Kosteusarvo pielessä

Yksi kolmesta tagistämme näyttää kosteusarvoa, joka poikkeaa liikaa muista, Samassa paikassa ja näyttää 34.5% kun muilla 40.5%. Lämpötila ja paine samat. Tässä tagissä on reijän kalvo jossakin vaiheessa mennyt puhki. Mistä voisi johtua kosteuslukeman virhe ja voisiko mahdollisesti tulla kuntoon, jos anturin pinnan jotenkin puhdistaisi (miten ?). Vai onko laite peräti pantava roskiin rikkinäisenä ja epäluotettavana?

Hei,

Tag voi saada pysyvää offsettiä jos BME280n mittausreikään pääsee vettä tai muita epäpuhtauksia.

Joissain tapauksessa tämän offsetin voi korjata kuivattamalla tagin ja antamalla sen sitten kosteutua uudestaan:

Kiitos ohjeesta Otso,
Tuohon alkuperäiseen kysymykseen pieni lisäys… jos kalvo on rikki tai pois, niin kosteusmittauksen vasteaika lyhenee koska kosteus purkin sisällä asettuu nopeammin, sitä voi simuloida ottamalla kannen pois ja vertaamalla toisiin.
Teimme juuri suola kalibrointia (75% kosteus, jonka vanha analogi mittari vahvisti) ja totesimme lämpötilan ja paineen mittauksen olevan BME.n rajoissa, mutta kosteus mittaus jä 10…20% yksikköä alle 75%. Vain yksi tagi yhdestätoista pääsi 73%, mikä olisi BME rajoissa. Olisiko ajatusta sysistä?. Ilmeisesti kosteumittauskiin menee tuon BME hyyttysen piston kokoisen reiän kautta, voisiko sinne jäädä tuotannossa jotai epäpuhtauksia?