Movement Counterin toiminta

Hei,

Mikähän tämän Ruuvi Stationissa näkyvän Movement Counterin logiikka mahtaa olla? Mistä se tekee “yhden liikkeen” ja esim. jos tagi on liikkeessä, niin millä logiikalla siitä tulee yksi tai useampi “liike”?

Hei,

Teknisesti Movement Counter kasvaa yhdellä kun ylipäästetyssä kiihtyvyydessä on yli 64 mGn arvo jotain akselia pitkin, ja ylipäästetyn kiihtyvyyden on laskettava alle 64 mGn ennen kuin seuraava liike rekisteröidään. Tasainen kiihtyvyys, kuten painovoima, ei siis kasvata Counteria.

Käytännössä esimerkiksi tärinä voi kasvattaa Counteria nopeasti, toisaalta vaikkapa oveen kiinnitetty tag saattaa rekisteröidä oven avauksen yhtenä jatkuvana liikkeenä ja sulkemisen toisena.

1 Like

Kiitos!

Saako muuten tuon counterin jotenkin nollattua?

Esim. tuolta pilvipalvelusta?

Counteria ei saa nollattua, mutta se pyörähtää ympäri 254->0 ja jatkaa siitä taas ylöspäin.

Onko counterin kokoa mahdollista kasvattaa?

Omalla dataformaatilla on, mutta Bluetooth-mainosten pienen koon takia isompi counter vaatii jokin muun tiedon poistamista.

Yleensä laskuria ei käytetä varsinaisena laskurina, sillä vain havaitaan että laite on liikkunut

Tarpeita voisi olla suurten liikemäärien laskemiseen, joten todelliselle laskurille olisi käyttöä. Voisikohan perus firmwarea kehtittää sellaiseen suuntaan, että tagin toimintaa voisi enemmän käyttäjä konfiguroida? Käyttäjä voisi esimerkiksi määrittää, mitä tietoja haluaa tagin tarkkailevan ja kuinka paljon muistia annetaan kyseisen datan tallentamiseen. Myös historia tietojen tallennusta voisi konffata tyyliin, mitä tietoja haluaisi tagin tallentavan ja kuinka pitkälle historia tiedolle on käyttöä. Olisi hienoa, jos tällaista dynaamista konfausta tulisi perus firmwareen ja näitä voisi säätää mobiili sovelluksen kautta. Tämä avaisi uudenlaisia mahdollisuuksia tagin käyttöön. Toinen tie on, että kukin itse koodaa firmwarea.

Parempi konfiguroitavuus tageille ilman että käyttäjän tarvitsee omaa firmware versiota kääntää olisi kyllä mielestäni hyvä idea, muistaakseni jostain tämän suuntaisesta on ollut joskus puhettakin. Toiseksi ongelmaksi tuon kanssa tulee nykyiset dataformaatit, jotka ovat hyvin “kiinteitä” datan suhteen eivätkä siten mahdollista esimerkiksi suuremman counterin lähetystä, vaikka data format 5 mahdollistaakin arvojen “pois jättämisen” ja muistaakseni nykyinen firmware käyttää jo sisäisesti suurempaa laskuria

Tähän liittyen onkin toinen threadi auki (pitkähkö ja tekninen, englanniksi) täällä, missä on keskustelua uudesta dataformaatista joka periaatteessa voisi mahdollistaa eri kokoisten arvojen käytön eri mittauksille sekä oman datan lähetyksen ilman että tarvitsee käyttää epävirallista dataformaattia. Epävirallisella / itse tehdyllä dataformaatilla tämän kaltaiset muutokset onnistuisivat jo nyt jos firmware sitä tukisi tai firmwarea vain muokkaisi itse hieman käyttämään suurempia arvoja, mutta sillon lakkaisi ruuvistation ja muut “normaalit softat” toimimasta kun ne tukevat vain virallisia formaatteja

Näyttää vinkkaamastasi threadista löytyvän mielenkiintoista keskustelua, thanx. Pitänee katsoa paremmalla ajalla lisää. Olet oikessa, että firmwaren muokkaus toisi lisätyötä kun normaalit softat ei enää toimisi ja nämä olisi tarpeen ratkoa itse.

Toisaalta on hienoa, että ruuvitagista saa niin monenlaista dataa samanaikaisesti ulos. Mutta olisi myös hienoa jos perus firmware&normaalit softat tukisivat maksimaalista konfiguroitavuutta ja valinnanvapautta mitattavan datan lähetyksen ja historioinnin suhteen. Näkisin, että tällainen mahdollisuus ruokkisi entisestään innovointia tagien hyödyntämisen suhteen. Itselläni on pohdinnassa käyttötapauksia joihin etsin sopivia ja helposti käyttöön otettavia sensoreita. Yksi käyttötapaus liittyy liikkeen/liikkumisen/aktiivisuuden laskentaan, tällöin esimerkiksi ilmanpaine tai kosteus eivät ole ollenkaan kiinnostavia datoja - tai niiden tietojen päivityksessä riittäsi vaikka kerran tunnissa tai pari kertaa päivässä tieto. Sitten taas toisessa käyttötapauksessa asiat ovat toisin.

Meillä on kehitetty juuri tätä tarkoitusta varten flashille loggaava Ruuvi-firmware jossa tilan säästämiseski voi muut sensorit sammuttaa. Tosiaan vaatii koodaustyötä. Tällä tavalla saadaan riittävä määrä liikkeitä seurattu jotta voidaan seurata kuntoilulaitteiden käyttöä kuten vaikka tässä mainitaan (artikkeli ei kerro enemään teknologiasta): Kymmenettuhannet löysivät Helsingin ulkopunttisalit korona-aikana – lisää paikkoja luvassa ensi vuonna

1 Like