Lämpömittari

Mikähän olisi helpoin (halvin) keino tehdä logia tekevä lämpömittari, kosteuskin pitäisi saada mitattua. Mitattava ajanjakso riittäisi vaikka 30 päivää. Tieto pitäisi myös jotenkin saada tietokoneelle. Virtalähden mieluiten paristo. En vain tiedä kestääkö litiumparistot kuinka hyvin jos pakkasta on 30 astetta. Tulee siis autotalliin.

Mittausväli joka jää muistiin ei tarvitse olla kuin vaikkapa kerran tunnissa.

clasohlson.com/fi/L%C3%A4mp% … /36-4208-1

Ei nyt ihan se mitä haettiin. Hakusessa siis jonkinlainen diy viritys koska mittareita tulisi useampi eri tiloihin.

Ahaa… Ensimmäisessä viestissä luki että se tulisi (yhteen) autotalliin ja pitäisi olla halpa ja helppo, mutta ilmeisesti sitä ei sitten haettukaan? Kerroppas tarkemmin vaatimuksiasi, niin koitetaan löytää jotain muuta :slight_smile:

Niin siis tarkoitus on mitata useamman autotallin lämpötiloja ja kosteutta, sekä vertailla näitä keskenään. Autotallien eristeissä olevien erojen tutkimiseen. Alussa taisin puhua yksikössä, kun ajattelin että tallien määrällä ei sinällään ole merkitystä, kun laitteen voi sitten vain kopioida muihinkin. Yksi mahdollinen toteutus voisi olla Raspberry Pi, nyt kun sähkötkin talleihin mahdollistettiin.

Yksi vaihtoehto on värkätä 1-wire lämpötilamittaus/kosteusmittaus raspberryyn. Hinta kyllä tosin varmasti kipuaa suuremmaksi kuin tuo clas ohlsonin ratkaisu. Riippuen tietenkin tallien määrästä.

1-wire ja catti kutosta väliin. halpaa kuin saippua. vaikeinta on tietää mikä anturi on mikin.

Nyt sitten toteutus onkin veikeä. Voit tehdä oikean internettiasennuksenkytkintauluineen yms ja sinulla on netti tallissa. Kaksireikäisillä rasioilla voit laittaa toiseen vaikka IP-kameran toisen sitten kytketkin väärin kytkintaulusta ja teet noille antureille tietynlaiset liittimet ja niin, että 5V syötetään yhteen karvaan ja toinen on maa ja kolmas data. Sitten vain kytkintaululla ketjutat kaikki datakarvat. Tuollaiseen puumaiseen häkkyrään oli dallasilla jokin ohjekin. Voi olla, että pitää tehdä jokin häkkyrä siihen. En muista ulkoa. Kuitenkin hyvällä tuurilla voit tunkea molemmat anturit yhteen RJ45 liittimeen.

Kalleimmat osat ovat tuossa kytkintaulu ja nettirasiat.

Webbi lienee pullollaan erilaisia 1-wire projekteja raspille.

Tätä keskustelua lainaten onko kukaan käyttäny esim. lm35 lämpötila anturia, joka päiväisessä käytössä? Itsellä olis tarkoituksena tehdä pultti johon poraan reiän, upoitan anturin kolvattujen johtojen kera ja täytän kemiallisella muovilla. Palikka altistuis aika paljon vaihteleville lämmöille (-40 -120°c) ja tärinälle.