Launchpad juttuehdotuksia

Hei!

Selailen säännöllisesti ruuvipenkkiä, kuten muitakin alan sivustoja ja monesti törmään hyviin artikkeleihin, opuksiin ja kirjoituksiin. Näistä valtaosa on (luonnollisesti) englannin kielellä ja ainaskin täältä Ruuvipenkistä olen aistinut sellaista, että vaikka englantia osattaisiin, niin suomen kielisiä juttuja kaivataan. No sitä vartenhan on lukija-artikkelit ja ideahan on ollut ihan toimiva.

Kyselenkin tässä kaikilta mielipiteitä, millaisia asioita ihmiset haluaisivat lukea Launchpadin käyttöön liittyen? Taka-ajatuksena tässä on saada lisäideoita omille sivuille, missä ylläpidän Launchpad-opasta, mutta myös mahdollisesti lukija-artikkeliakin tänne voisi siitä syntyä.

Joten heittäkääpä rohkeasti ehdotuksia, millaisista asioista haluaisitte lukea ja “ottaa mallia” vaikka en mikään guru olekaan. Tyyli on vapaa :wink:

Tässä vielä linkkiä sivujeni Launchpad-oppaaseen, missa muutama jutun tynkä onkin jo esillä http://www.hutasu.net/Mikrokontrollerit/MCU_launchpad.htm (saa myös arvostella, en loukkaannu :slight_smile: )

Tuohon kääntäjä ympäristöön liittyen kannattaisi ehkä tehä artikkeli GCC käytöstä windowsin puolella.

Jos alkaa tuleen noi piirin kokorajat vastaan noista “kaupallisista” versioista. DIP-20 kotelossa on jo 16 kB muistilla olevia piirejä

Eli käsitellä nämä paketit
sourceforge.net/apps/mediawiki/m … SPGCC_Wiki
mspdebug.sourceforge.net/
eclipsen mspdebug + mspgcc käyttö

Ite tuon aikonaan tein, niin vaati ihan MinGW:n käyttöä, kun käännettiin tuo mspdebug.

Limba joo itsekin olen miettinyt tuota. CCS:n koodirajoitus on juurikin tuo 16 kB ja kun launchpadilla voi ohjelmoida (SBW) vaikka F5 sarjalaisia, joissa on muistia tuonne 256 kB asti, niin voipi isommilla kirjastoilla ja projekteilla tulla nopsasti CCS-koodiraja vastaan.

Kiitos linkeistä btw.

No tuttuhan tuo hutasu net sivu on juuri tuon launcdpad jutun takia.Tänäänkin pari tuntinen vierähti kyseisellä sivulla. Code Composer studio v5 ja mitä kaikkea sillä voi sitten tehdä,niin enpä laittaisi pahakseni,jos oppisin itsekkin vähän syvällisemmin sen käyttöä.Ja samalla tulisi varmaan selkoa,mitä nuo error…warning ym info varoitukset tarkoittavat.Kun asensin v5 version koneelle,työpöydälle ilmestyi
kuvakkeita blachawk ja sdconfig v5,mitähän niilläkin sitten tehdään :confused: :question: :question:

Ja olisi mukava käydä kirjastossa #include <msp430g2553.h> tai <msp430g2231.h>
Mitä sinne on kirjoiteltu ja miksi?
jotain juttua tästäkin … olisi ihan mielenkiintoista perehtyä myös tähän puoleen.

Moi

Jostain perusasioista olisi ihan kiva lukea, kuten esim.

  • DC-moottorin (kaksisuuntainen) ohjaus (kytkentä + esimerkkitoteutus)
  • askelmoottorin ohjaus (kytkentä + esimerkkitoteutus)
  • Näihin liittyen myös kytkimien käyttö (suunnanvaihto, nopeus, askellus)

Nuo palvelisivat myös esimerkkinä siitä miten ulkoisia komponentteja kytketään levyyn + miten niitä ohjataan.

  • Moopi

Ite olen tuossa tarlabille kehittämässä pientä kurssimateriaalia tuohon liittyen.

