Rasberry Pi

downloads.element14.com/raspberr … 2879347067
Ensi erä heti loppuun myyty…ja uutta satsia ootellaan.
Heräsi kyllä kiinnostus…mutta mitä mieltä foorumin porukka on? Kommentteja?? :question:

Eilen tuli, pikaiset testailut tehty. Kyllähän tuo laadultaan vastaa aikaisemmin omistamiani IgepV2:ta ja BeagleBoard XM:ää. Osittain ominaisuudet paremmat, osittain huonommat. Selkeä etu on toki yhteisön laajuus, ei tarvitse lähteä kaikkea tekemään itse.

Vielä en ole päässyt kunnolla leikkimään, kun duunit vie kaikki voimat, mutta softanpätkää näkyy löytyvän jo tässä vaiheessa reilusti. Oma käyttökohteeni on kotiautomaation puolella, näkyi vanha järjestelmä lähtevän alta tunnissa toimimaan tuolla ja sisältää kuitenkin valvontakamerat, releohjaukset, himmentimien säädöt ja hälytysjärjestelmän… Eli tällä puolella yhteensopivuus ainakin tuolla virallisella debian-distrolla on kondiksessa.

Suurin puute mielestäni on PWM:n puute, ei yhdestäkään GPIO:sta moista löydy. Jos olisi edes kaksi tuotu prossulta IO-pinneille, laajentaisi käyttökohteita huomattavasti. Softalla toteutus tuntuu kuitenkin varsin typerältä eikä ole läheskään yhtä luotettavaa kuin raudalla toteutetut ratkaisut.

Hintalaatusuhde on kuitenkin äärettömän hyvä (Igepistä taisin aikanaan maksaa 180 euroa, Beaglestä 120).

GPIO-testejä pääsen enemmän tekemään, kunhan hullut työpäivät loppuvat ja työajat sallivat komponenttikaupassakin käynnin :smiley: Optoerotin on tällä hetkellä tarpeen, Raspberryn kärähtämisellä ei niin väliä muuten, mutta kun saatavuus on mitä on…

Nopeasti pastettuna myös eilisestä IRC-keskustelusta (kannattaa tulla sinne #ruuvipenkki -kanavalle IRCnetissä) laitteen käyttöönotto-ohjeet (tämä siis tehty ilman näyttöä, näppistä jne, koska en omassa käytössäni moisia kaipaa):

dd if=debian6-19-04-2012.img of=/dev/sdd bs=10M // bs-määrittely nopeuttaa "hieman" käyttiksen kortille kopiointia mount /dev/sdd1 /mnt/tmp mv /mnt/tmp/boot_enable_ssh.rc /mnt/tmp/boot.rc // Enabloi SSH:n umount /mnt/tmp

26-06-20:10 <Kipe_> kortti irti ja käyntiin :P 26-06-20:10 <Kipe_> sit vaan ssh:lla sisään ja "sudo apt-get purge lxde; sudo apt-get autoremove" 26-06-20:11 <Kipe_> niin lähtee turhat graafiset kilkkeet ;)

Kävinpähän tänään hakemassa viimeisellä kaapelia, että saap RasPin kii myös näyttöön…

biltema.fi/fi/Toimisto‚ÄĒTek ‚Ķ DMI-84669/

5M HDMI-DVI -piuhassa Biltemassa varsin selkeä hinnoitteluvirhe, eli jos moista kaapelia tarttee, niin kannattaa hakea :smiley:

No tilasin sitten minäkin.fi.rsdelivers.com/campaigns/raspberry/pi.aspx
Saapi nähä millon tulloo…

Ei tule näköjään milloinkaan.Sähköpostiin tuli viestiä:Kiitos tilauksesta,mutta valitettavasti emme voi toimittaa rasperryja. :question: :frowning:
No ei sitten.

Partco myi kanssa… Nitro huuleen ja vilkaisemaan. Sitten vain pääsemään rahoistaan. Mulle tuli parissa viikossa.

Partcokin näytti tyhjää,eli loppu…mutta jätin tilauksen.Vielä ei oo kuulunut sähköpostiin mitään.
joten…odottavan aika,onhan se perkeleen pitkä. :nerd: = :ugeek:

viaembedded.com/en/products/ … e_id=14780

Mites tollanen? Tuolta murosta bongasin. Kiinnostais koska paljon enemmän portteja esim. LVDS
Sais vanhat läppäri näytöt käyttöö.

