MB rele

Varastoa siivotessa vastaan tuli läjä vanhoja mikrobittejä. Yhdestä löysin pikaisessa selauksessa mb-rele, teitokoneella rinnakkkaisportista ohjattava releboxi, jonka releillä voisi sitten ohjata kaikkea kivaa…
Rakennusohjeet on siis siinä lehessä mutta…
Ohjainohjelma puuttuu. Lehdessä kerrottiin zip-tiedoston nimeksi mbrelezip. Oisko kellään tuota mb rele ohjelmaa? Lendessä mainittiin ohjelman löytyvän mb net:in rakentelunurkasta, mutta: mitä rakentelunurkalle on oikein tapahtunut? En ole sitä enää netistä löytänyt.
Siis: olisko jolain tuota mb rele ohjelmaa, tai tietoa, miten voisi itse ohjelmoida rinnakkaisportin nastoja päälle ja pois? Kone johon aattelin virityksen tunkee pyörittää windows 2000 pentium 2 prosessorilla, siis todellinen tykki :laughing: .Koneen nyt sattui vaan saamaan halvalla (ilmaiseksi).

Ehkä vähän vanhanaikaista. :sunglasses: mutta jos välttämättä haluat. Visual Basic 6:n löytyy rutkalti ohjeita rinnakkaisportin ohjaamisen ja muistelisin että kyseinen koodiesimerkki oli tehty juuri tällä. En tiedä tosin saako VB6:sta enään mistään edes ilmatteeksi.

Google auttaa, hakusanaksi esim: vb6+parallel+port+programming

Ehkä archive.org voi auttaa…

Sitten toinen… Miten se kortti on tehty ja mitä haluat tehdä? Jos rinnakkaisportin karvojen heiluttelu vaikuttaa suoraan, niin tuolta voisi tuota testikalua käyttäää. discolitez.com/pmwiki/pmwiki.php … z.Download

Sitten yksi ois tietenkin freedos koneeseen ja taivas aukenee. Muistelen joskus käyttäneeni DOSsin alla printteriporttia lahjakkaasti.

Sitten kyllä kielet ovat lähinnä assembleri ja C…

Jos ois kytkis näkyvillä niin vois sanoa minkä kanssa se oisi yhteensopiva.

Kytkis on nyt kotona ja ite oon ökillä, joten ihan varmasti en voi sanoa, muistaakseni jotenkin näin:
Rinnakkaisportin nastaan tuli trankku, joka ohjas relettä, mukaan pari vasrusta, diodi estosuuntaan releen vierelle, ledi kertomaan, milloin rele on vetäneenä. Suunnillen noin.

No tuota voi ainakin ohjata sitten tuolla discolitezin testikalulla.

Ja jos jostain löytyy VB6 tai muu vastaava niin saa sitä ohjattua muutenkin. heiluttelemalla portin karvoja.