Mikä olet ammatiltasi?

Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää mistä elektroniikka alan harrastajien tietotaito perustaa ja onko ensin ollut harrastus josta on tullut ammatti vai ammatti josta on tullut harrastus vai puhtaaseen mielenkiintoon perustuva harrastus, johon tiedot ja taidot koottu googlella ja kokeilemalla?

Alusta asti ruuvipenkin artikkeleita lukenut, mutta käytäntö on jäänyt vähemmälle. Mielenkiintoa riittää ja nytten olisi oiva tilaisuus päästä opiskelemaan sähkö/elektroniikka linjaa ja olisi mukava kuulla mielipiteitä miltä tuntuu olla töissä alalla ja mielipiteitä kannattaako lähteä :wink:

Koulutus: CNC-koneistaja, RTV-huoltaja ja datanomi
Duunit: CNC-koneistajana ja nyt kokoonpanijana LED-valaisimia valmistavassa firmassa…

Ite olen suunnittelu / testaus hommissa alihankkijana.
Työskennellyt SW, HW BB, UI HW ja FPGA hommissa. Jonkinverran tarttee tietää RF asioitakin, että osaa mittalaitteita käyttää.

Itellä homma alko ala-asteella about 10v ikäsenä. Yläasteella tuli pikku lisärahaa tehtyä autovahvareita korjaamalla :slight_smile:

Yläasteella tuli myös C-kielen perusteet opeteltua.

Koulutus ammattikoulun tietotekniikan linja ja sieltä OAMK, jota yritetään saada loppuun.
Työt vie suurimman osan ajasta, niin ei opiskelulle jääny enää aikaa. Uupuis enää päättötyö, simulointi harjoitus ja suomenkielen ja viestinnän kirjalliset harjoitukset.

Eli varoitus niille ketkä opiskelee, että ei kannata mennä töihin ennen valmistumista tai käy niinkun mulle :slight_smile:

Itse olen It-alalla kesätöissä nevtor.com. Autan asiakkaita tietotekniikan parissa ja ratkaisen ongelmia. Ihan mukvaa puuhaa ja tienaapahan elantonsa kesän ajan :slight_smile:

Hei,

koulutukselta tietotekniikan insinööri ja suuntautuminen sulautetut järjestelmät. Työkokemusta on alalla kertynyt tähän päivään mennessä reilu 2 vuotta ja harrastukset tukevat työntekoa ja toisinpäin.

Elektroniikkaharrastus alkoi koulun penkillä ollessa ja ensimmäiset omat komponentit tuli tilattua 2008 jostain kouluelektroniikan sivuilta :smiley: Tietotaito, mikäli sitä kovin hirveästi vielä edes on, niin on kertynyt työnteon, koulutuksen ja harrastuksen myötä.

Omille sivuille aloittelijaystävällisen matskun tuottaminen pitää harrastusta oikeastaan yllä, kun tulee tehtyä välillä omin päin erilaisia kokeiluita mihin liittyy elektroniikkaa/ohjelmointia ja niistä haluaa sitten kirjoittaa dokumenttia itselleen ylös, niin samalla tulee kerrottua sitten muillekin ja toivottavasti joku muukin niistä joskus hyötyy :smiley:

Vähän vanha alotusthreadi mutta eikai tuo haittaa.

Kiitoksia vain vastauksista tähän mennessä ja ei tuo vanhuus taida threadia vanhentaa aiheen puolesta. Kyselin tuota kun mietin suuntaa - johon nyt sain alkavana opiskelijana vastauksen, eli sähköalalle tuli mentyä - toistaiseksi ei kaduta :sunglasses:

meikä on tuotespesialistin assarina ohjelmistoalan firmassa. Ei oo vakkari homma, mutta ollu mahtavaa nähä tätäkin puolta hiukan syvemmin. Saa nähdä miten jatkossa käy, tuleeko uus sopimus…

Moro!

Automaatioasentajan koulutus amiksen penkiltä hankittu ja kun ei tullut koulussa oltuun hyvin vastaanottavalla päällä niin innostus heräs vasta amiksen jälkeen elektroniikkaan syvemmin.

Ala- ja yläasteella rakentelin kaikennäkösiä ledien vilkutusjuttuja lähinnä käyttäen ne555:sta tai kahta trankkua ja konkkia. Ja oikeestaan mitään koko vahvareitten toiminnasta tietämättäni sen kummemmin korjasin pari autovahvaria vaihtelemalla fettejä mitkä oli selvästi kyrvähtäneet.

Amiksen viimesellä vuodella pääsin vasta alottaneeseen huonekalutehtaaseen laitosmiehen hommia tekemään ja sen verran hyvä tuuri kävi että pääsin automaatiohommia aika paljonkin tekemään mukaanlukien logiikkaohjelmointia joka taas koulussa jäi kokonaan harjottelematta. Kantapään kautta siis opetellut lähes kaiken (en suosittele). Onneks internet on olemassa :slight_smile:

Nyt k√§yn iltakouluna englantia kun sekin j√§i v√§h√§n v√§hemm√§lle jo yl√§aseella. Muistan viel√§ sanoneeni opettajalle ‚ÄúMie en tule tarvihtemaan englantia el√§m√§ss√§ni!‚ÄĚ :unamused:

Elektroniikkaharrastuksesta kuitenkin kehkeytynyt enemmän ja vähemmän sydäntä lähellä oleva ja uuden oppiminen on aina mielenkiintoista. Sähkö ja elektroniikka-ala on kuitenkin sellanen että ikinä ei tule sitä ettei voi oppia siitä mitään uutta.

Oma kiinnostus alkoi vasta sen jälkeen kun aloin kiinnostua koneista enemmän muutettuani omaan kotiin ja tehtyäni parivuotta töitä. Lukio siis pohjalla ja nytten laivasähkömieheksi.

Toistaiseksi ei ole harmittanut alavalinta tippaakaan, ehkä hiukan se, että ei AMKiin uskaltanut suoraan hakea. Eli pidemmän kaavan kautta sähkäriksi.

Kiitokset kaikille vastanneille :slight_smile: Saa toki vieläkin valaista omasta historiasta ja kertoa vasta-alkajille vinkkejä :wink: