ruisku mopoon

Täälläkin jo toisaalla mainitun ruohonleikkurin ruiskutuksen pohjalta innostuin suunnittelemaan omaa viritystä.

Sähkö- ja mekaaninen puoli on suurinpiirtein hallussa, mutta koodaaminen vaatii opettelua…
Ohjaamassa siis arduino-duemilanove kopio

Suutinta ajattelin ohjata logiikkatasoisella n-fetillä, joka pätkii suuttimen miinusnapaa. Testaillessa pöydällä systeemi toimii, eikä fettikään lämpiä juurikaan.

tähän tyyliin:

En aio ruveta tekemään mitään bensa-alipainekarttoja eikä map-anturia, vaan tarkoitus on päätellä suunnilleen sopivat ruiskutusajat kaasun asennon ja kierrosluvun mukaan, (alpha-n ?) ahdetusta koneesta kun ei ole kysymys.

Ajatus oli että kierrosluku luetaan moottorin omalta impulssikäämiltä, tahi sitten impulssikäämin kaveriksi laitetulta reed-putkelta, lasketaan kierrosluku. Kierrosluvun perusteella valitaan
suhdeluku joka luetaan potikalta. (saadaan siis eri kierroslukemille helppo säätöruuvi seokselle, jälkeenpäin voidaan heivata potikat pois ja laittaa saadut arvot suoraan koodiin.)
(voiko välit jotenkin integroida?)

Toinen ajatus oli että koodi alkaisi:

[code]while(reedPin == HIGH) {
luetaan tulot muistiin ;}

//varsinainen koodi
[/code]
Tällöin siis suuttimen off-aika olisi suoraan verrannollinen kierroslukuun. Parilla rivillä toki ois mahollista poistaa ylimääräisten ruiskutusten synty, mutta taitaa olla helpompi välttää käyntihäiriöt kun suihkitaan myös sulkeutuneen venttiilin päälle. (tai sitten pitää laittaa reed ja magneetti nokka-akselille…)

Kohteena on siis Honda-monkey tyyppinen moottori, kuutioita 107. Ruohonleikkuriprojektiin verrattuna hankalinta on saada nopea säätö toimimaan kunnolla, sillä kuorma ei ole ollenkaan niin tasaista tässä käytössä.

Käytettynä haalittu suutin mulla on kotoisin 660cc bensa-smartista ja virtausarvoltaan 102,6cc/min @3bar. Mun motonetistä haalimani halpispumppu ei varmasti saavuta tuota painetta, joten tuottokin tippuu reilusti. (ei ole ruiskutuspumppu) Toivon mukaan silti bensa jaksaa sumuta jotenkuten.

Niin ja vielä lisäksi oli tarkoitus naittaa tähän jonkin sortin lcd-näyttö, jolla sitten voisi näyttää nopeuden, kierrosluvun ja vaikka öljynlämmön.

Laajennusmahdollisuuksiahan on…
janspace.com/b2evolution/ard … ooterputer

Niin, ja eihän tässä mitään järkeä ole, tiedän sen itsekin. Mutta toteutusmalleja ja parannusehdotuksia otan mielelläni vastaan

Nyt vasta varmistuin että kyseessähän on sama kurri kuin monkeyt.netissäkin :slight_smile:

Hyvältä vaikuttaa ja toivon että tästä tulee valmista joskus!

(laitahan mulle valmiit piirustukset ja lähdekoodit ni saan kans ruiskun omaan apinaani :mrgreen: )

Vilperi16
Monkeyt.net