Nopea FPGA/CPLD alusta hakusessa

Terve kaikki ruuvipenkin käyttäjät. Iso kiitos hienoista artikkeleista ja informatiivisesta foorumista. Niistä on ollut suuri apu harrastusta aloittaessa. Nyt ei kuitenkaan enää kysymättä pärjää joten…

Tarvitsisin apua oikean piirin/kehitysalustan valitsemisessa.
Vaatimuksia:
Pitää pystyä käsittelemään vähintään kahta I/O linjaa (bank) eri jännitteillä ~1.2V ja 3.3V. Mielellään myös 5V. I/O pinnejä riittänee n. 60 kpl. Piirin tulisi myös pysyä mukana vähintää 350Mhz tahdissa, mieluummin reippaasti nopeampemmassakin. :open_mouth: Näytöille ym. liitännöille ei JTAG/USB:ta lukuun ottamatta ole tarvetta. 256Kb Flash muisti ohjelmille olisi todennäköisesti riittävä.

Tuollaisia vaatimuksia n√§in alkuun. Esimerkkin√§ Actelin A3P060 riitt√§isi liit√§nn√∂ilt√§√§n, mutta mielluummin viel√§ nopeampi piiri olisi hakusessa. Kehitysalustan hinta saisi py√∂ri√§ siin√§ 100‚ā¨ nurkilla, riippuen ominaisuuksista.

Jos ei valmista kehitysalustaa löydy, ei ole mahdoton ajatus rakentaa oma jonkun sopivan piirin ympärille. Mielluummin kuitenkin rakentaisin proton jonkun valmiin kehitysalustan ympärille jota voisi käyttää tulevaisuudessa muihinkin projekteihin.

Hmm

Nuo ehkä voisi olla sopivimpia valmiita kortteja.

Xilinxin Spartan 6 sarja
3. party eval kortti / moduuli about 150e + postit
shop.ztex.de/product_info.php?pr … vat_disp=1

Altera Cyclone IV (Terasic DE0-Nano about 100e suomeen toimitettuna)
terasic.com.tw/cgi-bin/page/ … 3&PartNo=1

Valinta / Esittely taulukko Terasicin kehityskorteista.
terasic.com.tw/cgi-bin/page/ … ish&No=538

Vaihtoehto oma kortti:

Jos pitää ite suunnitella ja kasailla kortti, niin ehkä XC6SLX9 144 pinnasessa TQFP kotelossa. Digikeyllä about 15e. Ainot noissa on toi ohjelmointi kaapelin hinta. Se pelkästään jo liikkuu siinä 100e toisella puolen. Periaatteessa oman ohjelmointi aktiivi kaapelin pystyy tekemään, kun ISE studiosta saa raaka konffidata, mikä pitää vain streamata piirille. Eli esim kortilla oleva prossa dumppaa imagen FPGA:lle

Kiitos vastauksesta ja hyvist√§ vinkeist√§. Taidan kallistua tilaamaan pelk√§n piirin johon sitten v√§kerr√§n oman alustan ymp√§rille. Sen verran hirvitt√§√§ tuo Spartan-6 hinta kuitenkin. Laskeskelin, ett√§ p√§√§sisin helposti alle 100‚ā¨ osissa, kun v√§kerr√§n itse.
Tuossa pöydällä lojuu prototyyppi PIC18F2455 pohjaisesta USB Blasterista jolla pitäisi ohjelmoiti onnistua. En ole vielä ehtinyt kokeilemaan. Mitä olen Xilinxin dokumenttejä tutkinut, ei tuon USB ohjelmointi laitteen värkkääminen niin mahdottomalta vaikuta. Selkeät C sorsat ym. saa suoraan heidän sivuiltaan. Jos saan tuon ohjelmoijan joskus toimimaan, niin voin tehdä tänne jonkin artikkelin aiheesta kytkentäkaavioineen.

T√§ll√§ hetkell√§ vain hirvitt√§ tuo Digikeyn minimi 65‚ā¨ tilaus. Ei juuri kiinnostaisi alveja ja tulleja ruveta maksamaan. Saako n√§it√§ jostain euroopasta j√§rkevin hinnoin? Farnell? Sparkfun? My√∂s kiina k√§y jos saa kohtuu postikuluilla tilattua alle alv rajan. T√§h√§n asti olen kiltisti hakenut Partcosta kaiken tarvitsemani, kun se tuossa naapurissa on, mutta nyt olisi tarkoitus hankkia v√§h√§n enemm√§n palikoita kerralla ja nuo partcon hinnat ei oikein houkuttele. L√§hdenkin t√§st√§ googlettelemaan. Vinkkej√§ saa toki viel√§ heitt√§√§.

Edit: Onko kellään kokemusta hintatasosta jos tilaa esim farnelilta tai digikeysta partcon kautta? Miten tämä toimii käytännössä?

vvsoft.fi/dk/

tuossa hyvä kimppatilaus sivu. lähtee muistaakseni 2 viikon välein tilaus jos 65e ylittyy