Movement Counterin toiminta

Hei,

Mik√§h√§n t√§m√§n Ruuvi Stationissa n√§kyv√§n Movement Counterin logiikka mahtaa olla? Mist√§ se tekee ‚Äúyhden liikkeen‚ÄĚ ja esim. jos tagi on liikkeess√§, niin mill√§ logiikalla siit√§ tulee yksi tai useampi ‚Äúliike‚ÄĚ?

Hei,

Teknisesti Movement Counter kasvaa yhdellä kun ylipäästetyssä kiihtyvyydessä on yli 64 mGn arvo jotain akselia pitkin, ja ylipäästetyn kiihtyvyyden on laskettava alle 64 mGn ennen kuin seuraava liike rekisteröidään. Tasainen kiihtyvyys, kuten painovoima, ei siis kasvata Counteria.

Käytännössä esimerkiksi tärinä voi kasvattaa Counteria nopeasti, toisaalta vaikkapa oveen kiinnitetty tag saattaa rekisteröidä oven avauksen yhtenä jatkuvana liikkeenä ja sulkemisen toisena.

1 Like

Kiitos!

Saako muuten tuon counterin jotenkin nollattua?

Esim. tuolta pilvipalvelusta?

Counteria ei saa nollattua, mutta se pyörähtää ympäri 254->0 ja jatkaa siitä taas ylöspäin.

Onko counterin kokoa mahdollista kasvattaa?

Omalla dataformaatilla on, mutta Bluetooth-mainosten pienen koon takia isompi counter vaatii jokin muun tiedon poistamista.

Yleensä laskuria ei käytetä varsinaisena laskurina, sillä vain havaitaan että laite on liikkunut

Tarpeita voisi olla suurten liikemäärien laskemiseen, joten todelliselle laskurille olisi käyttöä. Voisikohan perus firmwarea kehtittää sellaiseen suuntaan, että tagin toimintaa voisi enemmän käyttäjä konfiguroida? Käyttäjä voisi esimerkiksi määrittää, mitä tietoja haluaa tagin tarkkailevan ja kuinka paljon muistia annetaan kyseisen datan tallentamiseen. Myös historia tietojen tallennusta voisi konffata tyyliin, mitä tietoja haluaisi tagin tallentavan ja kuinka pitkälle historia tiedolle on käyttöä. Olisi hienoa, jos tällaista dynaamista konfausta tulisi perus firmwareen ja näitä voisi säätää mobiili sovelluksen kautta. Tämä avaisi uudenlaisia mahdollisuuksia tagin käyttöön. Toinen tie on, että kukin itse koodaa firmwarea.

Parempi konfiguroitavuus tageille ilman ett√§ k√§ytt√§j√§n tarvitsee omaa firmware versiota k√§√§nt√§√§ olisi kyll√§ mielest√§ni hyv√§ idea, muistaakseni jostain t√§m√§n suuntaisesta on ollut joskus puhettakin. Toiseksi ongelmaksi tuon kanssa tulee nykyiset dataformaatit, jotka ovat hyvin ‚Äúkiinteit√§‚ÄĚ datan suhteen eiv√§tk√§ siten mahdollista esimerkiksi suuremman counterin l√§hetyst√§, vaikka data format 5 mahdollistaakin arvojen ‚Äúpois j√§tt√§misen‚ÄĚ ja muistaakseni nykyinen firmware k√§ytt√§√§ jo sis√§isesti suurempaa laskuria

T√§h√§n liittyen onkin toinen threadi auki (pitk√§hk√∂ ja tekninen, englanniksi) t√§√§ll√§, miss√§ on keskustelua uudesta dataformaatista joka periaatteessa voisi mahdollistaa eri kokoisten arvojen k√§yt√∂n eri mittauksille sek√§ oman datan l√§hetyksen ilman ett√§ tarvitsee k√§ytt√§√§ ep√§virallista dataformaattia. Ep√§virallisella / itse tehdyll√§ dataformaatilla t√§m√§n kaltaiset muutokset onnistuisivat jo nyt jos firmware sit√§ tukisi tai firmwarea vain muokkaisi itse hieman k√§ytt√§m√§√§n suurempia arvoja, mutta sillon lakkaisi ruuvistation ja muut ‚Äúnormaalit softat‚ÄĚ toimimasta kun ne tukevat vain virallisia formaatteja

Näyttää vinkkaamastasi threadista löytyvän mielenkiintoista keskustelua, thanx. Pitänee katsoa paremmalla ajalla lisää. Olet oikessa, että firmwaren muokkaus toisi lisätyötä kun normaalit softat ei enää toimisi ja nämä olisi tarpeen ratkoa itse.

Toisaalta on hienoa, että ruuvitagista saa niin monenlaista dataa samanaikaisesti ulos. Mutta olisi myös hienoa jos perus firmware&normaalit softat tukisivat maksimaalista konfiguroitavuutta ja valinnanvapautta mitattavan datan lähetyksen ja historioinnin suhteen. Näkisin, että tällainen mahdollisuus ruokkisi entisestään innovointia tagien hyödyntämisen suhteen. Itselläni on pohdinnassa käyttötapauksia joihin etsin sopivia ja helposti käyttöön otettavia sensoreita. Yksi käyttötapaus liittyy liikkeen/liikkumisen/aktiivisuuden laskentaan, tällöin esimerkiksi ilmanpaine tai kosteus eivät ole ollenkaan kiinnostavia datoja - tai niiden tietojen päivityksessä riittäsi vaikka kerran tunnissa tai pari kertaa päivässä tieto. Sitten taas toisessa käyttötapauksessa asiat ovat toisin.