Kiihtyvyysanturin data langattomasti tietokoneelle

Moro,

Eli sellasta projektia tässä suunnittelen, että saisin kiihtyvyysanturin kiihtyvyystiedot langattomasti tietokoneelle. Pelkkä raakadatan saaminen riittää, jatkon osaan luultavasti itsekkin.

Olen miettinyt bluetooth ratkaisua. Toimiiko? ja miten?

Niin jos haluaa käyttää tietokoneen omia radioita eli tyypillisesti BT tai WLAN, niin kannattanee katsella jotain valmista helppokäyttöistä modulia. Jotain vaihtoehtoja voi löytyä ~400MHz jne. radiomoduleista, jotka antavat UARTia input/outputina. Enempää en osaa sanoa. Google auttaa :slight_smile:

Osta Arduino Pro Mini ja siihen joku valmiiksi kolvattu Bluetooth-moduuli Ebayst√§, esmes hakusana ‚ÄúHC-06‚ÄĚ. Omissa projekteissa semmoinen toiminut, virtal√§hteen√§ 9v paristo. Pro Minin ohjelmoimiseen tarvitset USB-TTL adapterin, esmes semmoinen hakusana kuin ‚ÄúCP2102‚ÄĚ.

Jos hinta ja koko ei este, laittaisin Android-puhelimen mittailemaan kiihtyvyyksiä. Android-softan tekeminen on yllättävän helppoa ja datan saa PC:lle helposti.

Nyt kannattaisi antaa vastaajille enemmän dataa asiasta. Millaisesta matkasta puhutaan ja kuinka paljon sitä dataa pitää saada siittä läpi aikayksikössä?

Parin metrin välimatkalle sopii eri ratkaisu kuin matkalle 100 metriä…