Jos ei kovin kallis oo ni vois ostaa mielummin ku odottaa RPI

Eikö tämä paremminkin sopis värkkääjille :slight_smile:
zedboard.org/content/key-features

Pitää varmaan kirjoitella artikkeli tosta, kun toi saapuu.

Mistähän tätä rasberryä saisi kohtuuhintaan posteineen?

eiköhän se farnellilla oo? sielt taitaa tulla viel nopeemmin ku RS

Täältä :wink:

ruuvipenkki.fi/2012/08/01/ar … lu-ver-017

Tilasin raspin robomaalta ja on nyt tulossa vihdoin tänne koti konnuille.
Nyt vain tutkailemaan netistä odotuksen ajaksi,mitä kivaa tuolla voi sitten tehdä,ja mitä muut ovat jo tehneet.
( 3 raspberryä oli vielä robokaupassa myymättä.)

Ymmärränkö oikein, että tällä hetkellä Raspberry Pille (tai sen näytönohjaimelle) ei ole olemassa Xorg ajuria eli 2D sovellusten grafiikat eivät ole laitteistokiihdytettyjä? Eikö se hidasta esim. selaimen käyttöä aika merkittävästi? Ja onko näin, että kaikki videosoittimet toimivat vain full screen moodissa? En vielä omista Raspberryä, joten en voi itse testata.

No niin‚Ķrasperry tuli postissa ja ‚Äúeka kerta‚ÄĚ on tehty.Ainut,mik√§ t√§ss√§ keljuttaa,on tuo n√§yt√∂n ja rasperry/oma tietokone (=keskusyksikk√∂) piuhojen kanssa irroittelu/liit√§ ruljanssi.Pit√§nee jostain
kirpparilta hommata oma näyttö raspille.Mutta muutoin ihan ok tuo raspi…vaikka vähän hidastelikin,mutta tuon hintaluokan tietsikaksi ihan ok hankinta.

Minä mietin että jos sen teippaisi tuon medianäytön taakse ja katselisi/soittaisi verkkolevyltä sitten sen avulla tavaraa. Jaksaako moista käyttöä? HDMI:llä kiinni näyttöön ja RJ45:llä verkkoon.

Mitenköhän tuo HDMI jakaja? Eli tietokoneen näyttö tulisi jakajan out:tiin ja rasperry in:niin.Ja tietokoneen keskusyksikkö myös in:niin.Onko kellään käytännön kokemusta jakajan käytöstä tälläisessä?
:neutral_face:

Teetko pienen testin Agelius? Kokeilet työntää HDMI-kaapelin kautta näytölle fullHD-materiaalia ja jos mahdollista niin lataa video Pi:lle toistettavaksi esimerkiksi verkkolevyltä. Jos tuo toimii eikä pätki, niin minä laitan omani tilaukseen heti kun on aikaa laittaa se tulille :slight_smile:

FullHD toistuu ongelmitta, normilaatuset pätkät on se vaikeampi. HD-matsku (x264) menee rautapurun kautta, jolloinka toimii ongelmitta. Samasta piuhasta tulee myös äänet.

youtube.com/watch?v=4NR57ELY28s

Video on julkaistu jo kuukausia sitten, huomattavasti sulavampi oli OpenElecin käyttöliittymä, mitä tuossa viime viikolla testailin.

//E:
Kirjoitellaanpa sit vähän lisää, kun sille päälle sattui. Eli käyttisten asennukset jne suosittelen itse tekemään BerryBootilla (berryterminal.com/doku.php/berryboot). Tuolla saa kivasti laitettua useammankin käyttiksen kortille, itselläni tällä hetkellä Raspbian ja OpenELEC asennettuna. OpenELEC nimenomaan laudan demoamiseen kavereille mediacenter-käyttöön.

:open_mouth: ööö…siis pikku testi tehä :confused:
Voiskohan joku muu yrittää?
Oma raspi lojuu jo tuolla pöytä laatikossa.Kokeilin vain sen että kortti toimii.Kunhan saan vaan tuon
näyttö homman kuntoon,niin alkaa tiiviimpi käyttö.Tuli joskus laiteltua nuo tietsikan kaapelit ns.siististi pöydän taakse piiloon niin,että HDMI kaapelin laitto edellyttää pöydän,näytön ym.rojujen siirtelyä,sekä kaapelli kiinnitysten purkamista,joten en nyt viitsi :blush: viritellä raspia tähän hätään
uudelleen.(no…vähän selityksen makua,pitää vielä itsekin vähän harjootella raspilla. :stuck_out_tongue: )