Oskilloskooppi autokäyttöön

Hei,

Eli tarvetta olisi autojen parissa puuhaillessa oskilloskoopille. Käyttönä erilaisten antureiden (abs, hall yms) tutkiminen ja vikojen paikantaminen.

Kysymys kuuluukin että millaisen ostaisin? Digitaalinen, analoginen? Halvimpia digitaalisia näyttää saavan about 100€ hintaluokassa, riittäisikö tuollainen käyttötarkoituksiini? Halpakin saisi olla :smiley:

Ei halpa, mutta hyvä. Fluken käsiskooppi.

Mieluiten joku akkukäyttöinen. Menee meinaan mielenkiintoiseksi, jos pitää miettiä seinän suojamaa, auton kori ja sitten ne kaikki muut röpöt, mitä näkyy maassa. Muutenkin auto on niin peijoonin viheliäinen mitattava, kun ihan järkevän näköinen käyrä voikin tulla pelkistä häiriöistä. En vieläkään ymmärrä, miten jokin digitaalinen järjestelmä voi toimia.

Itse olen polttanut nipun markan yleismittareita, kun on tullut jännitepiikki. Auton flekti sammuminen on kaiketi ollut syyllinen.

Digitaalista lähtisin ensmäisenä suosittelemaan. Auton signaalit on monesti aika hitaita ja analogisella skoopilla niiden seuraaminen on aika hankalaa.
Katsot vaikka ebaysta tai vastaavasta hakusanalla “Pocket DSO” niin saat autokäyttöön riittävän digitaaliskoopin (antureiden mittaus, sytkän mittaus jne.).
Autossa mittaria suurempi haaste on yleensä tietää miten mitattavan kohteen kuuluu käyttäytyä. Samaten pitää tietää miten mitataan oikein, ettei vaan hajotettaisi mittalaitteita (kuten vuokko ; )