Kiinnostuneita STM32 Discovery -kimppatilauksesta?

Edulliset ja tehokkaat 32-bittiset ARM-arkkitehtuurin mikrokontrollerit ovat puskemassa kaupallisissa sovelluksissa vanhahtavien 8- ja 16-bittisten kontrollerien reviirille. Miksipä siis myös harrastajien ei kannattaisi tutustua niihin?

STM32VLDISCOVERY on STM32F100RBT6-mikrokontrolleriin perustuva edullinen (alle 10 euroa) ARM-kehitysalusta, johon on ympätty mukaan myös ohjelmointielektroniikka (ei suoraa Linux-tukea tosin, koska OpenOCD ei tue vielä SWD-protokollaa). STMicroelectronics julkaisi kehitysalustan viime vuoden joulukuussa, joten vanhasta raudasta ei ole todellakaan kyse.

En ehdi itse kimppatilausta järjestämään, mutta mikäli joku lukijoista olisi halukas ottamaan vastuun, niin hieno homma. Mutta ensin se tärkein kysymys, löytyykö kiinnostuneita tilaajia? Itse ottaisin kaksi kappaletta :wink:

Discovery-alustan kanssa ei tule samaa ongelmaa kuin aikaisemman TI LaunchPad -kimppatilauksen kanssa, että tuotepaketti ei menisi edullisesti kirjeenä tilaajille. Paketti on nimittäin varsin litteä ja kevyt (ja 1.2.2011 alkaen voi lähettää yksittäiskirjeitä myös 2. luokassa):

Linkkejä:
- Hack a Dayn uutinen alustasta
- STM:n Discovery-alustan oma foorumialue

Elfakin tosiaan myy tuota alustaa, joten mikäli myymälä löytyy läheltä ja sitä saa sinne tilattua, niin kimppatilauksesta ei liene paljoa apua. Mikäli myymälää ei läheltä kuitenkaan löydy, saattaisi kimppatilauksesta olla hyötyä. Mitä mieltä?

Itse voisin olla kiinnostunut yhdestä kappaleesta, jos joku järjästäs tilauksen.

Minkälaisen ohjelmointiohjelman tuo vaatii ja minkä laista ohjelmointikieltä?

Lukaise uusin artikkeli: ARM-kehitysympäristö tulille
Sitä rataa siis, mutta Linuxissa ohjelmointi olisi todennäköisesti tehtävä UART:n kautta tai muuten hieman kikkailemalla. Windowsiin tarjotaan STM:ltä valmiit kehitystyökalut.

Nyt selkeni ohjelmointi tyyli. Tämä discovery ei ole ihan helppo saada kiinni koekytkentä levyyn: http://maujabur.blogspot.com/2010/11/stm32-discovery-pinout-fail.html

Noh, noihin poikittain oleviin pinneihin voisi juottaa vaikka naaraspuoliset liittimet levyn yläpuolelle, niin saisi paremmin painettua koekytkentälevyllekin… On tuo silti parempi kuin monet muut, sillä esim. artikkelissa käsiteltyä STM32-H103:stahan ei voi käyttää koekytkentälevyn kanssa lainkaan.

Näinhän se on että kaikki alustoja ei saa koekytkentälevyyn kiinni ollenkaan. Itse keksin jo ratkaisun miten hoidan ongelman. Tarkoituksena olisi katkaista alustan allapuolelta piikit pois. Ostan tämmöisen liitimen: Arduino piikkirima liitin, johon juotan kuusi johtoa. Tuo naaraspuolinen liitin liitetään sitten discovery alustaan ylläpuolella oleviin piikeihin ja johdot koekytkentä levyyn.

Jep. Ja eihän tuossa levyssä taida olla mitään juotettuna kiinni kun sen paketista ottaa…

ite tuli elfalta hommattua toi.

Sellanen paketti että kolviin ei tartte koskea. eli kaikki liittimet on jo kiinni.
Holkkirimaa vaan 160x100 täpläkuparoidulle levylle, niin hyvä alusta tulee.

Pystytkö vielä mittaamaan/arvioimaan, että kuinka paksu myyntipaketti oli? Reilusti alle 30mm?

25-26mm toi korkeinkohta.
1-2mm tilaa kortilla tuohon pohjaan ja about 2mm on myös nappien päällä tuota tulaa. Eli tuossa on 2-4 mm tilaa mennä kasaan. Eli ei välttämättä tarvitse kuplamuovipussia lähetyksessä.