Eli perus ohajaukset Arduinolla tai Launcpadilla (5V/3.3V)

  • Analogia signaalien scalaukset yms
  • ESD suojaus
  • Releohjaukset
  • Transistorien käyttö + Fetit
  • Regulaattorien käyttö

Tuohon tosiaan vois ottaa lisänä noi moottorien ohjaukset yms ja miten noi poweroinnit kyseisessä tapauksessa hoidetaan.

Eli voisin ottaa esimerkki ideoita vastaan.

Lienee “shieldi” launcpadille,joten tästäkin olisi kiva saada jutun tynkää.
partco.biz/verkkokauppa/prod … 7uc1d7aqq0
Aika mukavasti on Ti:n sivuilla ohjeita ja videopätkiä ym. koodiesimerkkejä,joilla pääsee alkuun.

Toi opas mitä oon värkkäämässä, niin siinä lähinnä keskitetytään elektroniikan suunnitteluun tollasen alustan ympärille. Oletuksena, että osataan softaa vääntää.

Mukava kuulla että olet tykännyt. Juu pitää lisäillä muutama asia niistä sivuille, päivittelen varmaan olemassa oleviin osiin noista. Menee kaiketi viikonlopun puolelle että kerkee tehä… CCS:ssä (V5.0) pääset tosin noihin kirjastoihin kun painat CTRL napin pohjaan ja klikkaat hiirellä kirjastosta mihin haluat mennä (muista buildata lähdekoodi ensin että editoriin varmasti sisäiset referenssit päivittyy jne).

Niistä kirjastojen vilkaisusta ei ole mitään haittaa, päinvastoin ne monesti selventää asioita :slight_smile:

Kiitos Moopi palautteesta. Sivuillani on kytkinten ja moottorin ohjauksista joitain perusasioita. Niihin liittyen tosin voisin tehdä lisää asioita, mutta tarkoitus ei kuitenkaan ole tehdä kaikkea hienoa valmiiksi vaan tarjota perusjutut joita sitten voi jokainen soveltaa haluamaansa. Askelmoottorin ohjaus ja moottorin kaksisuuntainen ohjaus varmaan tulee jossain vaiheessa kuitenkin. :slight_smile:

Hienoa että muutkin tekevät näitä suomalaisille, eikä pelkästään englannin kielellä :slight_smile:

Noita Stellaris Launchpadeja olen 2 tilannut… Toimitusta odotellessa :wink: Joo TI:n sivut on hyvä paikka aloittaa. Tosin vasta-alkajalle se tietomäärä on varmasti sellainen että aluksi hirvittää kun ei tiedä mistä aloittaa. Sitten kun alkuun on päässy ja on jo “sinut” aihepiirin kanssa, niin on helppo kokeilla uusia juttuja ja erilaisia kokeilualustoja ja eri prosessoreita :slight_smile:

Mulla on jo hyllyssä odottamassa sen käyttöön ottoa,tai no sen verran kokeilin,että lediä vilkuttelin.
Eli ainaskin konfigurointi onnistui äkkinäiseltä. :astonished:
Jäänpä ooottelemaan,mitä juttua tulee ilmoille.
Kiva,että meitä kielitaidottomiakin autetaan…on se tosiaankin loppumaton suo kahlata noita sivuja.
:stuck_out_tongue:

Ite eilen kävin hakeen postista partcon paketin, missä oli Stellaris launchpad.

Noista opuksista ehkä jotain yksinkertaista voi vääntää, niin että ilman enkun osaamista pärjää.

Nuo isommat / kehittyneemmät varmaan tulee suomeks vielä tehtyy, mutta kohtuu paljon siinäkin alkaa enkkua tarttee, kun viitataan esim. noihin datalehtiin. 2k sivun datalehtiä en viiti alkaa suomentamaan. Eli opetelkaa suosiolla se enkku.

jos joku kaipailee niin Hack a daystä löytyy pikaopas stellarikselle lontoon murteella > http://hackaday.com/2012/10/11/getting-started-with-the-stellaris-launchpad/#more-87596