Lidlistä edullinen apukäsi valaistulla suurennuslasilla

Tuli sattumalta huomattua Lidlin tarjous 6,99 euroa maksavasta apukädestä. Kannattaa ilman muuta jokaisen hakea pois ennen kuin loppuu. Tarjous oli voimassa ainakin tänään torstaina.

apuri1.jpg

apuri2.jpg

…ja nyt löytyy myös valotehoa 30 valkoisen ledin voimin :laughing:

apuri3.jpg

Se täytyy vielä sanoa, että huonona puolena tuossa ovat niveltämättömät hauenleuat. Sekin tuli kuitenkin korjattua, kun otin varsiosat vanhasta vastaavasta apurista.

apuri4.jpg

Jep, saman hankinnan tein. Jos tukijalka olisi hieman leveämpi ja suurennuslasin saisi hieman kauemmaksi pystytolpasta, ja jos ei joutuisi tosiaan varastamaan toisesta apukäsivempaimesta samalla tavalla kuin Lauri, olisihan tuo ihan hyvä.

Ja kun suurennuslasi vielä olisi laadukkaampi eikä vääristäisi kuvaa, ei tulisi alkoholitonta päänsärkyäkään.

Eli mitään hyvää sanottavaa tuosta ei sitten olekaan.
:frowning:

Kari

Minusta tuo suurennuslasi on hintaisekseen ihan ok-laatuinen. Tukijalka on myös tarpeeksi painava, että pysyy pystyssä. Mutta juu, ei 7 eurolla voi saada kaikkea. Harrasteluun sopii kuitenkin mainiosti :laughing:

Näinhän se on, hintaa voi laittaa lisää ja mennä ammattiliikkeeseen jos iso tarvis vaatii. Ja ainahan tässä on se suurin hupi edessä, eli saa itse muokata sopivaksi, nyt kun on osia taas lisää.

Tässä iässä alkaa myös tuo lähinäkö olemaan surkea, silmät fokusoi hitaasti, eikä pääse muutenkaan kuin 20 cm päähän, kun pentuna sai vielä omaa nenäänsä katsoa.
Tuo lamppua ja valo kiinnosti eniten, täytyy varmaan laittaa lisävalo kuitenkin työtasolle erikseen, sojottamaan kohti tinauskohdetta.
:wink:

Kari

Ostin myös tuon Lidlin vempaimen, mutta jalusta oli sen verran kehno että piti varoa aina kaatamasta sitä. Sitten löysin kirpparilta jalustan joka oli kuin tehty parantamaan asiaa: kuulapolvi joka oli valmiiksi kiinni tukevassa jalustassa. Tuo kuulapolvi alkoi kiinnostamaan, kun tuntui että se voisi olla kätevä apukäden kanssa; sen kun saa kaikkiin asentoihin yhdestä kiristimestä. Aikani kun värkkäilin niin siitä tuli tämän näköinen. Parempi kuin ennen, ainakin omasta mielestä, kiitos kuulapolven. Tuo valo minunkin täytyy vielä virittää, alkuperäinen ei oikein vielä tyydytä.

/Esa


Tämä ei ole enään tuosta Lidlin apukäsi suurennuslasista, vaan yleisesti suurennuslasi valaisimista.

On todellista, että näissä laitteissa on hyvyystarra. Sitä sanotaan hintalapuksi. Katselin jokin aika sitten messuilla Hyvää Lamppua. Virheetön kuva, tasainen välkkymätön valo ja muutenkin mukava. Kyseisellä hinnalla voi ostaa myös esimerkiksi käytetyn auton, jossa on 11kk ajoaikaa jäljellä.

Itse tuskastuin Livalin työpöytälamppuun. Keltainen putki oli jo loppu ja valkoisen hankkiminen G23 kantaan on lähes mahdotonta. Opin myös, että PLS G23 kanta ei ole sama asia kuin Osramin dulux S:n käsitys. Ilmaeisesti sytytin on Osramissa integroitu.

Menin sähkösekatavarakauppaan ja esitin kysymyksen, että pystyttekö ratkaisemaan kaikki maailman yksi kerrallaan.

Valkoisia lamppuja ei heiltä löytynyt. Löytyi kuitenkin valaisin 3x suurennuslasilla ja 22W T5 ympyräputkella ja elektronisella liitäntälaitteella. Hyvyyskerroin oli 70 euroa.

Nyt se on pultattu pöytään kiinni. Joka kerta kun pöydälle laskee jotain, rungon sisällä pärähtää jousi pärrrr. Toinen hetken ärsyttänyt asia oli suojaeristys. metallirunko teki tuosta antennin. Pikkuzäpit loppuivat kun sille kertoi mikä on se potentiaali mihin haluan työpöytäni olevan laitettu. Lisäksi lasissa on yksi pieni naarmu. Ja kuvassa huomaa, että punainen ja sininen eroavat ikävästi aina ja kaikilla katseluetäisyyksillä. Lisäksi tuo kaipasi vähän teippiä, jotta ei tuiki silmille valoa eli valoa vuotaa myös väärälle puolelle


Hyvää tässä lampussa, on että pöydällä näkee tehdä jotain. Valaisimen siirto haluttuun paikkaan on helppoa ja kevyttä ja paikka myös pysyy.

