Mistä ATmega16U4?

Hei,
Olen tehnyt töitävarten kehitysalustan ATmega16u4 mikro-ohjaimen ympärille. Töissä sattui noita muutama kappale olemaan joten sain prototyypit niillä tehtyä, mutta nyt kun tuote pitäisi kopioida noin 30 kertaa ei kyseistä ohjainta enään löydykkään mistään.

Ei kukaan satu tietämään olisiko noita jostakin vielä saatavilla tai koska niitä mahdollisesti taas tulisi?

Aiheuttaisiko suurta vaivaa, jos joutuisit muuttamaan kotelointia TQFP44:stä TQFP32:een (ilmeisesti käytät TQFP44-koteloitua mallia?)? ATmega32U2:sta löytyy nimittäin ainakin Digi-Keyn varastosta runsaasti.

Tuosta tosin puuttuu osa U4:n ominaisuuksista, mutta käytätkö niitä kaikkia?

Tein uuden version kyllä ATmega8U2, mutta tuppaa puuttumaan hyödyllisiä ominaisuuksia noilta pienemmiltä ohjaimilta (U2). Kortit on menossa opetuskäyttöön aikuiskoulutus keskukselle.

Tuntuu, että kumpikin U4 ohjain on loppu kaikkialta.

Fiksun oloinen sivusto BTW. Toivottavasti löytyy paljon harrastajia sivuston pariin. :slight_smile:

Voisit kysellä myös suoraan Atmelilta? Ovat kuulemma aika nihkeitä lähettämään näytteitä, mutta ehkäpä röörit aukeaisivat kuitenkin rahalla.

Millaiseen käyttöön MCU:t tulevat? Onko kyseessä vain kehitysalusta opetuskäyttöön, vai onko tarvetta juurikin USB:lle?

eBaysta l√∂ytyi ATmega32U4, joka oli otsikoitu ‚ÄúHard to find‚ÄĚ. :smiley:

Juuh, Atmeliltakin kyselin, että koska olis tulossa. Eipä ollut sieltä saatavissa eivätkä tienneet koska taas tekevät :smiley: Kyllä juurikin noille piireille joilla on sisäinen USB tuki olisi käyttöä. Viikko sitten ei myöskään ebayssa ainuttakaan ollut.

Mitä jos valitsisit esimerkiksi AT90USB1287-mikrokontrollerin, jossa on myös USB-host-tuki? Laajentaa käyttömahdollisuuksia erittäin paljon. AVR:lle löytyy tietyin ehdoin ilmaiseksi käytettävissä oleva USB-frameworkki (LUFA Project).

Olen kokeillut Atmelin AT90USBKEY-kehitysalustalla LUFA:n USB-host-tukea USB-Bluetooth-donglelle. RFCOMM-yhteys pelasi hyvin, vaikka pino olikin vielä kehitysasteella silloin.

AT90USB1287 on kyllä aika kallis, mutta ei varmaankaan haittaa paljoa, mikäli levyjä tehdään vain 30 kappaletta. En tarkistanut tosin, että löytyykö niitäkään mistään…

Pätevän näköinen piiri, mutta hinta hipoo jo tuon nykyisen kortin kokonaishintaa. Lisäksi kortti on menossa ammattikouluopiskelijoille kotikäyttöön joten tarvetta tuskin on mitenkään erityisen monipuoliselle laitteelle.

Jos tuosta nyt innostuu niin saavat hommata sitten kalliimmat versiot.