Läsnäolon tunnistaminen gatewaylla?

Onnistuuko gatewaylla se, että lähettää mqtt:n kautta viestin kun tietty ruuvitag tulee kuuluvuusalueelle? Kaipaisin tätä auton saapumisen tunnistamiseen, mutta aiempi esp32-viritys ei toiminut huonon antennin takia. Pohdin, josko gatewayn antennilla tuo toimisi paremmin ja saisi pihavalot syttymään kun auto saapuun talon vierelle.

Perusväittämänä onnistuu, mutta toistaiseksi kaikki viestit lähtevät nipussa noin minuutin välein myös MQTTllä mikä johtaa siihen että käyttökokemus voi olla hiukan hidas.

Reaaliaikainen lähettäminen on meillä työlistalla versiossa 1.9 Implement support for data transfer to the MQTT server without delay · Issue #242 · ruuvi/ruuvi.gateway_esp.c · GitHub mutta ensimmäiset Gatewayt lähtevät ohjelmistoversiolla 1.8.

Eli vastauksena kysymykseen: Gateway voi lähettää datan MQTTllä, ja kun tietty RuuviTag tulee kuuluvuusalueelle topic jossa on RuuviTagin MAC-osoite tulee viestejä kunnes RuuviTag poistuu kuuluvuusalueelta. Toistaiseksi kuitenkin viestit tulevat noin minuutin sykleissä.

Mainiota, kiitos tiedosta! Testailen kun saan gatewayn ja tuo ominaisuus aikanaan julkistetaan.