Muuntaja?

Ettisin jotain halpaa muuntajaa jonka specsit olisivat vähintään
24v 10a. Seinästä virran ottava.
Ehdotuksia?

Olisiko esim. Tämä hyvä vai onko ihan pilipali vehje?
cgi.ebay.com/250W-24V-10A-Switch … 2972wt_993

Eihän tuolla välttämättä mitään hyväksyntöjä Suomessa tai EUssa käytettäväksi ole, ja kun verkkopuolen tuloliitännätkin on näkyvissä niin lisäähän se vähän riskiä että niihin jokin koskee. Onhan tuohon CE-merkki lätkäisty, että ainakin väitetään laitteen täyttävän merkin vaatimukset.

Mutta kun myydään radio- ja tv-laitteiden kanssa käytettäväksi, niin luulisi ettei sen pitäisi pahin häiriölähde olla, ettei tv:ssä ja radiossa ilmene kaikenlaista pörinää ja muuta häiriötä.

Kun halpaa etsit, niin riippuen miten paljon uskallat itse tehdä (riskithän tuommoisessa ostettavassakin on), niin tietokoneen virtalähteen muokkaaminen voisi olla myös vaihtoehto.

Osto uutena esim. Noratelilta…
Veikkaan et löytyy muuntajaa moneen lähtöön!

Toimisko sellanen yhdistelmä jossa ois auton akku ja sen laturi sarjaan kytkettynä?

Noi Noratelin tuotteethan taitaa olla ihan oikeasti muuntajia, vaan tässä taidetaan kuitenkin virtalähdettä etsiä.

Mitenkäs joku vanha kannettavan tietokoneen laturi, tai jos sopiva tulostimen tai vaikka jonkun ei atk-laitteen virtalähde sattuisi löytymään. Ainakin monesta kannettavan tarvikelaturistahan löytyy 24 V valintakin, ja itselläni on yksi 20 V ihan alkuperäinen laturi, ja kai 24 V jossain malleissa on käytetty kun sekin vaihtoehto on olemassa. Kannattaa tietenkin katsoa, että on riittävä ja oikeasti virtalähde, kun esim. vanhemmissa HP-tulostimissa taisi olla pelkkiä muuntajia ja uudemmat virtalähteet saattaa olla liian pienitehoisia, vaikka esim. 32 V antaisivatkin ulos.

Akkupuolelle. Sisätiloissa ei ainakaan vanhempaa lyijyakkua kannata käyttää räjähtävien huurujen ja happojen takia, joku suljettu huoltovapaamalli tai hyytelöakku ei siltä kantilta ihan niin paha olisi. Autonakussa kuitenkin virranantokyky on sen verran suuri, että jos lipsahtaa johonkin oikosulku niin joko johtimet kärähtää poikki, tai tarpeeksi tukevasti jos menee oikosulkuun niin saattaa akku levitä ympäristöön ikävästi.

Pelkkä akkuhan antaa hyvin tasaista jännitettä ja kahdella sarjaankytketyllä 12 V akullahan saisi kunnolla 24 V. Mistäpä tulikin mieleen, että entäs jonkun akkupaketin käyttö, jostain isommista kauko-ohjattavista tai akkukäyttöisistä työkaluista kuten porakoneet? Lähes 10 A virralla niitä tietenkin pitäisi latailla usein, mutta pienemmällä virralla jonkun aikaa voisi käyttää.

Akkulaturista ja käytettävästä laitteesta sitten riippuu miten se toimii. Vanhemmat ja ehkä perusakkulaturit vieläkin kun antaa suodattamatonta, pelkästään alemmalle jännitteelle muunnettua ja vain tasasuunnattua sähköä, eli siniaallon puolikasta, niin hehkulamppua tai lämpövastusta herkemmässä laitteessa voi tulla ongelmia ilman suodatusta.