Mistä hihnapyötriä, hihnoja, hammasrattaita jne. tavaraa

Moi!

Mistä (suomesta) löytyisi kauppoja joista voisi ostaa (edullista) kaikenlaista (mekaanista) sälää erilaisten vempeleiden rakentamiseen? Elektroniikkatavara ym. kaupat kyllä myy elektroniikan komponentteja ja moottoreita, mutta mistä löytyy kaupat joista saa hihnapyöriä, hihnoja, hammasrattaita, ruuvilla kiinitettäviä laakereita, reijitettyjä alumiinilistoja/profiileja, muovilevyjä/listoja, työntövarsia yms, roipetta jota tarvitaan sen piirilevyn ja moottorin ympärille jotta sais aikaan muutakin kuin pöydällä sätkivän (käskyjä tottelevan) moottorin (musiikin tahdissa sykkivien) ledivalojen loisteessa?

Suurin tarve nyt olis joko 10mm-100mm hammasrattaille (paksuus 5-10mm) tai vastaaville hihnapyörille + hihnoille . Rakentelen parhaillaan järkkärille servon ja 6v dc moottorin avulla kääntyilevää kamerapäätä ja päivän surffailulla vaihtoedot ovat joko lähinnä kellokoneistolle sopivat hammasrattaat/hihnapyörät (ww.spelektroniikka.fi) tai teollisuuskäyttöön soveltuvat (massiiviset ja vain yrityksille myytävät) metallirattaat/hihnapyörät (mekanex.se/).

Kamat mieluiten Oulusta ja kivijalkakaupasta, tai muualta suomesta postimyynnillä että sais noi mahollisimman nopeasti…

Toki muutkin ideat siitä miten kytkeä moottori akseliin siten että akseli sopii pyörimään 360 ovat tervetulleita.

Terveisin,

  • Moopi

Ps. Olen uusi käyttäjä tällä foorumilla (tosin passiivisesti seurannut silloin tällöin ruuvipenkin perustamiseta lähtien).

Tervetuloa ruuvipenkkiin :slight_smile:

Oletko katsonut Robomaasta:
robomaa.com/
Nimen perusteella vois olla, en oo kattonu.

Sitten Kouluelektroniikka:
kouluelektroniikka.fi/
Täällä oli ainaskin hammasrattaita, moottoreita, akseleita, akselin pitimiä, pyöriä, teläketjuja yms. kamaa.
Sieltä etit ensin vasemmalla levasta valikosta otsakkeen sähköaskartelu.

Joko on löytynyt? Hyviä’ purkuosia saa esim tulostimista. ja jos vielä sattuu löytämään sellaisen ison toimistotulostimen jossa on sitä tavaraa… ja mitä vanhempi, sitä enemmän mekaanisia toteutuksia…

siis jos purkuosat vaan kelpaa… ite ilmotin vaan facebookissa että jos on ylimääräsiä tulostimia niin otan vastaan niin seuraavana päivänä niitä oli iso kasa… ja päivä meni purkaessa… mutta niillä osilla onki pärjänny sitten jo vuoden :smiley: ja piirilevyt on myös kaikki tallessa uskomaton apu ollut protoja kasaillessa kun joku osa uupuu niin se löytyy milteinpä aina joltain levyltä…

Niin ja tämä on vieläpä ympäristöystävällisempää toimintaa kuin ostaa aina uusia osia :wink:

Mutta aiheesta: kouluelektroniikasta olen ostanut jos olen tarvinnut. Muissa kaupoissa en vielä ole huomannut ihan vastaavia osia (partcosta ehkä saattaa jotain löytyä, en ole varma: partco.biz/verkkokauppa/index.php)

Niin ja RC-tarvikkeita myyvissä liikkeissä saattanee olla… niissä jonkun verran käytetään mutta valikoima jäänee kapeaksi…

Täältä ostin CNC-jyrsimeeni hihnat ja pyörät.
On edullisia ja laatukin on ok.
technobotsonline.com/

Edit:
Siis tuollaiset:
cnc-tekniikka.com/CNC-forum1 … 74#msg7374

Moi!

Rakentelin tuon kamerapään kääntömekanismin ensin hihnalla-rattailla, jotka modasin pienistä (kalastus)siimarullista ja vahvasta kumilenkistä. Toimi suhtkoht ok, mutta pientä nykimistä tuli hieman kanittavasta “laakeri puristettuna alulevyjen väliin josta kierretanko läpi” akseloinnista. Purin vanhan HP mustusuihkun ja poimin sieltä hammasrattaat joilla tuo pelittää jo aika hyvin.

Paikkoja tavaralle löytyi lopulta netistä useampia, mutta ajan puutteeksi en ehtinyt noita testaamaan. Ohessa muutama linkki edellisten lisäksi, ihan vaan vastaisen varalle:

hobbypeople.com/ (RC liike)
banebots.com/pc/MOTOR-ACC/PB-S3751-BB)
beltingonline.com/
sdp-si.com/eStore/
motionco.co.uk/

Muutama foorumi:
robosota.fi/foorumi/index.php
cnc-tekniikka.com/CNC-forum1/index.php