Oskilloskoopin puhdistus

Hankkisin jo pitkän aikaa sitten käytetyn vanhan oskilloskoopin. Oli entisen omistajan mukaan ollut keikkakäytössä jossain vaiheessa elämäänsä. Likaisuudesta päätellen voi hyvin pitää paikkansa :slight_smile:
Koko skooppi oli kauttaaltaan mustassa tatinassa. Kuvat likaisesta skoopista ovat kadonneet aikojen saatossa enkä äsken putsatessanikaan niitä älynnyt ottaa.
Otin kuitenkin kuvan pintapellin kylkeä putsatessani:

Tuossa on vielä aika miedosti tuota möhkää, mutta saa hyvän ajatuksen miltä skooppi on näyttänyt aiemmin.

Käytin putsaamiseen vanhaa hammasharjaa sekä pirkan uuninpuhdistusainetta. Kastelin hammasharjaa välillä veteen, jotta sain uuninpuhdistusvaahdon kanssa hyvin hangattua pinnat puhtaaksi.
Ulkopinnoiltaan siitä tuli ihan siistin näköinen, vielä tarvisi putsata tuo etupaneelin suoja vanhoista teipeistä. Nyt vaan ei ollut sopivaa kaavinta jolla kihnuttaa teipit irti. Ruuvarilla ei viitti kuitenkaan naarmuttaa :neutral_face:

Naamataulu vielä tarvitsisi irrottaa. On aikojen saatossa kerännyt jos jonkinmoista möhkää pintaansa. On myös jonkinverran tahmea ja sitävarten ei niin miellyttävä käyttää. Tarvitsee käydä jostain ostamassa 1-koon kuusiokoloavain, jotta saisin nupit irti ja siten naamataulun erikseen puhdistettavaksi.

Postailen vaikka lisää kuvia kunhan saan tuon naamataulun vielä puhdistettua :slight_smile:
Samalla voisi vaikka sisuskaluista puhdistella vipujen ja nuppien kosketuspintoja. Olisko jollain ideaa mikä olisi hyvä puhdistus- ja voiteluaine kontakteille?

Hei, itte oon käyttäny noissa nappien ja potikoitten putsaamisessa Contact Cleaneria…

Löyty näköjään verkkokaupastakin. verkkokauppa.com/fi/product/ … aine-520ml

Mulla taitaakin olla tuota samaa ainetta öljyävänä mallina. Vois varmaan ensin koittaa imurin ja paineilmapullon kanssa puhallella irtomoskia pois sieltä mistä pystyy ja sen jälkeen tuota öljyävää contact cleaneria varovasti ruiskutella.
Eipä onnistunutkaan nappien irrotus skoopin naamataulusta vaikka tilasin 0,7 - 2mm kuusiokolosarjan tme:ltä. Osa nappuloiden ruuveista on sarjastakin löytyviä 0,9mm ja 1,3mm. Jotkut ruuvit taasen ovatkin jotain 1,5 ja 2,0mm väliltä :imp: Ihan tulee fiilis ettei niitä olisi haluttukkaan irrotettavan :unamused:

Noniin, ihan hyvähän siitä tuli :slight_smile:
Namiskoiden irrotus oli suhteellisen helppoa. Vaikeuksia tuotti lähinnä tuo 10-kierroksisen potikan dialin irroitus. Oli niin tiukassa, että piti purkaa siitä mekanismia irti, että sai sopivat pihdit sen mutterin ympärille.
Vähän karhunkieltä ja fairyä, niin sai kaiken mähmän katoamaan ja alta paljastui melkein uuteen verrattavissa oleva naamataulu :slight_smile:

Yleisilme ja käyttömukavuus parani ihan kivasti. Enää ei kuulu morsetusta likaisten työkalujen makuuhuoneessa säilyksestäkään :sunglasses:

Edit. Vammasta, kun tuo leikkaa kuvan leveyssuunnassa -.-
Kuvat on dropboxista linkattuja, joten ne aukeaa kokonaisina jos klikkaa hiiren oikealla ja valitsee ‚Äúkopioi url-osoite‚ÄĚ tai ‚Äúavaa uudessa v√§lilehdess√§‚ÄĚ.

Nättihän siitä tuli :slight_smile: Itse joskus kanssa putsasin oman skooppini ja töitä tosiaan riitti, mutta eipä kuulunut morsetusta enää… :smiley: