus on lainattu ruufi lab esimerkistä https://lab.ruuvi.com/node-red/

Mukana on pieni rajoitin, joka päästää mittausviestit läpi vain kerran minuutissa. Config viesti lähtee kerran 10 minuutissa. Saattaa olla turha, mutta verratessa joitakin muita mqtt doscoveria käyttäviä, niin noita tuntuu lähtevän kovin eriilaisilla ajoituksilla.

t. oiv

1 Like

Koodissa oli pieniä bugeja, jotka on nyt uudessa versiossa korjattu.
-Kiihtyvyydet (Acceleration) tuhatkertaisina.
-gatewayn status parsimisessa typo
-config lähettäminen tapahtui etenkin alussa liian harvoin. Nyt lähetetään useammin.

Iso kiitos oiv tekemästäsi pioneerityöstä ja siitä, että jaoit työsi hedelmät eteenpäin. Yritän päästä kärryille sekä opetella node redit ja muut, jotta saan tämän joskus tehtyä. Voi kun olisi ihan rautalangasta väännetyt ohjeet tällaiset aloittevalle Home Assistantin käyttäjälle. :slight_smile:

Tarkemmat asennusohjeet tulossa. Hieman loppuvuoden kiireet painaa päälle, mutta hilijalleen :smiley:

Helpoiten menee, kun asentaa node-redin ja mosquitto brokerin supervisorin kautta.
Lisäsin githubiiin esimerkki flown, jolla pitäisi homma vähän helpottua. Yritän lisätä node-red ja mqtt ohjeita lisää myöhemmin.

Aivan loistavaa jos ehdit jossain vaiheessa niitä ohjeita kirjoittaa. Joka tapauksessa sen verran on Home Assistantin asentamisen jälkeen lähtenyt tämä älykodin rakentaminen lapasesta, että täytyy alkaa heti perehtymään Node-Rediin ja Mosquittoon,. :yum:

Nyt on pieniä lisäyksiä tehty asennusohjeisiin. Toivottavasti auttaa :slight_smile:

Kiitos oiv, uskoisin uskaltavani yrittää näillä ohjeilla. Täytyy kokeilla päästä joululoman aikana alkuun…

Voi mahtavaa, minä onnistuin näillä ohjeilla. Näen Ruuvitagien tiedot nyt Home Assistantilla! Ei ollu ihan helppoa noiden mqtt:n ja node-redin asetusten kanssa, mutta jotenkin vaan lopulta onnistuin. Pientä säätöä on varmaan vielä mqtt:n kanssa kun logissa kummittelee. Ruuvit kuitenki toimii, mahtaavaa. Iso kiitos oiv!

Päivitin koodia jälleen hieman. Nyt löytyy optio “tagsAsDevices” joka on oletuksena true. Tällä tagit näkyvät jokainen omana laitteenaan “device”. Helpottaa ehkä hieman ylläpitämistä.
Suosittelen “ruuviGW” devicen deletoimista home assistantin configista ennen uuden koodin käyttämistä. Näin pitäisi varmistua, että entity id:t pysyvät samoina… Paino sanalla pitäisi… :smiley:

Hieman jännitti päivittää, että meneekö aamulla rakennetut kuviot sekaisin, mutta ei, kaikki toimii! Tämä oli hyvä uudistus, nyt tagit saa asetettua erikseen omiin alueisiin. Tästä on varmasti hyötyä tulevaisuudessa kun nuo Home Assistantin Alueet saavat lisää “tuotekehitystä”.

Jotain erikoista tapahtui Home Assistant Core version 2021.12.8 tai Home Assistant OS 7.1 päivityksen jälkeen, kun ei enää toimi. Ei auta varmuuskopion palautus. :thinking:

Loppujen sain taas toimimaan. En tiedä oikein mistä lopulta johtui. Olisikohan MQQT-päivittynyt automaattisesti uudempaan versioon ja jotain käyttäjän tunnistuksessa oli muuttunut. Ainoa muutos mitä tein, että päivitin MQQT:n salasanat NODE-RED:n puolelle. Gatewayhyn ajoin myös uusimman päivityksen. Toinen mahdollisuus onkin, että siellä oli yön aikana asentunut joku viallinen päivitysversio. Sattui vaan tähän samaan muutokseen. Huh, nyt toimii uusimmalla Home Assistantilla.