Led Driver

Tilasin kiinasta neljä tehokkaampaa lediä (3,0-3,5v ja 3000mA), joiden valotehoksi mainostettiin 1000 lumenia, epäilen tosin sitä. Jonkinlaista tehokkaampaa taskulamppua ajattelin väsätä, joten oisikos vinkkiä, minkälaista driveria kannattaisi tehdä, kun virtalähteenä on 12 voltin akku.

Siilet on olemassa ledien jäähdytystä varten, koska ne eivät luultavasti kylmimpiä mahdollisia ole. Kyllähän ne ledit toimivat jos laittaisi sarjaan, mutta käyttöikähän siinä laskisi. Joten kannattaako rakentaa edes driveria, vai miten virransyöttö kannattaisi hoitaa?

Neljä lediä noilla spekseillä ja 12 V akku. Lähtisin ehkä siitä ajatuksesta, että tekisi kaksi kappaletta kahden ledin sarjaankytkentöjä, jotta kytkentä ei olisi niin nirso akun jännitteelle. Jos ajatellaan perinteistä etuvastusta tähän, tehohäviö muodostuu jokseenkin järjettömäksi ottaen huomioon, että ollaan tekemässä taskulamppua.

Näin ollen joku driverihan tuohon kannattaa kyhäillä. Vakiovirtahakkuri kenties?

No tuotas, mitenkäs tälläinen vakiovirtahakkuri tehdään? Löytyykö jostain jotain käytännön opasta tai olisiko jollain intoa antaa tarkempia ohjeita, koska olen vielä aika kädetön itse suunnittelemaan mitään näin vaativaa.

Voisin kuvitella, että käytännössä tuohon löytyisi jostain jokin valmis regulaattoripalikka, joka tarvitsee hieman komponentteja ympärilleen. Datalehdessä on yleensä valmis kytkentä. Hakkuri on sitten toki mahdollista sössiä piirilevyn suunnittelussa. Juuri nyt en valitettavasti kylläkään ehdi piirejä etsimään.

tuossa pikasella parametri haulla digikeyltä

search.digikey.com/scripts/DkSea … -1281-1-ND

Tämä siis pikavilkasuna. ton virtaluokan piirit on kaikki thermal padilla, joka pitää kortissa johtaa eteenpäin. eli vaatii monikerrotlevyä tai jotain jäähytys ratkaisua

Jos teet http://www.kolumbus.fi/hietala2/jukka/teholed/Driver.pdf tämmöisen ja Rsense vastusta muuttamalla nostat virtaa siihen kolmeen ampeeriin.

Monta ledia yhteen valaisimeen ? Mainostettu 1000 lumene kuullostaa aika maukaalta.
Onko sinulla linkkiä tuollaisiin ledeihin ? voisi kiinnostaa muitakin.

Yksi ledi ottaa noin 10 wattia, aika haastava jäähdytys, oliko myyjällä tarjolla valmiit jäähdytys ratkaisut, vai miten sen hoidat .

Tällä sivustolla joku on tehnyt 40w led-valaisimen: http://personal.inet.fi/koti/elinajajukka/40W%20led/40W%20led.htm Tehoa ainakin olisi hyvin.

Ledit siis olivat dealextremen "laatu"ledejä. dealextreme.com/p/xmlawt-100 … 3-5v-51989

Tilauksen jouduin peruttamaan, koska kuukauden odottelun jälkeen, ledit eivät olleet lähteneet edes tulemaan Suomea kohden.

Joo, ne on noita Creen XM-L ledejä, joita näkyy ajettavan ylivirralla. Speksatulla virralla nuo antaa 300 lumenia ulos.