Miinuspulssia 12v

Pojan mopoon tuli käytetty mittaristo puuttuvan tilalle joka on edellisellä omistajalla johtosarjan kulumisen takia saanut ylimääräisiä matkapulsseja ja näyttää nyt vähän yli 99tkm… Nyt se on tässä pöydällä sähköissä ja johtokin on selvitetty minne pitäisi saada maapulssia. Ajatus on pyöräyttää tuo ympäri, mutta nyt en millään keksi mistä katkoja. Mielestäni joku yö jo olin tuon suunnitellut jotenkin verkkovirran 50Hz:stä mutta nukkumatti vei suunnitelmat… Ehdotuksia?

Jyrki

AC AC muuntaja, diodi, trankku ja vastus. Toinen karva maahan, trankun emitteri maahan myös ja nyvittävä johto kollektorille ja vastus kannalle. Sille tulee sitten se muuntajan toinen karva menee sitten sen vastuksen toiseen päähän.

Oisko?

Jotenkin noin taisin ajatella, mutta vähän hetki sitten osui tietokoneen puhallin silmiin. Nyt tasaista 47 km/h vauhtia lisääntyy kilsat eikä tarvinnutkaan rakentaa mitään. Eli puhaltimen nopeustieto oli sopiva tähän, vajaa parikymmentä tuntia tosin menee aikaa nollille.

Jyrki

Ja turhaa koko homma :unamused: . 99999km jälkeen ei tullutkaan nollia. Mittari jäi osoittamaan tuota lukemaa. Täytyy kysyä maahantuojalta pystyvätkö nollaamaan ja mihin hintaan. Googlekaan ei auttanut, kyseessä on Derbin digimittari jossa takana on kyllä ilmeisesti setuppipistoke, 8 nastaa.

Jyrki