Matkalaturi USB-laitteille (3. versio)

Aika kirjoittaa tännekin taas jotain. Elikkäs matkalaturini kolmas versio, joka on jo muutaman kuukauden ollut valmiina. Tämä on nyt sitten jo selvästi siistimpi ja parempi verrattuna aiempiin versioihin. Olen itse tehnyt piirilevyn ja juotellut käsipelillä komponentit paikalleen ja työ tosiaan kannatti koska verrattuna aiempaan versioon koko on huomattavasti pienempi (15mmx70mmx41mm).
Kotelo on joku New Yorkista tuotu pastillirasia, akku on 1100mah li-ion akku joka ladataan mcp73831 piirillä. Piirilevyllä oleva ledi ilmoittaa varaustason. LT1308 hoitaa taas toisella puolella olevaa usb porttia antamalla tasaisen 5v jännitteen ja maksimissaan 1A virran. Vastuksilla on kikkailtu 2v jännite molemmille datalinjoille jotta kaikki iLaitteet saadaan myös tunnistamaan laturi. Tein yhden virheen suunnittelussa ja laitoin vahingossa usb portin + ja - väärinpäin, korjasin tämän vain simppelisti hyppylangoilla. Tällä saa melkein täyden latauksen iPhone 3GS.

HUOM! TARKISTA USB LIITTIMEN PINNIJ√ĄRJESTYS
laturiv3.zip (91.3 KB)


Hyvännäköinen laturi! Saat varmaankin jakoon piirikaaviot ja mahdollisesti (Eaglen?) projektitiedostotkin? Ja ehkäpä jopa valotuskuvion PDF:nä? Voivat muutkin tehdä sitten samanlaisen mikäli innostaa :sunglasses:

Ai niin, missä se akku on?

Tuossahan ne yläpuolella ne eaglen skema ja levy ovat zippinä.
ja akkuhan on tuon piirilevyn alla :slight_smile:

Niinhän ovatkin :laughing:

Saisitko skemat myös pdf-muotoon, niin niitä voisi katsoa ohjelmaa asentamatta?

Mites tuo laturi käyttäytyy kun matkalaturin akku on käytetty loppuun? Rupeaako piiri imemään virtaa puhelimesta vai lopettaako laturi kokonaan toimintansa?

Tuossa on diodi välissä joten ei se ainakaan virtaa rupee takasin imemään. suojapiirihän tuosta puuttuu mutta, vaikka sille paikka onkin. Kun akku alkaa olemaan tyhjä niin tuo jännite ei enää kuorman kanssa pysy tuolla 5v ja todennäkösesti puhelin sanoo että ei voi ladata

EDIT. ainiin. tuossa akussa on sisäänrakennettu suojapiiri joka takia laturi lakkaa toimimasta :slight_smile:

paeae.com/components/batteries/l … 00mah.html tuossa vastaava akku