Eli lopputulemaksi voisin ajatella, että tämäkin oltaisiin voitu tehdä halvemmalla ja huonommaksi. Olen kuitenkin tyytyväinen.

Ennen kuin joku keksii miettiä niin se on tuo. Kertoopi jotain unirytmittömyydestäni.
http://www.hs.fi/viivijawagner/1135259315452

Jep, värivirhehän näissä yhdestä lasimateriaalista valmistetuissa tulee mukana samaan hintaan, mutta jos tyytyy kohtuulliseen etäisyyteen tuijottaessa sarjakuvia, tai jotain, pysyy tuokin siedettävänä.

Vihjaisit että oli hintaa, etkö millään viitsisi kertoa?

Minun on pakko saada jostain myös tuollainen kunnollinen apuvalo suurentimella. Ja mielellään ei LED-valoilla, lämpimämpää sävyä täytyy olla ehdottomasti.

Kari

Joo. Kunnolliset maksavat 400 ylöspäin ALV0%. Tuon sai 70 eurolla.

Ja tuossa ei ole sellaista etäisyyttä olemassa, jolla värivirheet pysyisivät kurissa. Lähdin katselemaan yhtä piirilevyä levy lampussa ja nokka toisella puolella. Siitä sitten kasvattaen niin aina oli värivirheet kiusana. Tuossa kuvassa ,jonka otin nopiaan ja sain jotain mustavalkoista eli suurta kontrastia sattui nyt olemaan tuo sarjakuva, joka muistuttaa nukkumisen tärkeydestä. Paremman kuvan olisi varmasti voinut myös ottaa.

LEDissä on ongelma se, että valo on yleensä yksi pistelähde ja sitten tulee hankala varjo toiselle puolelle. Tässä on tosiaan T5 965 rengasloisteputki ja niitä saanee 827 ja toivottavasti myös 927 versiona. Toimii kuin rengassalama kamerassa ja poistaa ikävät varjot.

Olen ennenkin ja varmaan täälläkin kironnut, että punaiset villasukat ovat ruskeita noissa keltaisissa lampuissa. Lisäksi tarjoamalla tarpeeksi valkoista valoa pimeysmasennus on hieman helpompi selättää.

Mutta jokainen valaiskoon itse valitsemillaan high-tech päreillä.

Ostin Anttilasta (Graniittianttila Helsinki ) tämmöisen:http://www.netanttila.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?productId=586843&storeId=1444&catalogId=1444&shopId=10008&compartmentId=10064&categoryId=10499
Hinta 35 €
Suurennuslasi on 8.5cm halkaisijaltaan eikä siinä ole juurikaan havaittavia virheitä.
Lisänä pienempi 2.5cm 12x lasi, jolla on mukava katsella esim. IC-merkintöjä, joita en enää näe kunnolla ilman apuvälineitä.

ei ole kylläkään lidlistä eikä ole valoa mutta linssinhionta on onnistunut nappiin. vihje! linssi on kierrätetty piirtoheittimestä…

Tuollaisia on tarjolla. Itsehän kierrän moiset kaukaa, koska vaikka minulla on 5 metriä pöytää niin pöytäala on aina kortilla. Toinen on, että onko tuo jalka tiellä? Minusta pöytälamput, jotka majailevat pöydällä ovat aina väärässä paikassa. Sitten kun niitä siirtää niin on paha mieli kun johto heivaa kaikkea alas.

Paras paikka valaisimelle olisi ylhäältä laskeva hissi ja pari suuntaansa säädettävää spottia. Jos tuollaisen rakentaisi, tuotteistaisi ja olisi rikkaampi kuin Kamprad.

uk350. Olen kade. Vielä kun ois valo niin harmittaisi jo minuakin rahojeni tuhlaaminen. Tai sitten alan etsimään 12cm linssiä tuohon.

Jalka ei ole tiellä.
Jos piirilevy on likimain pöydän tasossa, etäisyyttä jalkaan jää n. 12cm suurennuslasin keskipisteestä. Apukättä käytettäessä vähemmän.
Tämä on kuvattu suurennuslasin läpi kamera lähes kiinni lasissa.
http://aijaa.com/000569884690

Tässä vielä kuva, joka suunnilleen vastaa silmän näkemää.

Lidlistä löytyy vaikka mitä :slight_smile: Se on kyllä paras ruokakauppa ikinä :smiley:

Mikä osa piirtoheittimestä? Se heijastava linssi sieltä peilin luota, vai se “kalvotason” lasin alla oleva muovi?

siitä peilin altahan se…