Playstationin peukaloruuvi -> VIC20

Laitan oman iltapäiväprojektin vinkiksi tänne. Vaikka ei varsinaista peliohjainta kaipaisi, niin voi tarvita ohjainta jonkin muun värkin ohjaamiseen. Noita dualshockeja kun saa dealextremestä muutamalla eurolla. Ja langattomankin kympillä.

Eksyin netissä surffatessa sivulle jossa kerrottiin playstationin peukaloruuvin pinoutit. http://pinouts.ru/Game/playstation_9_pinout.shtml Sehän toimii spi-väylän päässä!

Sattumalta tarvitsin myös peliohjainta commodore vic-20:lle, kun noita atari-liittimellä varustettuja joystickeja ei kaupassa enää oikein myydä.

Joten täten yhdistin huvin ja hyödyn ja rakensin konvertterin joka lukee spi:n kautta näppäinten asennot ja ohjaa ne vikille. Tarkemmat tiedot löytyy täältä: http://www.picobasic.com ja sieltä “Playstation ohjain Atari joystickiksi”

On meinaan hieman vekkulia pelata playstation ohjaimella Gorfia. :smiley:

Kiitokset vinkistä. :slight_smile: Minullakin sattuu olemaan vic-20 ilman ohjainta tuolla nurkassa lojumassa. Kun ilmeisesti harrastat vanhoja koneita Osaisitko sanoa, että mistä löytyisi commodore 64:ään uudet ram “kapulat”? :slight_smile:

Itse en ole vielä joutunut noita korjaamaan, mutta googlen mukaan c64 käyttää 64x1 drammia, malli 4164. Jotain tuon tapaista myy partco sekä futurlec. http://www.futurlec.com/Memory/4164pr.shtml

Kiitos. Pistän tilaukseen ja toivon että alkaa toimia.