KiCad komponentin muokkaus/uuden teko

Hei,

olen yrittänyt löytää kirjastoista trimmerin eli työkalusäätöisen vastuksen symbolia mutta ilman menestystä. On kyllä olemassa RVAR (kuva) joka on käsisäätöisen symboli eikä siinä ole kuin kaksi liitosnastaa. Yritin myös muokata em. komponentista uutta symbolia joka olisi haluamaani tyyppiä. Jostain syystä en saanut poistetua nuolen kärkeä joka oli tarkoitus korvata poikkiviivalla. Osaisitteko neuvoa mistä kirjastosta trimmeri löytyy tai kuinka saan sen luotua?

t. Markku
RVAR.jpg

jos se nuoli ei haittaa niin 3 jalkaisena löytyy samasta kirjastosta nimellä pot.

nuolen saapi pois kun siirtää ensin pinnin ja laatikon sivuun(2 napilla move…) ja sitten deletoi nuolen, seuraavaksi määrittää pinnin mitan pidemmäksi(2 napilla edit pin) ja piirtotyökalulla viiva päähän

uuden osan luontiin löytyy vihjeitä lukijanartikkeli osiosta: kicad… jotain

Jep. Uuden osan luontiin on olemassa ohjeet artikkelisssa Piirilevyn suunnittelu KiCad-ohjemistolla - osa 1

Tähän asti menee hyvin (kuva). Pinnit, laatikko ja tekstit siirtyvät kuten kuuluukin mutta nuoli ei poistu Del-napilla eikä hiiren kakkosnapin valikosta löydy poistamiskomentoa. Tietty saisin tehtyä alusta asti uuden helposti (lukija-artikkelit ovat tulostettuna pöydälläni koko ajan auki), mutta jäi vaivaamaan tuo asia koska mielestäni uuden komponentin luominen vanhan pohjalta on tarpeellinen taito viimeistään siinä vaiheessa kun on kyse monimutkaisemmista tapauksista.
Tuossa POT-komponentissa olisi kolme pinniä kuten haluaisinkin mutta juuri tuo nuoli on ongelma koska se tarkoittaa käsin muutettavaa resistanssia eikä työkalusäätöistä kuten haluan. Piirikaaviota lukiessa on mukava havaita heti symbolista mikä säätö on kyseessä jos kytkennässä on sekä potikoita että trimmereitä.
Kuinka muuten tuon pinnin asentoa saa asetettua muuhun kuin 90 asteen kerrannaisiin joissa R(otate) sitä pyörittää?

t. Markku
RVAR2.jpg

nuolen poisto onnistuu kun hiirellä nappipohjassa maalaa poistettavan merkin ja sen jälkeen 2 napin valikosta delete block.

pinnin kääntö ei taida onnistua mutta 2napin valikosta gridit riittävän pieneksi ja piirtää viivat oikean reunan piirtotyökalulla haluamaansa kulmaan, viivan päähän sitten pinni ja pinnin mitaksi määrittää 0 jolloin se näkyy pisteenä viivan päässä. muut pinnin määritykset voi vakoilla jo piirretyistä ja muistaakseni (ei oletässä koneessa kicadia niin ei voi tarkistaa)se keskinatsa tulisi ilmeisesti olla nro: 2nen eli joudut uuttaaan alkuperäisen kakkosen kolmoseksi.

Kiitos uk350, noilla ohjeilla onnistui hyvin. Huomasin vielä sellaisen seikan että uusi pinni kannattaa sijoittaa siten että se sattuu samalle rasterille alkuperäisten kanssa. Näin komponentin johdottaminen onnistuu sitten luontevasti.

t. Markku