Parhaat ideat resistiiviselle kosketuspaneelille

Laurin näppärän pikkuartikkelin innoittamana tuli mieleen tällainen juttu:

Tähän säikeeseen sopii lähteä keräämään ajatuksia.

no, ekana nyt tuli mieleen ett√§ printtaisi levyn kokoisen ‚Äún√§pp√§imist√∂n‚ÄĚ ja sitten sill√§ ohjaisi jotain.
Näppäimistön taakse vaikka valo niin saataisiin näppärä ohjauspaneeli vaikka kotiteatterille.
(valojen himmennys, verhojen sulkeminen, jne.)

Ja sama vehje vois periaatteessa käskeä myös ir-ledillä av-laitteita…

sormea liu’uttamalla vois säätää volumea ym.

Hieno homma! Kaikki mukaan ideoimaan uusia sovelluskohteista paneeleille.

Oma ideani, jonka olen jo osittain toteuttanutkin, on seinään valokatkaisijoiden lähistöön kiinnitettävä paneeli, jonka alta löytyy mm. RGB-värikartta. Paneelia tökkimällä vaihtuu huoneen valaistuksen kirkkaus ja sävy. Värivaihtoehtoja löytyy noin miljoona.

Kuviopohjainen salasanasysteemi. Tarvitsee vain muistaa kuvio, jonka sitten ruutuun piirtää.

Muuten hyvä idea, mutta ajan kuluessa muoto alkaa kulua paneelille ja sen näkee kun kahtoo oikeesta kulmasta.

Tätä voisi parannella tekemällä vain oikean järjestyksen, missä paneelin eri kohtia paineltaisiin. Näkymätön numeronäppäimistö siis.

Muutaman kerran kun kuviota vaihtaa, niin näyttö kuluu tasaisesti joka paikasta. Eihän teillä ole ikuisesti sama salasanakaan? …Eihän? :wink:

Tai sitten riittävän ison kosketuslevyn kanssa tekee systeemin siten, että se tunnistaa piirretyn kuvion, ja kuvion voi piirtää haluamansa kokoisena minne hyvänsä kohtaan levylle. Jos kuvion sottaa joka kerta eri kohtaan ja eri kokoisena, reitti ei pääse kulumaan levylle eikä edes rasvaisista vanoista levyn pinnalla pysty ihan niin helposti päättelemään mitään.

mulla tuli myös saman tapainen idea kuin kurrilla… itse tilasin 2 kpl paneeleita ja ideana olisi rakentaa näppäimistö & hiiri yhdistelmä.

Eli paneelien alle tulostan karsitun qwerty n√§pp√§imist√∂n, 2 osaan siis molemmille paneeleille omat puolet jolloin paneeleilla pystyy kirjoittamaan kun on n√§pp√§imist√∂ valittuna‚Ķ sitten kun valitaan hiiri mode, toisella paneelilla hiiri siirtyy n√§yt√∂ll√§ noin siihen kohtaan mihin paneelista painetaan, ja 2. paneelilla pystyt√§√§n tekem√§√§n ‚Äúhieno‚ÄĚ siirto eli jokin 100x100px liikutus‚Ķ klikkailu hoidetaan sitten erillisill√§ napeilla tai paneelin alareunaan rajattavalla alueella.

idea lähti siitä kun meinasin vanhan läppärin repiä osiin ja heittää kaiken turhan pois näppistä myöten ja tehdä kevyemmän version… jotakin varten… arduinon voisi sijoittaa vaikka sitten cd-aseman sisälle… mutta siitä sitten myöhemmin kun nyt pääsen koneeseen käsiksi

paneeleita odotellessa…

Hyvältä kuulostaa! Aiotko tehdä projektin esim. Arduino Unolla, jonka saa leikkimään HID-laitetta?

Joo luultavasti… nyt on ollut tuo dueminalove käytössä jonkuu aikaa ja sen ohjelmointi on aika mukavaa… tuohon HID- toimintoon en ole vielä tutustunut ollenkaan, siitä siis ohjeet tilaukseen jollekin joka on :unamused: , mutta mitä nopeasti tutkin asiaa niin vaikuttaisi siltä että sopisi projektiin!.. eli kiitos ideasta, täytyy vissii pistää uno tilaukseen lähiaikoina.

1 Like

Tuostahan voi tehdä kirkkauden säätimen vaikka huoneen valoille.
Käyttää vain vaikka X akselia potikan tilalla ja sitten lediä ohjaa, tai laittaa fetin, niin voi ohjata jotain muuta. Ja koodina voinee käyttää valmiiksi examplessa olevaa koodia.

Itse ajattelin tilata noita ainakin kaksi. Toisesta tulisi tietokoneeseen BT(jos opitaan ohjelmoimaan sitä euron moduuli joita aijon tilata ainakin neljä.) käyttönen ohjauslaite. Paneelin taakse tulisi sopiva näyttö. Ja toinen tulisi autorobottini kauko-ohjaukseen. Tässä kirjoitelessa tuli mieleen et kolmannenkin vois ottaa ja tehdä koneen etään kosketus ohjattavan jäähdytyksen ohjaus järjestelmän jossa vois valita painammalla mitä tuuletin säätää ja sitten liuttaa sormella halumansa verran tehoa tuulettimelle. Paneelin taakse tulisi pahvi jossa näkyy mitä missäkin kohtaa taphtuu ja johonkin kohtaan paneelin takse voisi laittaa esim pienen numeron näytön josta näkeelämpötiloja.

Mielenkiinnosta kyselen, että saiko kukaan koskaan kosketuspaneelia käyttöönsä?

No niin. Törmäsin vihdoin varastoa raakatessa oikeaan laatikkoon, ja kosketuslevyt löytyivät. Kaikki varmaan ovat jo unohtaneet tämän aiheen, mutta jatketaan nyt siitä, mihin viimeksi jäätiin.

Levyt ovat tuollaisia:
http://dl.dropbox.com/u/54014570/Foorumikuvat/kosketuslevy.png

Levyn ‚Äútuumakoko‚ÄĚ on hieman isompi kuin muistelinkaan. Mitat ovat noin 200x130 mm, kosketusalan koko hieman pienempi.

Kosketuspaneeli on perinteinen neljän johtimen malli, jonka käytöstä löytyy netistä runsaasti tietoa, esimerkiksi
http://www.analog.com/library/analogDialogue/archives/44-02/touch_screen.html

Käydään vielä sparrauskierros ja katsotaan, onko tarpeeksi kiinnostusta ja hyviä ideoita. Parhaan konkreettisen idean esittäjä saa halutessaan yhden levyn käyttöönsä tuolla alussa mainituilla ehdoilla.