Edit:
kortin mitat noin 84 mm x 43 mm
Kaikki rimat 2.54 mm rasterilla

Hyvä homma lähettelyä ajatellen, menee siis edullisesti 2. luokan kirjeinä, jos joku alkaa kimppatilausta järjestelemään… Paljonkohan tuotepakkaus painaa?

Olisiko ketään innokasta kuka järjästäs kimppatilauksen? Itse ainakin ottaisin yhden kappaleen, sen verran alkoi kiinnostaa nämä ARM piirit.

Mäpä kasailen pikkusen luettavaa, niin selkenee tuo laajuus

Lähinnä tossa prossan datalehdessä on vain kerrottu mitä lohkoja piiri sisältää, kellonjako puu ja tarkkuuksia. Reference manuaalissa on että miten niitä laitteita ohjataa.

Toivottavasti toi viimenen dokumentti ei säikytä kaikkia innokkaita pois :slight_smile:

Pitää kahtoa piisaisko aika tuohon arvostelun / artikkelin kirjoittamiseen. Pitäis vain keksiä esimerkkisovellukset, millä pystys nättää mihin piiri pystyy.

Itellä käytössä tuolle Atollic TrueStudio Lite. Tuon asennus oli aika vaivaton Win 7 64bit käyttikselle. Huonona puolena pidin, että piti rekisteröidä tuo (oli muistaakseni hobby käyttötarkoituksissa) ja tuo mainostelee täyttä versiota aina startatessa tai debug/editori tilaan siirryttäessä.

Vois kyllä katella toista ympäristöä, mutta tuo mainostus ei vielä ole ruvennut ottaa liikaa päähän.

Kortin manuaali
st.com/internet/com/TECHNICA … 267113.pdf

Prosessorin STM32F100RB datalehti
st.com/internet/com/TECHNICA … 251732.pdf

Prosessoriperheen manuaali (RM0041 STM32F100xx Reference manual 670 sivua)
st.com/internet/com/TECHNICA … 246267.pdf

Tuon samaisen alustan saa ilmaiseksikin kun osallistuu tämmöseen suunnittelukilpailuun:

http://www.ebv.com/en/products/stm32-design-contest.html

Itsellänikin on tuolta saatuna kyseinen lankku.

Hyvä vinkki, kiitoksia! Laitoin asiasta uutistakin: ruuvipenkki.fi/2011/02/10/su … lukilpailu

Eipä tuossa linkissä mitään ilmaisista mainittu ?

Olisin kyllä kimppatilauksessa mukana jos onnistuu,
voisi alkaa vaikka harrastamaan kun on liikaa vapaa-aikaa

Hmm… olikohan se sitten joku rajatun ajan juttu se ilmainen kehistysalusta…
En muista en√§√§ tarkalleen miss√§ kohtaa rekister√∂itymist√§ sen sai valita, mutta jossain kohtaa siin√§ oli ruksi ett√§ ‚Äújoo kyll√§ kiitos haluan ilmaisen kehitysalustan‚ÄĚ tjsp.
Itse sain sen ja muutama kaverikin innostui samalla osallistumaan ja saivat myös lankun. Linkin sain alunperin kaverin kaverin kautta ircissä.

Tuossa kuvia omasta alustastani: STM32 Discovery Kit

Onko kukaan osallistunut vielä kisaan? Kun ekalla sivulla ei tosiaan sellaista kohtaa näkynyt enkä enää muista tuli tosta vielä toinen sivu vai submittoiko se tuon ekan sivun jälkeen sen osallistumisen jo, jolloin sellaista kohtaa ei enää tosiaan olisi… Joten siinä tapauksessa pahoittelut väärästä informaatiosta :confused:

Piruuttani rekisteröidyin John Smith nimellä roskapostilaatikkoon. Paluuviestinä vain ohjeet kilpailutyön palautukselle sekä projektikohtainen tunnusnumero identifiointiin. Mitään tuohon kehitysalustaan viittaavaa ei siinä ainakaan ollut. Joten näkisin ettei ilmaisia lankkuja ole enää ainakaan suoraan saatavilla…

Toisaalta. Kilpailusäännöissä sanotaan selvästi ettei ostopakkoa ole, osallistuminen vaatii vain rekisteröimisen. Ja jos ja kun kilpailutyö pitää toteuttaa STM32:lla niin kyllähän siinä pientä ostopakon tuntua on jos ilmaista kehitysalustaa ei tarjota(?)

Mahtoikohan niitä mennä vain vähän turhan paljon ja kampanja piti vetää pois?