Mistä laitteesta servoja

Usein vastaani tulee mitä eriskummallisimpia laitteita, ja kaikkia ei viitsisi aukoa, joten kertokaahan miatä voisi löytää servoja?

Ei taida servoja löytyä paljon muualta kuin radio-ohjattavista leluista… :confused: Mikäli tarkoitat siis PWM:llä ohjattavia tavallisia 180 asteen servoja.

Oman kokemuksen mukaan kaikista vastaantulleista radioohjattavista on se että niissä on tetutettu ohjaus pienellä dc moottorilla. Missääm ei ole ollut sevoa. Ntjjaaa. Toinen tapa saada ohjattua toun projektin robottiani olisi varmaan yksi moottori ohjaamaan yhtä rengasta.

Onko nuo printtereistä löytyvät moottorit miten tehokkaita?

Servoja saa niin halvalla (kiinasta alkaen 1,5eur ja suomesta alk 4 eur), että purkaminen vanhoista laitteista ei juuri kannata, ellei vaadita poikkeuksellista voimaa tai nopeutta.

Suomessa:
verticalhobby.com/kauppa/rad … =1&sort=2a

Ja ‚Äėkiinankauppa‚Äô:
hobbyking.com/hobbyking/stor … iPoConfig=

Ovathan ne aika hyviä, mutta ovat askelmoottoreita ja tarvitset elektroniikkaa niiden ohjaamiseen…

Juu laitoin robomaahan pyynnön lisätä tilaukseeni yksi servo arduinoon musiikkikilpi.

Eli nuo pritterin moottorit eiv√§t taida olla purkamisen arvoisia. Mit√§h√§n sitten tointaisi purkaa, porakoneet ja kaukoohjattavat autot nyt ovat itsest√§√§nselvyys, mutta onko jossain ‚Äúyleisess√§‚ÄĚ laitteessa ‚Äújotain mit√§ siell√§ ei kuvittelisi olevan‚ÄĚ? :smiley: